SKI.BG
     Сряда, 24 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: mamabobi

Изпратено: 10-02-2013 20:05:01
как да избера ски екип за дете

Здравейте,
имам дъщеря на 6 години ,която се запали по ските този сезон много сериозно - почти всяка седмица ходи да се учи.Искам да й взема ски екип ,втора употреба ,защото още расте .Тя е висока 120 см и тежи 20 кг и при бюджет до 200 ля в  какво да гледам - марки ,година на производсто и т.н. ?

Автор: mar4eto

Изпратено: 15-03-2019 10:41:11
Можете ли да ми препоръчате някакви по-евтини ски за малко дете на 6 годинки? Гледах тук https://sportensklad.bg/sportni-stoki/zimni-sportove/ski  различни модели, просто се чудя какъв точно да избера? Става дума за пързаляне основно на равно, не мисля че е добра идея да се пуска по някакви стръмни места все още.
Автор: Dunbar

Изпратено: 13-02-2013 00:38:28
В подкрепа на преди мен написаното - вземайте точен размер обувки и ски. Едно дете миналата седмица си счупи крака пред мен в дълбок мек сняг, само защото(после разбрах от майка му) обувките били на брат му и му били много големи. Е може би не са били и стегнати добре. При такъв случай кракът се усуква в обувката и автоматите не могат да се задействат! 
Автор: SnowMaster

Изпратено: 12-02-2013 14:56:29
И аз имам син на 6 години и срещнах този проблем преди 2 години когато започнах да го водя на ски. Да, нови ски и обувки са винаги по добре, но като обиколих магазините се оказа че за горе-долу добро обурудване (ски, обувки, щеки, очила, ръкавици евентуално каска) ти трябват над 400 лв. Понеже децата растат много бързо този разход е на всеки 1-2 сезона. Поради простата причина че нямах тези пари, внимателно избрах ски, обувки и щеки от ски пазара, модели отпреди 2-3 сезона, всичко за около 160 лв. Ските бяха Blizzard - широк карвинг (устойчиви), с малък радиус на завой (да завиват по-лесно), с дървена сърцевина и iqon система на автоматите. Не съжалявам, защото видях как детето бързо свикна със ските и започна да напредва. Сега след 2 години, на ски пазара само доплатих 20 лв. за по-дълги ски и 15 лв за по-големи обувки и оставих там старите, повечето търговци са съгласни на такъв бартер. Ските може да ги вземете 12-13 см под ръста на детето, след 2 сезона ще му бъдат 20 см под ръста и ще се наложи да се сменят, обувките спокойно може да се сменят и всеки сезон (за 10-20 лв доплащане на ски пазара). Не е добре обувката да е по-голям номер защото контролът върху ските се влошава. Някои родители взимат обувки с 1-2 номера по-големи, детето да ги обуе с 2 дебели чорапа и да ги кара 2 сезона, но това не е най-доброто предвид на евтината смяна на обувките, както споменах по-горе. Това важи и за ските не е проблем да се сменят и всеки сезон на ски пазара с доплащане. Не взимайте много дълги ски на детето, за да ги кара повече сезони и да спестите 20 тина лв. това е пълна глупост, детето ще се мъчи и ще ходи с нежелание, 15 см под ръста е добре, така по-бързо ще свикне със завоите и ще напредне по-бързо, когато започне да кара добре и увеличи скоростта след повече сезони на ски може да вземе по-дълги ски (10 см под ръста). Постъпете според своите възможности. Написаното отразява скромния опит на дългогодишен скиор, който години е тренирал ски, и баща на малък скиор. Моите уважения към jas, който иначе е добре информиран и се опитва да помага. Успех.   
Автор: jas

Изпратено: 10-02-2013 23:11:29
Какви ски кара детето Ви, алпийски ски или ски писалки за бягане? И какво разбирате под "ски екип", цялостна екипировка за ски или само ски, ски обувки или облекло за ски? Каква е логиката на "ски екип втора употреба ,защото още расте" "при бюджет до 200 ля"!?

Ако пуснете една обява в раздел .ски обяви, сигурен съм, ще ви се обадят достатъчен брой хора с много изгодни предложения. И повярвайте, те ще Ви обяснят всичко за нужната Ви екипировка.

Аз бих Ви препоръчал само ново оборудване, децата ни заслужават да имат чист живот, а не "втора употреба". В магазините има добри предложения за нови детски алпийски ски и ски обувки за около 200лв. Успех!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре