SKI.BG
     Четвъртък, 28 Май 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: goldroks

Изпратено: 30-12-2012 12:10:54
Избор на ски и обувки за момиче

Здравейте скиори,

Ще съм много благодарна ако ми помогнете в избора на ски оборудване. Прочетох доста теми за избора на ски и горе-долу имам представа какво ми трябва, но все още някои неща не са ми ясни. Нивото ми на каране не е много високо, предпочитам  по-леки писти и не-много високи скорости, но пък имам желание за развитие... или нещо такова :] . Нямам възможност да влагам много средства за екипировката а и едва ли ще карам повече от 8-9 дена в годината. Надявам се да намеря нови обувки за около 200лв + ски втора ръка. Искам да ви попитам за тази обява какво мислите: http://skiborsa.com/index.php?action=listingview&listingID=1930
Висока съм 173см и тежа около 65кг. Мисля си за средна твърдост ски, защото искам да се държат добре и на заледени участъци.
Също за какво да гледам при купуване на използвани ски - как да преценя дали кантовете им са в добро състояние и дали не са прекалено надраскани?

Тези дни сигурно ще ходя до Пловдив и мисля да разгледам обувките в Sport Depo. Дали в края на сезона ще имат по-големи намаления? И също дали знаете в Пловдив да има пазар за ски втора ръка?

Благодаря предварително!


Автор: jas

Изпратено: 07-01-2013 09:47:59
Здравей goldroks,

Ако ти харесват и може да си го позволиш, DALBELLO AERRO 75 е по-добрия избор в сравнение с AERRO 5.7 - по-твърди са и като цяло са значително по-перспективни ски обувки.

SPARK 7 също стават, но е добре да си ги пробвала преди да поръчаш. Ако имаш възможност поръчай през интернет и двата модела, пробвай ги на сухо и после върни този който не става. Така "и вълкт сит и агнето цяло" :)))
Автор: goldroks

Изпратено: 06-01-2013 17:38:14
Здравейте отново :)

Днес ходих до магазина на Sport Depot, но за мое съжаление нямаше налични всички модели които исках да пробвам. Мерих AERRO 75  и AERRO 5.7 на Dalbello.  42 1/2 е определено моят номер - пасва ми точно, като се облегна напред пръстите ми не допират и ходилото не се отлепя. Постоях малко и с двата модела, много ми бяха удобни, но разлика някаква не усетих :? Искаше ми се и тези да ги имаше: http://www.sportdepot.bg/bg/product/dalbello_ski_obuvki_spark_7-48445-MD1zcG9ydCZzcG9ydElkPTE4JmRpdmlzaW9uSWQ9OTgmY2F0ZWdvcnlJZD0zNCZncm91cElkPTI1MQ.html?state=cHJpY2U9MTI5JTdDMjg5  Цената им е голям плюс, за  друго имате ли някакви впечатления? (Например защо приличат на детски обувки :D )

Смятам да ги поръчам по Интернет, но още се колебая м/у трите. Разсъждавам горе-долу така: Щом AERRO 75 са намалени от 429лв сигурно има причина да са по-скъпи. От друга страна оригиналните цени на другите два модела са еднакви, така че няма смисъл да дам повече за AERRO 5.7, когато Spark са намалени на 167лв. И да, твърдостта... :?
Имам право да върна закупената стока на SportDepot в срок от 7 дни, в случай че нещо не ми хареса, така че имам възможност за подмяна в краен случай.

Какво мислите?

П.С. Благодаря много jas за помощта :) 
Автор: jas

Изпратено: 30-12-2012 18:05:32
Сайта на ски склада е този, но явно не е обновяван. Ските които предлагат са прoизведени в мощностите на Elan и по нищо не отстъпват на всички останали ски в съответната категория. До сега не съм чул да имат счупени и разлепени TECNO PRO поради дефект. TECNO PRO е марка на фирмата INTER SPORT и може да разгледате някои модели в техните магазини.

Добри дамски ски обувки предлагат от SLS с марката ROXY, всъщност са модели на LANGE. При цена под 200 лв определено си заслужават, но нямам представа, освен в магазина им в София, дали имат наличности другаде.
Автор: goldroks

Изпратено: 30-12-2012 17:13:35
Предполагам това им е сайта, нали? http://www.skisklad.com/
Малко ми е странно че са на такива цени. Няма да се счупят след първата година, надявам се? :)
Знаете ли дали изпращат до цялата страна и ако да, удачно ли е да се купят ски които никога не си виждал на живо? (Макар че в този ред на мисли, и да ги видя, нищо няма да разбера...)

За обувките - точно тези едва ли ще са, защото моя номер е твърде голям за да се вмести в дамската номерация  :/ Има обаче още няколко модела в тази ценова категория и на място вече ще е най-добре да преценя. Накрая сигурно ще свърша с грозните Salomon - http://www.sportdepot.bg/bg/product/salomon_ski_obuvki_mission-14281-MD1zcG9ydCZzcG9ydElkPTE4JmRpdmlzaW9u SWQ9OTgmY2F0ZWdvcnlJZD0zNCZncm91cElkPTI1MQ.html?state=cGFnZT0y
Автор: jas

Изпратено: 30-12-2012 12:53:59
Здравейте goldroks,
Препоръчвам Ви ски обувки DALBELLO ASPIRE 5.7 от Спорт Депо, намалени са на 200лв и все още има номерация. Силно препоръчвам дамски ски от TECNO PRO. Обадете се на тел. 0889 919 899 (Георги), където ще Ви предложат много изгодни варианти на чисто ново оборудване ски и автомати, за около 200лв! Заслужава си удоволствието да карате нови и красиви ски. Успех! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре