SKI.BG
     Петък, 29 Май 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Антония

Изпратено: 13-11-2013 13:26:41
Задължителна каска за дете?

Въпроса може да е изчепкан вече някъде по темите, но така и не го открих ... Има ли закон, който задължава носенето на предпазна каска от деца по пистите, и по-конкретно - в Швейцария?

Автор: Антония

Изпратено: 18-11-2013 12:36:17
Много благодаря за информацията :)
Автор: jas

Изпратено: 14-11-2013 23:22:48
Към днешна дата в Швейцария няма законови нормативи задължаващи родителите да слагат ски каски на децата си на пистата. За разлика от Италия и Австрия, където ски патрулите ще Ви глобят ако карате с дете без каска. Ако детето Ви е дадено на ски училище в Швейцария, а и в другите алпийски страни, тогава със сигурност ще бъде задължено да сложи каска. В повечето училища каската може да се наеме или влиза в таксата за училището.

Преди няколко години въпросът със задължителното каране на ски с каска разбуни доста духовете в конфедерацията. Но до категорична забрана за каране без каска в Швейцария не се стигна, защото се счете, че това ще е контрапродуктивна мярка, която ще доведе до отчетения обратен ефект в Италия при налагането на забраната там.

Като цяло каската за децата влиза в задължителната екипировка. Цените на детските каски са съпоставими с цените на качествените текстилни шапки, за това въпросът за цената не стои. Важно е носенето на каска да стане навик и това се отплаща на пистата! 
Автор: ivo1974

Изпратено: 13-11-2013 17:29:12
Купувайте каската не му мислете, няма значение да ли ски зоната го изисква като правило. Хубаво е за детето каската да има протектор пред долната челюст за по добра защита на лицето и главата.
Автор: gothic

Изпратено: 13-11-2013 15:36:15
Не подценявайте сигурността и купете каска за детето,един приятел до миналата година постоянно ми се смееше,че карам с каска и само се хилеше как каската не карала ските.Уви един ден получи една здрава щека в главата от друг скиор,от тогава кара само с каска. 
Автор: J3k0

Изпратено: 13-11-2013 14:24:37
Здравейте!
Във всички австрийски провинции носенето на каски е задължително за деца на възраст под 15 години. За Швейцария не знам. Закон мисля че няма, но има разпоредби на всяка ски зона, дори и на българските ски зони има (тук понеже всеки е тарикат не се спазват особено).
Ако се чудите дали да закупите каска на вашето дете - НЕ СЕ ЗАМИСЛЯЙТЕ!!!
Каската е живото спасяващ аксесоар.

Поздрави! (вижте в сайта на ски курорта който мислите да посетите за разпоредба)


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре