SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: petrofsky

Изпратено: 14-11-2014 12:12:19
избор на ски

Здравейте!
До сега винаги съм карал със стари ски и сега е време да си купя нови. Карам на писта,предпочитам късите завои но от време се отпускам и на по дълги,когато няма много хора по пистата.Висок съм 186см.тежа 80кг.По десетобалната нивото ми на каране бих го определил някъде около 6.5.Благодаря за всякакви съвети и конкретни мнения за тези два модела.
ROSSIGNOL RADICAL 8 SL SLANT NOSE
Dynastar CR 72 Xpress Eco 

Автор: SnowMaster

Изпратено: 17-11-2014 15:15:47
Здравейте момчета, налага се да пиша и аз нещо по темата, понеже от години карам само Rossignol 9SL в различните им версии, пробвал съм и Rossignol 8SL както по-тясната версия преди години- 118/66/104, така и широката версия преди 2-3 сезона - 124/70/112. Ако трябва да съпоставим 8SL и 9SL, един опитен скиор ще установи следното:
8SL завиват и се управляват много леко,не те изморяват, усещат се на краката много леки (като тегло), в никакъв случай не са много твърди и спокойно може да се карат както от напреднали скиори търсещи спокойно каране, така и от средно напреднали скиори които искат да изпитат лекота и удоволствие от завиването и да прогресират. 8SL са малко по-бавни, няма това еластично ускоряване при излизане от завоя, на заледено не са така стабилни и се усещат по-меки.  Затова за petrofsky с височина 186 см, 80 кг, ниво - средно до напреднал, са по-подходящи 8SL - 171 см ( този сезон са 172 см). Дължина 161 см от 8SL е абсолютно неподходяща за теб, 166 см е някъкъв компромис - повече маневреност, но по-малка стабилност на скорост и широки завои. 171 см са оптимални за теб за едно комбинирано каране с различни завои и скорост.  9SL са с титанова пластина, усещат се малко по-върди, но еластични, като ги натиснеш на скорост в завоя се усеща еластично разгъване и доускоряване, поради това са доста бързи. За средно напреднал скиор са ненужно бързи и ще го изморяват непрестанно да убива скоростта със завои. 9SL също завиват отлично, но с малко повече усилие и техника от скиора, по-стабилни са на лед имат отлична хватка на снега при завой. 9SL са малко по-тежки, но това не се усеща при каране, понеже се плъзгат много леко и добре се насочват в завоя, това даже подобрява контрола и се усещат по добре на краката. И двата модела добре взимат както къси така и по дълги завои със всякъкъв радиус. Виж отговорите ми в тема Radical 9 SL Slantnose от 27.03.2014 преди 17-18 теми от kiko1. Поздрави и успех. 
Автор: carvirai

Изпратено: 16-11-2014 19:16:37
Rossignol 9S или HEAD Magnum,от първите 170см,от вторите 175,ако обичаш да ги пускаш на скорост и дълги завои може и Росиньол Х9 да погледнеш,имайки впредвид Вашия ръст при ски с радиус до 13метра взимай 170см, ако ще комбинираш къси и дълги завой 175,а ако са GS 180см. Само за къси верижни 165 са много 'връткави' и ще ти хареса,но постоянно трябва да са в дъгата.Казвам го защото ги имам на въоръжение от 165 до 190см с различна геометрия,карах и 155 Росиньола 9S на дъщеря ми,но за нашия ръст е екстра 174-175см,аз съм 188см и 20кг отгоре. Успех в избора. 
Автор: stefan2

Изпратено: 16-11-2014 07:42:58
Вземай Росиньол Радикал 9 СЛ за да напреднаш доста тази зима,За дължината на ските си прецени сам.
Автор: petrofsky

Изпратено: 16-11-2014 00:46:57
Аз също имах леки предпочитания към ROSSIGNOL RADICAL 8 SL SLANT NOSE и постепено започват да се затвърждават,но като става дума за най-доброто какво ще кажете за ROSSIGNOL RADICAL 9 SL SLANT NOSE те са с около 250лв.по-скъпи и малко прехвърлят бюджета ми,но ако си заслужава ще взема да го актуализирам така да се каже.
Автор: jas

Изпратено: 15-11-2014 23:45:49
Кои са магазините и кои са консултантите?

Говорим за слаломни ски все пак. При 186 ръст, 166 са компромис и златна среда, които може да се карат стабилно и на къси и на дълги завои.

Относно Хед, ROSSIGNOL RADICAL 8 SL SLANT NOSE е по-добър модел. При твоите размери, уверявям те няма да ти е "твърд".

Разберете го най-накрая, ако искате да карате ски, карайте с най-доброто, а то винаги е "твърдо". 
Автор: petrofsky

Изпратено: 15-11-2014 17:47:37
Здравейте отново.
Ходейки по магазините една дузина консултанти ми препоръчват размер около 170см.спецялно за росиньола171см.Доводите им са,че бих имал значително по голяма стабилност при по високи скорости и незначителна загуба на маневреност.
Ето още два модела на head,които привлякоха вниманието ми:
HEAD i. Supershape Speed
HEAD i Supershape Magnum
Тук изниква випроса дали няма да са ми малко твърдички?Още един път благодаря за вашите мнения и съвети те са важни,както за мен така и за много други.
Автор: jas

Изпратено: 15-11-2014 09:05:36
Здравей Петровски,
Оборудвай се с ROSSIGNOL RADICAL 8 SL SLANT NOSE. Превъзходни ски за писта, подтикващи към прогрес и експертно каране. Аз бих заложил на 161см, но 166см ще позволяват малко по-висока скорост. Успех!
Автор: stefan2

Изпратено: 14-11-2014 14:39:23
За къси завои и малко отпускане на завоя ви трябват ски GS с дължина-170см. Относно двата вида ски надявам се,че ще ви отговори някой колега който познава двата модела ски.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре