SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: frehley

Изпратено: 11-08-2015 00:23:08
HEAD World Cup Rebels i.GS RD 190 sm (2014)

Здравейте!
Скоро си закупих този комплект ски - HEAD World Cup Rebels i.GS RD 190 sm, r =35 (2014) - чисто нови, изключително изгодно. Реших да  взема тази дължина, тъй като всички варианти под 185 см досега ми се струваха къси, а обожавам да карам GS. Висок съм 190 см, 110 кг! Натискам здраво по завоите. Единствено този голям радиус малко ме притеснява - не откъм техническо владеене на ските, а заради по-голямото пространство, от което се нуждаят за маневриране при свободно каране. Някой да сподели какъвто и да е опит от такива ски? Ще бъда благодарен на всеки взел отношение по темата.
Поздрави! :)

Автор: AntonRuss

Изпратено: 23-08-2015 21:43:35
Добро! Рад, что русский вам близок. И мне болгарский по душе! 
Автор: jas

Изпратено: 23-08-2015 16:31:49
@ frehley
Честито! С удоволствие да ги използваш в най-добрите условия. Успех!

@ AntonRuss
Отличен коментар, няма какво да добавя освен една молба,

Антон, моля пиши на руски! Тук всички ще те разберем, ти също ни разбираш чудесно. Преводът през американските автоматични системи е ужасен и само променя славянския смисъл :)
 
Автор: AntonRuss

Изпратено: 22-08-2015 14:13:21
Радиус 27 - днес  за състезания  GS "Мастерс" и континентален първенств. То ски  стария формат FIS GS  и 100% спортовне ски. На 183 см радиус 23 м, на 191 см радиус 27м. Но като няма разделение на панские и женски.
Автор: speedlimit

Изпратено: 21-08-2015 05:04:46
Супер, колекцията ти е много добра, случайно или не два от моделите и аз ги имам в моята ( RC4 и i speed supershape),липсва ти само нещо за дълбока пудра.Лично аз карам един от моделите на 4FRNT когато  имам "дълбок" ден.При обувките залагам на раптор б2 за писта и  далеч по релаксиращите х мах 130 за извън (макар че за доста хора те са си рейс)
Автор: frehley

Изпратено: 20-08-2015 23:40:18
speedlimit,
радвам се, че отново сподели мнение и доста ценни неща относно материала. Благодаря ти за което. Да, FIS изпълненията от 2013 са такива - W - 183, 188, r =30; M - 190, 195, r =35. От тази година гледам, че има и нещо ново при производителите - дължина между 189 и 191 за различните фирми с радиус 27 м! Виж тук: www.artechski.com . Този стандарт го нямаше в последните три сезона след промените. А за къде ще използва - идея нямам. Иначе арсеналът, с който разполагам е сравнително сериозен - Atomic D2 Race SL (170), Fischer RC4 World Cup SL (165), HEAD World Cup Rebels i.speed (180 см, r=18)), Fischer RC4 World Cup GS (183 см, r=27), Blizzard Atlas Titan (180 см, r=20, ширина в талията 95 см) - за извънпистово, както и един брой сноублейдове (99 см)... Просто обичам да карам всякакви ски във всякакви условия. :) Обувките са: Lange Race RS 130, Lange XT 130 (с ключалка и за ходене), Nordica Speedmachine 130. И, живот и здраве, като наближи сезонът ще се погрижа и за новите ски. Всичко друго е сервизирано и обработено.
Благодаря още веднъж и поздрави! :)   
Автор: speedlimit

Изпратено: 19-08-2015 05:37:25
Мисля че  добре си направил с по-малката дължина.Ако не се лъжа fis стандарта за GS мъже от 2013 е 195 см 35р.,но за курортно каране твоя размер е по-подходящ.(щом веднъж ти е влязла мухата gs - ски).С него ще имаш малко по -голяма маневреност - средно дълги , дълги завои (всичко в рамките на капацитета на модела)Щом имаш и добра техника можеш да скъсяваш радиуса в завоя чрез флексиране на ската. Като статична величина и на хартия 30 р. е доста за курорт, но при добро каране е напълно управляем радиус.И както казваш , сутрин рано преди тълпите ще е най- подходящото време. Имаш ли и други ски, имам пред вид за мек сняг,бабуни,пудра,гора,фрирайд или мислиш с тези да изкараш сезона ?...Също е много важно да си и с добри рейс обувки които да им дърпат здраво юздите.Сега следващото нещо като наближи сезона ще е да им удариш една добра вакса и да направиш добри настройки.Почти съм сигурен,че щом са от 13/14 базите им са вече сухи или най-много да са със `storage wax`,което не е оптималния вариант за каране. По принцип `Head` , kоито са една от любимите ми марки са малко немарливи фабрично с фините настройки и често пъти се случва добри ски да излизат от завода с най-различни странни конфигурации.( въпреки че в последно време особено в рейс отдела нещата са доста по изпипани) Все пак лично аз с нови ски винаги привеждам базите в положение `flat` и от там  си правя настройка според модела , условията и пистите.Това е за сега от мен и честито още веднъж за покупката.
Автор: frehley

Изпратено: 14-08-2015 15:37:33
Здравейте отново, колеги!
Най-напред да благодаря на AntonRuss и speedlimit за изчерпателните мнения и пожеланията!
В крайна сметка малко "смекчих" нещата като подмених ските - взех по-късия вариант - този на 183 см с радиус 30 (имаше такава възможност, всъщност това са единствените варианти като дължини). Относно техниката и карането на такива ски - няма проблем. Това, което е важно също, че с тези ски на лед се кара перфектно! Дилемата ми беше единствено заради големият радиус на завиване. Иначе условията за каране в GS стил в България са ясни - рано сутрин в делнични дни. Е, доволен съм от покупката и сега ни остава да се надяваме на хубава и снежна зима! Да сме живи и здрави! :)
Автор: speedlimit

Изпратено: 12-08-2015 04:41:43
Здравей, мисля че за твоите килограми  и ръст си направил верният избор за дължина. Мисля също че за 15/16 нямат промяна,може би леко в графиката. Имам известен опит с тях -- изкарах един рейс камп (тук където съм в момента) това което мога да кажа е че  се чувстват у дома на скорост , твърда писта (инжектиран лед ) и достатъчно пространство.Не см карал скоро в България и не знам дали ще имаш подходящи условия за тях. Също на мек (и необработен) сняг са по-скоро мъка. Дано да имаш предишен опит с FIS GS ски и  разбира се добра техника . Малко трудно се кара в "курортни" условия с тях -- с неразумни хлапета и начинаещи сноубордисти наоколо.Поздравления за добрата покупка все пак и дано имаш късмет с тях. И последно (но не и по значение) -- подържай  добър тюнинг - 0.5/3 ако няма да ходиш по състезания, ако ще ходиш - още по-радикален (или според указанията на тренера) 
Автор: AntonRuss

Изпратено: 11-08-2015 20:17:11
Здравейте!
Тези ски са за топ спортисти. Това е конфигурация за GS WC FIS. Дори в континенталния чаши за GS използват само R. 27. Това е много мощно, здраво и директно на ски. Да се търкаля по тях по общия пистите не работят. Скоростта ще бъде 2-3 пъти по-високи, отколкото при други скиори/сноубордисти.. Извънредно спиране на такива ски са много екстремна ситуация. Тези ски не "дават" просто хвърляне на петите и се промъкнат., те "могат да бъдат изхвърлени от седлата", ако не Сте достатъчно подготвени. Все още, на тях не може да се движи по пистата, която не сте видели предварително. Хит на скоростта в разбития участък (в неутъпкан сняг) и това е 100% падение. Да ги шлленостопом не успеят, те са по-силни. На такива ски трябва да се търкаля по специално на добиваната спортна условия, където няма лесни скиори. А те стоят, не са много скъпи, защото за тях не е комерсиален на търсенето, те са само за топ спортисти.
Опитайте ски GS клас "Мастърс". Това е вид спорт-ски, обикновено с R>23. Скорост на тях също много , и управлението по-лесно. Пожелавам на добър час!




 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре