SKI.BG
     Петък, 26 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: reborn

Изпратено: 12-02-2012 09:42:28
Некомфортни ски обувки Атомик-Има ли решение

Здравейте
Купих си чисто нови ски обувки Атомик М-тех 110 обувката ми легна перфектно стъпало,глезен. Вече им направих десетина карания обаче имам следното неудобство езика ме убива и то ниско долу отпред малко над нивото на глезена.... 

Автор: pepekaraivanov

Изпратено: 24-03-2012 15:24:10
zdrasti na vsi4ki,nov sum tuk i mi e mnogo interesno,za6toto imam podoben problem. karam s lange 80 46,3 nomer,no mi obivat mnogo v kokal4eto,osobeno sled purvoiat den karane.ima li 6ans za korekcia ili da tursia novi obuvki i kakvi predlagate,4uh 4e fischer 6te pusnat obuvki koito 6te gi praviatg po kraka ti,no dali 6te doide tazi ma6ina v bg???
mersi predvaritelno
Автор: reborn

Изпратено: 17-02-2012 17:44:25
Колега inivan предполагам говориш за магазина на ъгъла Фр.Нансен 47 и бул.Евл.Георгиев, не знаех,че там има такава машина още утре ще ги проверя.....
Автор: inivan

Изпратено: 17-02-2012 11:04:01
Обувки все пак могат да се формоват с нагряване.....в магазина на Атомик ( на пресечката на Ф.Нансен и България) имат такава машинка.....

Автор: Dunbar

Изпратено: 15-02-2012 21:44:13
Ами то кантинга не е за напред - назад, а ляво - дясно. Компенсира кривите крака :-). Не е препоръчително да го буташ или хубаво запомни кое е началното положение. Изпробвай всички варианти, дето то ги написах  - щот парите не са  малко мамка му особено в днешно време. Обезателно пробвай - отиваш във финалната къща на Ястребец 2 и сядаш на топло. Разкопчаваш и ядеш 1  чорба. После клякаш и така ги закопчаваш. Някак си в това положение кракът се намества много добре в случай че са ти големи. И стягаш яко да не мърда.
Автор: reborn

Изпратено: 15-02-2012 21:11:06
Колеги благодаря за насоките.
Само да кажа че близо 9 месеца си търсех обувки пробвах 90% от марките и моделите съществуващи по магазините и изведнъж реших,че точно този Атомик ми пасва перфектно.В магазина съм стоял близо 2 часа с обувките и всичко беше ок. да ама сега  греда. Dunbar и аз стигнах до извода,че май трябва да бутна кантинга дилемата е дали да дам наклон на пред или да изправя малко,решил съм в събота на Боровец да експериментирам. Ако видите бос човек с ключ да седи и върти да знаете че съм Аз...не ми се смейте. Някой някаде из нета да е срещал таблица,конфигурация с ъгъл на кантинг в зависимост от стил на каране, за да знам горе долу какъв наклон да хвана.
Автор: Dunbar

Изпратено: 15-02-2012 20:22:10
Карам със Спийдмашин 14 от 4 години и не ги заменям с нищо друго. За първи път тази година започна да ми изтръпва пръста на единия крак, поради това че ми са малко големи като размер и като натискам, стъпалото се измества назад. Но като ги разкопчея на лифта всичко си идва на мястото.
Наистина всеки трябва да си намери марката и модела. Може Нордика наистина да са направили много добър този модел, но това не означава автоматично че и сегашните модели са точно толкова добри. Да -  другата година първо ще отида при Нордика, но задължително ще пробвам и Атомик и Ланге. Смятам вече да намаля твърдостта щот взех да остарявам ... :-) и да си взема нещо по-универсално за писта и навън. 
Автор: skiman

Изпратено: 15-02-2012 15:13:55
Нордика. Никога повече. Имат един шев отстрани на чорапа, който ми разплакваше лелята.
За това Нордика-Никога.
Толкоз за решението на проблема на човека.

Автора, не слушай кой какъв модел ти препоръчва. Те нямат ТВОЯ крак. Това, че на човека под мен Нордика му е удобна, за друг е кошмар.
Тръгваш по магазините и мериш, мериш, мериш и мериш. Различни модели, марки и седиш поне по 30 мин в магазина с обувките. И накрая теглиш чертата и решаваш с кои си се чувствал перфектно. Избираш си един ден и тръгваш по всички магазини. Не гледай марки. Гледай да ти е удобна. Обувките с висока твърдост(над 120) по правило са много тясни. Ширината при ходилото на такава обувка е м/у 96-98 мм. Ако си с широко стъпало, колкото и да ти я хвалят тази обувка бягай далече. Ще страдаш.
И искай във всеки магазин да ти мерят крака.
От марка и модел има разлика.
Например 27.5 на Нордика =42 1/2 номер, а 27.5 на Саломон=43 1/3. 
Автор: frehley

Изпратено: 15-02-2012 14:16:34
Проблемът се решава с...Нордика (лично мое мнение)! Винаги съм казвал,че когато ще се купува трябва да преди това да се пробват обувките на всички водещи марки и да се вземе това, което легне най-удобно по крака. Повечето от обувките, които съм мерил, ме убиваха точно там. Единствено Нордиката (Спийдмашин 14, твърдост 120-130) ми пасна идеално.
Разбира се, най-добре ще е, ако можеш да си решиш проблема с твоите обувки по някакъв начин, но ако не става - за съжаление ще трябва да си вземеш други. 
Автор: Dunbar

Изпратено: 14-02-2012 23:52:12
Това за което пишеш най-вероятно е в резултат на това че си купил 1 номер обувки по-голям от необходимото. Ако оставаш назад при по-стръмните участъци(което според мен е нормално при любителските ски, въпреки че е неправилно) кракът ти се плъзга напред в обувката и в резултат усилието пада точно там където езикът и краищата на чорапа се застъпват. Както Яас е писал най-добре е да се опиташ да стегнеш повече първите 2 щраймера(долните) и съвсем леко да отпуснеш 3 -я. Това трябва да направиш в седнало положение, когато петите са плътно залепнали за задната част на обувките. Ако отпред усетиш голяма празнина - значи това е проблемът. Слагаш памук опред и си готов. В този случай е твърде вероятно да получиш дискомфорт в кутрето, тъй като то се измества по-назад в тясната част на ходилото. Може би трябва да се пробва и обратния вариант стягаш повече 3 и 4 щраймер, а 2(примерно) е малко натегнат.
Като пак трябва петите да са плътно назад и стъпалото да е стъпило здраво върху ходилото на обувките. Не е зле да пробваш с тънки чорапи или обратното с дебели или два чифта като крайна мярка.
Не знам дали не трябва да бутнеш малко и кантинга.
Общо взето може би нови обувки е най-безболезнения и безопасен вариант за съжаление.   
Автор: jas

Изпратено: 14-02-2012 22:12:22
Това с "улягането" няма да стане. Според мен анатомията на твоите крака със стилът ти на каране, не пасва на този модел ски обувка. Ако не коригираш нещата с щраймерите, приготви се за смяна на модела, иначе може да си докараш някой хематом или друга разправия. 


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре