SKI.BG
     Неделя, 23 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: kifak

Изпратено: 15-01-2013 14:27:10
АATOMIC Izor 9.7 или Salomon 24 Hours Powerline

Мъж, 45 години, 192 см., 105 кг.
Карам от 20 години, но не съм "състезател" :-)
Сегашните ми ски са някакви Salomon от преди 10 години, доста измъчени. Искам да ги сменя и след малко обикаляне съм се спрял на горните модели. Искам да са средно твърди, да прощават грешки, да не уморяват зверски. Всички много твърди Race модели ги изключвам. Приемам препоръки и за други модели.

Автор: babar

Изпратено: 18-01-2013 10:23:23
заложи на "Orion UltraCarv" - по нищо не отстъпват на изброените "прощаващи" ски
Автор: jas

Изпратено: 16-01-2013 21:11:59
Хубав, синтезиран преглед на ски материала.

Истината е, че от години отлагаме пускането на подобни обяснения на български, което признавам е голям минус за нас. Надявам се да го направим относително скоро все пак.
Автор: kifak

Изпратено: 16-01-2013 19:32:30
Jas, виж какво намерих. За мен беше доста интересно.
http://www.kunstadt.com/publications/SkiOverview.pdf
Автор: kifak

Изпратено: 15-01-2013 18:39:02
То май не е за ски "по-ниска" категория, а за скиори "по-ниска" категория :-)
А относно Citroen DC е направо друга тема....
Благодаря за отговора. Утре ще взема Salomon-ите. При по-подробно търсене се оказа че те са с Титан и дърво, а Атомиците са само фибростъкло (макар и някакво супер-дупер). Очаквам Salomon да са по-твърди и по-добре да крепят 100+ килцата ми.
Поздрави и успех
Автор: jas

Изпратено: 15-01-2013 15:25:01
Въпросът беше, как ти лично усещаш ски опрощението!?

За да развенчаем мита за "прощаващите ски", трябва да погледнем от другата страна - тогава когато ските трябва да изпълнят всяко наше желание за контрол върху снега, леда или там каквато е основата.

Критерият за прецизно управление на ските е тяхната отзивчивост, т.е. точното и мигновенно предаване на движенията на тялото към кантовете на ските, а не "forgiveness". Последното понятие е чисто маркетингов трик с цел по-евтините ски разработки да могат да се продават, като уж вършещи работа за по-неумелите скиори. Преценете сами какви биха били последствията, ако едни ски "изпуснат" на по-твърда или заледена писта, или забавят, не дай боже да отклонят, скиора от треакторията му в критична ситуация. Е, аз мога да Ви дам стотици-хиляди примери, за това колко фатално може да бъде карането на "less forgiving ski" за каращия и за околните.

Съвет - не търсете "теле под вола" в ските, усъвършенствайте стила си с практика и физически упражнения, тогава всички ски ще ви "прощават"! Успех на пистата и извън нея!   
Автор: jas

Изпратено: 15-01-2013 15:07:21
:) хубаво "обяснение" за ските "по-ниска" категория..

Ако отнесем поведението на ските към поведението на автомобилите, то би трябвало Citroen Deux Chevaux да е най-опрощаващата кола на света :)
Автор: kifak

Изпратено: 15-01-2013 15:01:56
А също и това:

Forgiveness in a ski means that when you make a mistake in your muscle command to the ski, it will forgive the error and not react as you have told it to do. In other words it will act very gentle to any mistake you make when skiing. A high performance ski is not a forgiving ski, instead it will do just what you tell it to do. If you tell it the wrong thing, it will do it and maybe dump you in the process
Автор: kifak

Изпратено: 15-01-2013 14:59:19
Е може би съм се изказал, превеждайки твърде директно, но имам предвид ето това :-) :

A more all around ski will let you ski out of the tails and will turn regardless of how well you carve and is considered a very "forgiving" ski.

If you are a good carver, then a less forgiving ski will suit you better. If you slide your tails and turn from your ankles, then you will want a more forgiving ski.

HIGH forgiveness will sometimes mean less stability at high speed and less control on ice.
Автор: jas

Изпратено: 15-01-2013 14:49:50
Бих заложил на Salomon 24 Hours Powerline S3 или S5.

И един въпрос, как според теб едни ски "прощават грешки"?


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре