SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: zelen

Изпратено: 08-10-2013 13:15:30
Съвет при избор на ски!

Здравейте,

Начинаещ скиор съм имам 10 дни на ски, но смяатам да изкарам поне 30 дни този сезон по пистите:) за което съм се обурудвал с всичко освен ските. Нямам никаква идея какви ски са подходящи за мен като размер, марка и вс. други параметри виско съм 186 и тежа 85 кг. незнам дали теглото ми е от значени за това съм го  написал. Спрял съм се на така наречените All-Mountin ски, дали те са подходящи за  мен и нивото ми на умения нз. Моля за малко инфо и къде мога да закупя съответно ски на добри цени като за предпочитане е да са нови.

Балгодаря предварително,

Автор: jas

Изпратено: 21-10-2013 17:23:11
Здравей Зелен,
Благодаря ти за коментара!

Благодаря на всички доброжелатели на SKI. BG, благодаря и на всички активни и позитивни участници в ски форума! Създадохме SKI.BG за да информираме и да провокираме позитивизъм. У мен се зтвърждава менението, че явно успяваме в това си начинание и доказателство за него е не само увеличаващия се брой на уникалните потребители, но и целенасоченото пренебрегване и саботиране на SKI.BG като медия и средство за информация от определени спортно-администратвни и корпоративни функционери и организации. За нещастие на зложелателите на българското ски общество има хора, като участниците в този форум, които макар и спорадично показват, че не всичко е загубено. Благодарение на всички нас Информация винаги ще има - Интернет е ВЕЧЕН! Винаги може да се плъзнем в празнословие и популизъм, но това не прави живота ни в тази страна по-добър и по-щастлив. Който може нека да сподели, SKI.BG не печели пари, SKI.BG печели доверито Ви!

ЗА Atomic Smoke Ti ARC 13/14, мога да кажа, че е чудесен избор за "зелен" скиор, който може да си ги позволи. Ските са перспективни, носят на скорост, стабилни и маневрени са, без значение, че лично аз не мога да усетя на пистата предимствата на рокер рекламата :)

Zelen, ВЗИМАЙ, КАРАЙ, СПОДЕЛИ в SKI.BG! 
Автор: zelen

Изпратено: 21-10-2013 16:52:46
Сега да поптам конкретно за модела ски който съм си харесал Atomic Smoke Ti ARC 13/14? Някой освен Jas да даде мнение?

 
Автор: zelen

Изпратено: 21-10-2013 16:44:39
Здрвей JAS,

Още вендъж благодаря за поредния ти отговор, както миналата година единствен ти отговори на зададения от мен въпрос. Доста се чудих има ли някой друг освен "тоя Яс" който да отговори на заданените тук не само от мен въпроси, явно си мн прав относно "воайорството" в този сайт. Жалко е че трябва да прочета такъв коментар преди да стигна до отговора по темата, и съм напълно съгласен с теб, а на господата който те питат редовно защо препоръчваш еди си кой магазин....... мога да кажа да ........ на ....... си!
Когато някой си направи труда да отговори толкова пъти на хора като мен, тогава да прави коментари по твой адрес!И това е форум не на последно място меренето на п....ки(както беше написано в една тема) да го правят на пистата че тук хората като мен да получат нужната информация! 

Благодаря ти още веднъж,

Кога да очаквам новия брой на СКИ&Борд?? Понеже съм си направил труда да прочета почти целия форум знам че ти  имаш нещо общо със списанието:)
 
Здравей Tombachorb,

Прочел съм целия форум няколко пъти и съм мн благодарен на хората като Вас който споделят наученото с годините тук, за да мога аз и вс други да си спестим доста време и средства 
Автор: tomachorb

Изпратено: 21-10-2013 15:56:14
Здравей приятелю на ските.Въпросът,който задаваш и те интересува е безброй пъти задаван и безброй пъти дискутиран .Само се сменят имената на питащия, месеците ,годините на отговорите.Много истина има и в отговора на Jas.Но истина е и ,че на потребителите на форума ,които могат да ти отговорят компетентно на въпроса малко им е омръзнало да дъвчат постоянно тази тема.Затова моят скромен съвет е : намери малко повече време и прочети отговори на въпроси ,като твоя от минала зима ,минала година и по назад.Обърни внимание на отговорите на Jas.Ако запомниш всичко ще станеш професор по ски на теория.Действай,защото зимата идва. 
Автор: jas

Изпратено: 21-10-2013 13:30:21
Здраей Зелен, здравейте всички потребители на .ски ФОРУМ на SKI.BG!

ПЪРВО - "ЛИРИЧНО ОТКЛОНЕНИЕ"

Видях темата още в деня на публикуването й, след нея до днес във форума бяха пуснати още две подобни теми търсещи консултация-съвет при избора на ски. Нарочно реших да не пиша веднага и да изчакам някой от другите многобройни посетители на форума да препоръча нещо на авторите на темите. Така изминаха почти две седмици, две седмици без никакъв коментар. А по статистика страниците на SKI.BG и в частност на ски форума се радват на голям интерес. Посещенията от началото на октомври са ежедневно от около и нарастват над 1000 уникални потебители /при над 3000 дневно в активния сезон!/, от които между 30-40% задължително преглеждат и форума. Но никой от тях не се престрашава да "съветва", никой не иска да изрази мнение и да бъде полезен, дори и с рекламна цел. Известно е, че форумът на SKI.BG не е като другите форуми свързани с планината, зимата и ските, известно е, че в известна степен е консервативен форум, но само този форум предлага конструктивизъм.

За съжаление аналъзът ми доказа една плашеща тенденция в българското ски общество - тенденцията за "публичен" егоизъм.. Тази тенденция е продължение на думите на известния бивш национален състезател, сега треньор по алпийски ски Иван Гребенчарски, че посетителите на SKI.BG, а и в интернет като цяло, са особен вид "воайори".. Жалкото е, че подобни български "воайори", са редица хора с феноменален опит в ските, които могат със съвети и мисли да допринесат за огромен позитивен тласък в ски културата, ски бизнеса и ски начина на живот като цяло в България.

Пиша всичко това не за да отклонявам темата, а за да обърна внимание на стотиците скиори с опит, че единствения начин да направим страната си като някоя от така харесваните от всички ни алпийски държави е да споделяме. В SKI.BG го правят малцина, за което от името на потребителите на форума им благодаря. Добре ще бъде да станат повече!

ВТОРО - "КОМЕНТАР ПО ТЕМАТА" на Zelen

Нови универсални ски в категориятя AllMountain може да разгледаш и купиш в спортните магазини като Спорт Депо, Декатлон, СЛС, Адвенчър шоп и др.

Препоръчвам ти да си купиш ски в "златната среда", височина ~170-175см, радиус15-16м. ценово гледай да си "в средата" на сериите. Т.е. не купувай най-евтиния модел, защото по правило ще е най-мек и при твоя ръст и килограми ще те подвежда при по-твърда писта. По-скъпи ски на това ниво, според мен, не са ти нужни, бъди здрав, покарай, натрупай опит и след 1-2 сезона избери нови ски.
Успех!   


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре