SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: zelen

Изпратено: 16-02-2013 18:54:30
мнение за ски обувки NORDICA SPORTMACHINE 90???

Здравейте, надявам се някой да може да ми помогне. Начинаещ скиор съм,  до момента имам не повече от 10 дена на ски винаги с екипировка под наем, мился че време да си купя обувки. Спрял съм се на Nordica Sportmachine с поменлив индекс на флекса от 80 на 90, висок съм 186 см. 85 кг. Според вас тази обувка отговаря ли на нивото ми на каране и килограми?? Благодаря предварително:) 

Автор: jas

Изпратено: 12-11-2013 14:13:45
Zelen, поздравявам те за ентусиазма!!!
Екипировка за спорт и в случая за ски се избира точно така както ти правиш! Интересуваш се, питаш, споделяш и купуваш нов материал, без скрупули и егоизъм. Пожелавам ти успех в пробите и избора на ски обувки! После сподели преживяването тук :)
Автор: zelen

Изпратено: 12-11-2013 13:36:21
Говорих вчера с магазина на Head, имат по една бройка от новите модели и не е пълна новата колекция. Така или иначе в понеделник отиваме в Сф пет човека да си пазарим екипировка, в Бургас няма нито един магазин на която и да е марка, в големите вериги Метро и Интерспорт имат по един чифт обувки така или иначе. Надявам се да са заредли до тогва номера за да ги пробвам. По повод на зареждането на Nordica им писах на официалния саит на фирмата че е смешно техния представител да не зарежда новата колекция и тн. Хубаво ги осрах нашите търговци, дано има ефект за напред:)

Поздрави,

Автор: jas

Изпратено: 12-11-2013 13:08:30
Мисля, че е по-добре първо да влезеш в магазин на Мирас-Хед, за да пробваш ски обувките и после да ги поръчаш през Интернет. С номерацията на Хед не съм запознат. Поначало 1/2 номерата са различни от целите само по дебелината на вътрешния чорап, почти при всички марки. При ски обувките, най-добре е да ги пробваш лично и то дълго време. Може да отидеш дори 2-3 пъти по различно време. Вярвай, има значение!
Автор: zelen

Изпратено: 12-11-2013 12:13:13
Здрасти,

Мн ти благодаря за бързия отговор, имам само един въпрос тоносно номерацията на Head. В един сайт и има богат избор с доста добри цени, но в файла с размерите пише че 27 отговаря на 42,5 а при нордика 27 е 42! Имаш ли идея дали това е така или е просто номерация на кецове Head  в приложения файл? Няма желание за правя пак скъпи подаръци :)

Балгодаря предварително,

Поздрави,
Автор: jas

Изпратено: 12-11-2013 11:43:32
:) радвам се, че пишем и то за ски.

Това, за липсата на внос на новата колекция от Nordica си е новина. Лоша, но новина. За съжаление потвърждава мението ми казвано и преди за други марки, като Lange например, че местната търговия с тези продукти е имитационна. Вярно е, че зависи от пазара, който в България е крайно поляризиран, но е срамно един търговец-представител на световно известна марка, като Nordica да продава само стари модели и то с непълна номерация. Жалко. В момента нямам информация дали ще има и друг вносител на марката в Българяи, но ако науча нещо ще пиша тук. Алтернатива е внос от интернет магазин, но там при възникване на проблем с удобността на обувките ще си увеличиш разходите по връщането им и евентуалната замяна от доставчика.

Head AdaptEdge 90 /светло прозрачните!/ е чудесен избор, ако имаш бюджет ти препоръчвам AdaptEdge 100 /червените/, които са малко по-перспективни от 90 и при твоя ръст и тегло ще ти осигурят нужния буфер за прогрес на пистата. Успех!

 
Автор: zelen

Изпратено: 11-11-2013 18:59:44
Здравей Jas,

Ти след 8 месеца аз след един, вжното е че някой пише:)

Много време мина от тогава доста неща научих от практика, дори обувки си купих Nordica Cruise 100. Нямах база за сравниение как трябва да се усеща изобщо обувката след страхотните обувки под наем които имах удоволсвието да ползавам в нашите курорти  и ги купих големи:(. Чудесен подарък направих на един авер с тях, и сега отново гледам да си купя нещо ново. Искам пак нордика, но след кратък телефонен раговор с магазина в Сф ми каза че, няма да зареждат новата колекция!? Някакви идеи къде мога да потърся, ако не намеря новите модели си мисля за един Head Adapt edge 80/90 flex.

поздрави
 
Автор: jas

Изпратено: 23-10-2013 09:44:57
Макар и след 8 месеца закъснение пиша и в тази тема на Зелен.

Кой номер обувки носиш и колко ти е широко стъпалото при пръстите?

Коя марка ски обувки предпочиташ?
Автор: zelen

Изпратено: 18-02-2013 21:45:38
Здравей Jas,

Много ти балгодаря за информацията, сто процента ми спести доста лутане из Сф. Виждам че си доста компетентен за всичко свързано със ските, особенно екипировката. Моля, препоръчай ми някой модел на изброените то мен по-долу марки, който е подходящ за мен, и както си написал в първия си комнтар  "ще позволят прогрес в ски техниката"  особенно на Atomic, че там се повтарят коментарите за обувките в сайта им, и нищо не мога да разбера.Благодаря предварително:)   
Автор: jas

Изпратено: 17-02-2013 16:51:24
Здравей zelen,
Започни от проби на обувки първо в Спорт Депо - Младост с Dalbello, Lange, Nordica, Head, Atomic. После влез в SLS на Ч.Връх - Rossignol.

Falcon sport мисля, че не съществува или поне не на Оборище и Златаров.

За Lange проби може да се влезе в Adventure Shop /новото сдружение между Board Shop и Adventure sport/ и Черни връх спорт център до Хладилника, близо са до SLS. Недалече е Salomon на Яворов 8 до Семинарията.

Atomic и Tecnika са в Макс спорт на България. Head са в завод Витоша пак на Ч.Връх срещу магазините за Lange.

По принцип, наличности на ски обувки за начинаещи и напреднали има и в пловдивските ски магазини. Успех! 
Автор: zelen

Изпратено: 17-02-2013 11:15:30
Балгодаря за бързия отговор Jas. Направих си труда да прочета всички теми за ски обувки в форума, и от написаното разбрах че най важно е да са ти удобни обувките, а не на коя марка са. При положение че избрания от мен модел на NORDICA не ми е удобен кой модел на следните марки LANGE,TECNICA,ATOMIC,DALBELLO или някоя друга марка би бил подходящ за мен? Също така къде мога да намеря магазини в София с богат избор на изброените марки? Аз съм от Бургас и ще ходя до Сф. само за да си купя обувки (в Бс няма нито един магазин за зимни спортове с прилично зареждане, ако въобще има магазин с обувки освен Метро).
За Nordica и Lange мисля че съм наясно къде(от прочетеното в форума) в Фалкон Спорт и Bord Shop, но за другите марки никаква идея намам!!




2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре