SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: hari63

Изпратено: 07-11-2013 10:50:49
Ски в Австрийски алпи

Здравейте, искам през настоящия сезон да отида на ски в Австрия. Виждам много предложения в мрежата, но не зная как да направя избора. Моля за съвет. Който има впечатления да сподели. Предпочитам писти със средна и висока трудност. Благодаря предварително

Автор: jas

Изпратено: 12-11-2013 12:30:57
:) Едно уточнение и интересен факт за връзката SkiWelt - Кицбюел. Всъщност това са два отделни ски центъра, които имат отделни лифт карти за достъп. Да, те имат връзка помежду си в дерето на село Кирхберг, но за да се качите на лифта към пистите над Киц, трябва да имате AllStarCard или да си вземете само карта за ски зоната на Кицбюел.

Преди няколко години имаше преговори между босовете на двете ски зони SkiWelt и Кицбюел, да се обединят и да предлагат обща карта, включително да направят директна лифт връзка между връх Харткайзер над Елмау и Кицбюелските Алпи, но от много мислене на хората в Мерцедес /основен акционер в  ски зоната на Киц/ проектът се разпадна. Може би, някой ден ще се случи, а до тогава вариант е лифт картата AllStarCard , която Ви дава уникалната възможност да ползвате съоръженията в 10 австрийски ски зони >

    SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental
    Kitzbuehel
    St Johann in Tirol / Oberndorf
    Waidring – Steinplatte
    Fieberbrunn – Pillersee
    Hochtal Wildschoenau
    Alpbachtal
    Skicircus Saalbach – Hinterglemm – Leogang
    Zell am See
    Kaprun – Kitzsteinhorn Glacier (3203m)

Малко факти за AllStarCard

    10 ski areas
    356 gondolas and lifts (including drag lifts)
    1087 kilometres of slopes
    824 kilometres of guaranteed snow slopes (76%)
    4183 snow making machines
    55 snow reservoirs
    100 marked ski routes
    90820 metres change in elevation
    271 ski huts and mountain restaurants
    82 ski schools
    24 snowparks

AllStarCard
 
Автор: ivo1974

Изпратено: 11-11-2013 21:43:14
Допълнение на коментара на Jas, ски зона Ski Welt е свързана с ски зона Kitzbuhel, това означава още 170km. Като тръгнеш от единия край до другия докато се върнеш ще свърши ваканцията. 
Автор: jas

Изпратено: 11-11-2013 19:48:39
Поразгледайте ски зоната на Вилдер Кайзер Бриксентал в Тирол, известна е още като Ски свят - SkiWelt. Това е най-голямата 100% взаимосвързана ски зона в Австрия, 90 лифта и към 270 километра реални ски писти. Тази част на Тирол е доста по-ниска - най-високата ски точка е на около 1820-1950м, но се задържа много естествен сняг в допълнение на ултра системите за изкуствен сняг, които покриват почти всички писти. Ако искате да видите къде се кефят баварците в Алпите, там трябва да отидете :) Препоръчвам селцата Гойнг и Елмау. От чистота и перфектционизъм просто може да ви заболи...

Ако предпочитате по-суровата и високопланинска природа погледнете към южен Тирол - ски зоната на Калс-Матрей, но за там в друг коментар. 
Автор: J3k0

Изпратено: 11-11-2013 16:41:43
бюджета при мен от досегашните ми почивки в Зелл ам сее, флатах и бад гащайн е приблизително 1200-1300 лв на човек. Спане+ски карти, храна, пътни (4 човека в 1 кола).
като в тези пари влизат и бирички на пистата + посещение на СПА център. имат страшно добри спа центрове с много басейни и сауни! силно препоръчвам да отделиш време за посещение (около 20 евро на човек за 3 часа).

Поздрави!
Автор: hari63

Изпратено: 11-11-2013 15:48:05
Бюджет до 2000 евро, пътуване с автомобил, 4-ма възрастни, "селска идилия" ми е най-близко от вашите предложения.
Автор: ivo1974

Изпратено: 07-11-2013 17:30:05
Аз и приятели ходим в района на Zell am see, на 1200km от София. Ski pass за 2500km ски зона, 22 курорта включително и глетчер. Домакините които ни посрещат са страхотни, горещо ги препоръчвам. Пиша ти сайта дано не е проблем www.alpentours.net 
Автор: tantus

Изпратено: 07-11-2013 11:52:25
Споделям опита, който имам от Австрия.

Ischgl:
Плюсове - голям курорт, много на брой и страхотни писти (240 км), зоната е свързана с швейцарски курорт и се кара в двете страни с една лифт карта.
Минуси - малко по на запад от други австрийски курорти (т..е по далеч е от България за шофиране), има прекалено много пияни англичани по пистите, които са там заради партито, не толкова заради каране на ски.

Шладминг
Плюсове - сравнително голям курорт, хубави писти, картата позволява каране на цялата зона ски АМаде (800 км писти)

Минуси - ниска надморска височина (най високата точка е около 2000 м). Януари ни валя дъжд по пистите. Неприятно.

Gastein - Bad Gastein, Sport Gastein и няколко други Гащайна:

Плюсове: разнообразни писти (има огромен брой малки курорти - отново част от Ски Амаде 800км писти), много възможности за евтино настаняване и като цяло всичко наоколо е евтино, подходящо за спокойна семейна почивка

Минуси: курортите са сравнително малки и трябва през ден-два да се сменят курортите, за да не омръзне. Като цяло това не е проблем, понеже курортите са наблизо един от друг.

Zauhensee, Flachau - много добри курорти, отново част от ски Амаде. Разнообразие от писти (Флахау). Минуси - не се сещам, но ние там съм бил само по един ден.


Автор: jas

Изпратено: 07-11-2013 10:54:34
Какъв бюджет имате за това пътуване?

Имате ли предпочитания към климата и времето?

Каква атмосфера харесвате - техно парти, средновековна готика, селска идилия или нещо друго? :)

Индивидуално или групово пътуване планирате?


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре