SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Iwailo_Iwanow

Изпратено: 21-09-2013 07:30:35
Съвет какви ски да си купя ?

Здравейте колеги ......
Проблема ми е следния ,карам ски от 10 години по 10 дена на сезон но искам да си взема нещо което да ми доставя удоволствие. Имам собствени ски Соломон но усещам ,че не са за мен вече. Не знам какви да си взема стилът ми на каране е малки завой който ги правя бързо и другият ми е големи продължителни завой с голяма скорост. Искам да ми изясните твърдост и радиус на завой и най-вече да ми КАЖЕТЕ тези ски са за теб тези не са .... препоръчайте ми модели.

Тъй като имам работа идните месеци до София мисля да отскоча до пазара им за ски .... според вас там на оферта ли са ските или просто цената има е мощно надута за сезона ,къде има оферти ? 

Автор: jas

Изпратено: 28-09-2013 18:23:27
Декатлон ще пуснат зимната си колекция от първата седмица на октомври до към 15 октомври. Около тези дати ще започне контраофназивата и на конкуренцията им от Спорт Депо. В СЛС намаленията са традиция, но и те ще реагират по някакъв начин на увеличеното предлагане на ски. Всички останали ще кретат около тази схема с включвания до началото на декември. Още веднъж ти пожелавам успех в покупката на нови ски! 
Автор: Iwailo_Iwanow

Изпратено: 28-09-2013 16:05:14
jas Благодаря ти много .... искам последно да те питам знаеш ли кога горе долу зареждат в тези магазини които ми каза и кога са офертите за които ме светна :)
Автор: jas

Изпратено: 27-09-2013 11:36:32
Очевидно, че думите ми за "пазара" на използвани ски предизвикват стрес на търговците и феновете на живота "Втора ръка"..

Още веднъж заявявам, че неконтролираната и незаконна търговска дейност около Националния стадион "Васил Левски" в София е вредна за ски спорта и спорта в България като цяло! В ранните години идеята там да се предлага лична спортна екипировка за замяна или продан, сега се е изродила в нелегална търговия в мащаби "на едро" на употребявано ски, туристическо и велосипедно оборудване. Некомпетентността и измамите на това място са практика, контрол и превенция на престъпленията няма. Да, пазар на използвана екипировка е нужен, но не там и не в този формат! До стадиона, под носа на обществените и държавни власти, всеки неработен ден се вихри безконтролен пласмент на предимно бракувано и, в добре познати граници, крадено спортно оборудване. Кому е изгодно това статукво, съдете сами!? Както написах, аз съм против, в името на спорта и европейските ценности.

Познавам подобни пазари в алпийските държави, но първо, те не се провеждат в центъра на столицата на нито една от тези държави и второ достъпът до пазарите е регламентиран. Пример е пазарът във Фрайбург - Германия, който до миналата година се организираше и провеждаше на територията на фрайбургския панаир. Комерсиалните търговци могат да наемат щанд за под 10 евро на квадратен метър, а хилядите посетители желаещи да предложат своята лична екипировка за продан заплащат входна такса от само 1 евро. Крадена екипировка не се толерира и са ми известни няколко случая на незабавно залавяне от властите на опити за предлагане на такава екипировка.

За да не отклоняваме характера на темата поставена от нейния автор, Ивайло, бих ти препоръчал и един модел на HEAD - Integrale 009, за който писах в една предходна тема. При височина 170 радиусът им е 13,2м което ги прави много маневрени ски с възможност за каране и с по-висока скорост, освен това са и много симпатични :)
 
Автор: skibum

Изпратено: 27-09-2013 01:37:18
dosta silni dumi.Vsiaka Alpiiska strana ima i tozi vid vtorichen pazar koito e mnogo aktiven i e nachina da se ottursish ot neshta koito veche ne sa ti nujni-vkliuchitelno i skiorska ekipirovka.kakto i pazara na avtomobili.Ne mojesh da iskash vseki da si kupuva chisto nova kola.:
.....Не само според мен, това е един порок, който пречи на нормалното развитие на ски спорта в България. Освен инкубатор на некомпетентност и измами това място е директен провокатор на криминална престъпност, стимулиращо кражбите на екипировка и вещи, както и некотролирана незаконна търговия със спортни стоки......
Jas,brumchish samo edin model i tova e poveche ot ogranicheno.Pochvam da si mislia che pupnata ti vruv e vse oshte prikachena kum Max sport :) .

Normalnoto razvitie na ski sporta e nalichniost na vsichki vuzmojni formi na pazar za bedni i bogati ili za hora koito karat postoianno ili samo za 1-2 weekenda v godinata .
Taka che Iwailo, imash li merak raztursi se na vsiakude napuvai tsenata nadolu dori i golemite verigi magazini -obiknovenno v malkite guvkavosta e po-goliama a i obslujvaneto moje da se okaje po-na nivo .
nai mrasim da hodia v mesta kato Decathlon ili Sport Depot  kudeto personala gleda kato teleta v jeleznitsa i obslujvaneto e ZERO.
Автор: jas

Изпратено: 25-09-2013 10:04:19
"Шоуто" ще започне в началото на октомври. Все още "големите играчи" чакат Декатлон да пусне зимната си колекция, за да напаснат цените си. Като цяло след 15 октомври във всички големи магазини ще има зарибяващи ски предложения, до изчерпване на количествата :)
Автор: Iwailo_Iwanow

Изпратено: 25-09-2013 09:36:24
jas Благодаря ти много .... искам последно да те питам знаеш ли кога горе долу зареждат в тези магазини които ми каза и кога са офертите за които ме светна :)
Автор: jas

Изпратено: 22-09-2013 23:02:46
Твърдостта на ските е много относително понятие. По принцип примерът ми с ATOMIC NOMAD [S] TEMPER TI показва към какво би трябвало да се стремиш при описаните ти възможности и лични данни. Като него подобни модели има и от други марки. Тези примерни ски имат достатъчна твърдост да издържат теглото ти и да ти осигурят стабилност при по-висока скорост.

Естествено животът е пред теб и в зависимост от това, колко пари може да отделиш за ски екипировка, сам ще решиш какво да вземеш. Най-добре ще бъде, да изчакаш зареждането със ски на Декатлон, което ще доведе до много интересни предложения на нови и стари модели от другите търговски вериги. Успех! 
Автор: jas

Изпратено: 22-09-2013 14:54:47
Марката е ATOMIC, серията е NOMAD, моделът е [S] TEMPER TI. Всяка марка има добре организиран интернет каталог и, ако отделиш време да разгледаш актуалната колекция ски, ще добиеш ясна представа за различните серии и техните подмодели.

Относно "пазара" за ски втора употреба, многократно сме писали и вероятно ще продължим. Не само според мен, това е един порок, който пречи на нормалното развитие на ски спорта в България. Освен инкубатор на некомпетентност и измами това място е директен провокатор на криминална престъпност, стимулиращо кражбите на екипировка и вещи, както и некотролирана незаконна търговия със спортни стоки. Ако ти Ивайло искаш да подкрепиш тази явна престъпност в центъра на София, посети това място, аз открито съм против!   
Автор: Iwailo_Iwanow

Изпратено: 22-09-2013 12:57:13
Ясно разбрах за пазара ..... на мен лично ми е пределно ясно ,че след като посетя сайтовете ще добия представа ,но след като ми даваш точен модел да се водя от него като характеристики на ските и да гледам други марки с подобни параметри :) Благодаря ти 
Автор: Iwailo_Iwanow

Изпратено: 22-09-2013 12:53:18
също искам да попитам твърдостта на ската колко да гледам горе долу .... радиуса да се оглеждам към 14м. ...... благодаря ти много за сега jas :)


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре