SKI.BG
     Петък, 29 Май 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: incineratorbg

Изпратено: 02-03-2012 17:47:49
Дискомфорт в коляното

Здравейте,

От скоро се зарибих да карам ски,  но след 4-5 път усещам дискомфорт в лявото коляно.

Бях на ортопед и ми каза, че това е в следствие на рало + хлабини в капачката- мисля, че така се изрази.

Каза ми да си взема лента Thuasne Silistab и да карам с нея.

Някой друг има ли с подобен проблем?

Интересува ме, дали пак бих могъл да карам ски без да ме боли коляното след това?

Автор: jas

Изпратено: 03-03-2012 00:31:00
За твое успокоение, ще кажа, че множество скиори, дори и професионалисти имат хронични болки в коленете. Някои стискат зъби и карат, други лягат под ножа, трети  се отказват. В общи линии, любимият спорт изисква жертви, ските са наркотик от който няма лесно отказване.
Автор: incineratorbg

Изпратено: 02-03-2012 23:50:17
Не, никога не съм имал проблеми с колената.
Автор: jas

Изпратено: 02-03-2012 19:25:11
Има ли ли сте предишни травми на коленете?

Относно, как може да Ви навредят ските, не е възможно да прогнозираме тук. Важно е, да следите има ли болка, колко остра е тя и какви последствия следват от това - оттоци, хематоми или "хлопане" на ставите. Ако имате подобни симптоми, то по-добре консултирайте се с травматолог и следвайте неговите указания.   
Автор: incineratorbg

Изпратено: 02-03-2012 19:07:55
Здравей,

На 25 години съм, 1.92+ и тежа 88 кила.

Принципно не съм спортна натура, лятото ходех на фитнес, но иначе всеки ден задължително ходя пеша.

Надявах се ските да станат моя спорт. :)

Мен главно ме притеснява това да не е болежка завинаги и дали ските биха ми навредили повече.

Затова ми беше любопитно да чуя мнението и на други скиори.
Автор: jas

Изпратено: 02-03-2012 18:52:29
Здравейте,

На колко години сте, колко сте висок и колко тежите?
Практикувате ли друг вид спорт и колко често?
Каква е общата Ви физическа активност?

Принципно, във форума ще бъде трудно да решите проблема си, но поне може да се опитаме психологически да Ви настроим позитивно за бъдещото приятно каране на ски :)


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре