SKI.BG
     Понеделник, 25 Май 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: t2cool

Изпратено: 17-01-2013 12:06:11
Ски обувки - Флекс Индекс

Здравейте,
Знам, че темата е стара и много коментирана, но така и не успях да намеря еднозначна информация. Искам да си купя ски обувки, но тъй като карам за втори сезон не съм много наясно с материята. Карането на ски ми харесва и смятам да напредвам бързо.
Въпроса ми е следния - тежа около 90 кг. висок съм 183 см. Обувките който ми предлагат са Саломон с флекс индекс 70, като ми казват, че това е подходящо за мен. Аз лично смятам, че е малко, но искам да получа съвет базиран на вашия опит. Благодаря!

Автор: t2cool

Изпратено: 23-01-2013 23:48:16
Благодаря!!! Смятам да ги пробвам още този уикенд. Един последен въпрос, тъй като другия вариант беше Salomon S1 Powerline 165 см. (Избрах S3 само заради цвета.) Според теб правилен избор ли съм направил?
Имай предвид, че съм начинаещ, но смятам да прогресирам!
:)
Автор: jas

Изпратено: 23-01-2013 23:09:38
Честито! Ските са добре, със здраве да ги караш!
Автор: t2cool

Изпратено: 23-01-2013 23:03:20
В крайна сметка си взех с индекс 70 - Salomon Mission GT. Взех си и ски
http://global.rakuten.com/en/store/sports-stadium/item/24hours-s3-z12/
Ето такива 169 см. Само се притеснявам дали не съм си взел малко дълги за мен? Аз съм 182 висок. Вие как мислите?
Автор: jas

Изпратено: 17-01-2013 15:10:55
Не са ти се повредили краката от флекса, а от използваните и вероятно неудобните обувки под наем. За пример, имам познати кото са по 70 кила с дрехите и карат обувки с индекс 120-130, да не говорим за състезателите.
Автор: t2cool

Изпратено: 17-01-2013 14:11:51
Да си кажа честно миналата седмица карах с обувки под наем бяха индекс 90 и краката ме заболяха на кокалчетата и се разраниха леко отпред и за това е голямата дилема :)
Но благодаря за изчерпателния отговор.
Автор: jas

Изпратено: 17-01-2013 13:01:59
Здравей t2cool,
Правилно си решил, че твърдост 70 може да ти е малко, ако си млад и имаш желание да прогресираш на пистата и евентуално извън нея :)

В една тема малко по-надолу писах, че твърдостта може да варира с до 30 пункта надолу от личното тегло на скиора. Ако с обувките с индекс 70 се чувстваш добре нищо не пречи да покараш с тях и когато почувстваш, че си надобрял да ги смениш. Поначало, ако имаш бюджет може да разгледаш модели с твърдост около 100. Например DALBELLO VIPER 10, AXION или LANGE Blaster 90, а може и Blaster PRO.

Ще повторя, изборът на ски обувки е строго индивидуален. Всичко зависи, колко удобни са Ви ски обувките и колко добре се справяте с тях на пистата. Успех!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре