SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: pifarata

Изпратено: 20-03-2013 18:54:31
Може ли да ми помогнете в избора на ски:)

Карам ски от доста време и реших че е крайно време да си купя собствено оборудване.Бюджета ми е около 1200-1500лв за ски автомати и обувки.Моля  да ми предложите конкретни марки и модели които вие сте пробвали и сте доволни от тях.Интересува ме също и колко дълги ски да си взема при положение че съм висок 1.86 и каква твърдост на обувките като по петобалната система определям уменията си на около 3,5-4. 

Автор: miro253

Изпратено: 28-03-2013 18:43:58
@Jas
Ами аз визуални сравнения не съм правил, но това, което ми препоръчаха консултантите в Росиньол /много по-добри са от тези на Ланге/ беше много по-лошо от Ланге, а съм ги мерил през интервал от 20 мин. Може за нашия пазар да не се внася това, което аз искам от тях, но аз съм решил - новите ми обувки ще са новият модел на Ланге RX 130. Благодаря за полезната информация, защото преди да ги купя пак ще обиколя.
Автор: jas

Изпратено: 27-03-2013 15:31:39
@ miro253
Не зная дали цялата гама ски обувки Rossignol RADICAL се внася в България, но Rossignol RADICAL WORLD CUP SI 130 е абсолютно аналогичен на Lange RS 130.

Отново за протокола ще отбележа, че Lange RX серията е същата, като RS спрямо конструкция, геометрия и материали, но с променени цветове и незначителни елементи във външното оформление.

Ако търсиш аналогичност в моделите на Lange RS/RX спрямо Rossignol, то трябва да се вгледаш в серията RADICAL. 

Т.к. аз също карам с Lange, мога да потвърдя, че целите номера и половинките се отличават само с размера на вътрешния чорап. Този принцип важи за повечето италиански производители на ски обувки.
Автор: miro253

Изпратено: 27-03-2013 15:16:34
@Jas
Щом е така, според мен има някакво разминаване в нивата на качество. Може би в изработката на чорапа. Разбира се и цените са доста различни.
Преди месец исках да си сменя обувките и обиколих всички магазини. Честно казано никъде включително и в Росиньол не видях обувка на нивото на Lange RX130 и въобще в цялата серия RX. Аз лично горещо я препоръчвам. Толкова рекламираната вакуум технология на Фишер ми се струва туристическа атракция. Единствено ме впечатлиха с лекотата си. Добре направени обувки пак се оказаха Нордика и Атомик, но и те ми се сториха далеч от Ланге. За мое съжаление нямаше моя номер и ще трябва да чакам новия сезон. Сащо така разбрах, че разликата в номерацията между целите номера и половинките е само в чорапа. Например 26 и 26,5 - С еднаква черупка са, но с различен чорап. Пиша това само за информация на колегите с цел да улесня избора на обувки.
Автор: jas

Изпратено: 26-03-2013 10:55:19
@ miro253
Производствените мощности и самата марка на легендарните ски обувки Lange са собственост на групата Rossignol-Dynastar. Моделите ски обувки Rossignol и Roxy се разработват и произвеждат в института и завода на Lange. Основата на всеки клас ски обувки е един и същ и при двете марки, и единствено външният дизайн /цвят, детайли по пластмасата и щтраймерите/ ги отличава.
Автор: pifarata

Изпратено: 26-03-2013 10:51:14
Насочил съм се към Lange за сега с твърдост около 100 :) 
Автор: miro253

Изпратено: 26-03-2013 10:05:19
Честито за новите ски, със здраве и често да ги караш. С обувките какво направи? Питам, защото, някъде в темата се спомена, че Ланге = Росиньол. Кое е равното? 
Автор: pifarata

Изпратено: 25-03-2013 17:49:27
Пробвах и останалите модели I.Titan,I.Magnum с дължина 163 и радиус  на завоя  12,8 ако не се лъжа, но те ми се сториха тежички  и  ми натоварваха доста повече краката.Дилемата ми беше между I.Rally 170см и радиус 13,6 и I.Speed.Но накрая се спрях на I.Speed-a просто бях удивен колко стабилно стояха на пистата при висока скорост както и лекотата с коята  завивах.А и KERS-a като че ли най-добре го усетих на този модел.Благодаря на всички от форума които ми помогнахте да избера най-подходящите ски за мен :)   
Автор: jas

Изпратено: 25-03-2013 15:52:04
@ pifarata
Чудесно, поздравления за придобивката!

За протокола ще отбележа, че това НЕ са слаломни ски от категорията на Rossignol Radical 9sl, но също заслужават внимание.

Head i.Speed Supershape или i.Supershape Speed са висококачествени универсални ски за висока скорост запълващи сегмента между слаломните ски и ските за гигантски слалом - 170см, 14,3м радиус, което ги прави подходящи за прогресиращи скиори с възможности за бързо каране на добре обработена писта. 
Автор: pifarata

Изпратено: 25-03-2013 12:45:23
@jas Да след двудневно тестване на наличните модели на Хед аз намерих най-подходящата ска за мен а именно  Head I.Speed Ските се държаха уникално добре на лед.При развиване на висока скорост  стояха  доста стабилно на пистата.Качил съм снимки на ските,на автоматите и техните параметри.
null
.
Автор: jas

Изпратено: 25-03-2013 12:04:37
@ pifarata
Надявам се при тестовете да намериш правилното решение за своите ски.
Като неравенство на Head и Rossignol имам предвид, че различните марки в даден клас дори и с еднакви височини имат различно поведение на писта. За това трябва да обсъждаме конкретни модели с конкретни параметри, при конкретни условия за използване. Всичко останало е в рамките на предположенията и фантазиите.

@ tomachorb
Мисля, че разводняването на темата от недоброжелатели на SKI.BG е очаквано и не за първи път. Винаги призовавам дискусиите да са в рамките на конструктивните и приятелски коментари, а не безплодно избиване на комплекси от потребители. SKI.BG е била и ще бъде полезна платформа за информация, харесвана или не от някои. SKI.BG не служи за изява на сбъркано его и лични цели. Създадохме SKI.BG за да помага на всеки интересуващ се от ски със съвети и данни, създадохме SKI.BG за да въодушевява хората да спортуват! 


2  3  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре