SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: jas

Изпратено: 18-04-2016 16:39:42
ПРЕПОРЪКИ към БГ ски курортите 2016

Пистовият ски и сноуборд сезон отмина. Откривам тази тема с конструктивната цел потребителите на ски и сноуборд услугите в българските ски центрове да дадат открито тук в този форум своите препоръки към управата на курортите след изминалите зимни месеци.

Важно е да има конструктивни мнения. Дали ще бъдат взети под внимание споделените лични виждания в този форум, зависи от ръководствата в ски центровете. Ще бъде полезно разумните предложения тук да бъдат внедрени от ски индустрията, за да останат действително доволни всички страни в българския ски спорт и туризъм през следващите зимни сезони.

Моля хаотичната критика да бъде оставена за друга тема. Ще помоля модератора, не конструктивните коментари да бъдат отстранявани. 

Автор: jas

Изпратено: 28-12-2016 14:23:34
Към ски зона Банско бих добавил две основни препоръки, първата е свързана със спазването и контрола на работното време на лифтовете за последно качване. Често срещано е затваряне на входа към някои от лифтовете няколко минути до четвърт или половин час преди обявеното време. Това провокира разочарование в потребителите скиори и бордисти и негативно променя отношението им към ски центъра. Има категория скиори и бордисти, които разчитат до крайност времето си, за да изпитат тръпката на последното качване/спускане. В Алпите има дори подобни състезания, включително със залози, кой ще хване последното качване на конкретен лифт след бясно спускане на поредица от писти.
Поставянето на действащи точни часовници над входните портали на лифтовете би подобрило нещата.


По отношение на безопасността в ски център Банско, обръщам внимание за разполагане на гумените настилки пред входовете/изходите на долна и горна станция на кабината. По подобие на алпийските ски центрове е редно гумените пътеки да се разполагат от края/началото на заснежените площи около лифта до качването/слизането от самата кабинка. Липсата на гумирана настилка, особено при наличие на изкуствен сняг и заледяване, предизвиква множество инциденти на подхлъзване и падане в подстъпите към лифта. В допълнение наличието на гумирана настилка на всички незаснежени пътеки в станцията на лифта показва грижа на оператора към екипировката на скиорите, което също е от голямо психологическо значение за започването/завършването на един успешен ски ден.
 
Автор: jas

Изпратено: 28-12-2016 14:04:04
Една препоръка за ски зона Банско на английски изпратена преди час по имейл до SKI.BG!?


Advise for improvement for ski beginners - Bansko site


Dear Sirs,
In the end of January I am intending to visit Bansko for my 3rdtime.
I enjoy the site and its facilities very much.
Personally, I have skied in other places before like Saalbach and otherand last Year
I brought also my family with me to start skiing and this year Iam bringing them
once more and another family as well.
As for it was not the best experience for them as beginners I am writingthis to you.
I want to suggest something that can make the very good site better forbeginners: In
the beginners area there are a few slopes. One slope has 2pulling cables, one
following the other that you have to hold by hand.This device is moving very fast
(it is even too fast for me).
I believe you make it fast because you want to move as much people aspossible and to
shorten the ques, however, this fast movement is doing just theopposite.
Because the fact that the people that use this device are beginners, alot of them
are falling when trying to grab the arm that connected to thecable. When this
happens, all of the skiers movement stops (even that thecables continue on going
there is no ability to use the device because theperson on the ground needs a lot of
time to get up and clear the area).
So, the best thing to do is to slow the velocity of the device !
If today, for example, 30% of the people fall and another 40% of thetime the device
works with no people, so all together its efficiency is 30%, itis better to slow the
device in 30% and have 70% of efficiency. Even slowing itin 50% will increase its
efficiency and reduce ques.


Best Regards

Saar Shmueli, B.Sc.

Israel
 
Автор: SnowMaster

Изпратено: 27-05-2016 12:18:22
Подкрепям мнението на Frehley, казано точно и изчерпателно!
Автор: frehley

Изпратено: 23-05-2016 22:47:50
Привет на всички! :)
Много готина тема, ама се съмнявам някой от представителите на концесионерите въобще да четат тези наши напъни тук, а и на други места в интернет пространството.
На мен лично като софиянец болните теми са ми две - Витоша и Боровец!
И докато първото го оставям без последствие, защото на тази тема просто не ми се говори (толкова много е изговорено!), то за Боровец има няколко неща, които са задължителни.
1. Снежна инсталация на Мусаленска пътека (както Jas е описал).
2. Снежна инсталация на Червено знаме. Разбрахме, че тази година ще се прави.
3. Снежна инсталация на Ястребец-1! Истинско ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е такава писта да не се позлва!!!
4. Връзките между ски-зоните - Jas ги е упоменал много добре.
Оттук нататък, обаче, логичното развитие е още един лифт, който да обслужва Ястребец-1. Откъде ще започва, откъде ще мине, как ще мине - не знам, ама е наложително! Наложително е и продължение на Ястребец експрес до горе. За допотопната кабина не ми се говори, ама ако върши работа и има още живот в нея - ок, нека си стои. Но, ако бъде дублирана до горе с един седалков лифт ще стане супер. А така няма и да се получава това струпване на хора на Експреса. Не може три големи писти да се обслужват само от един лифт!
Друго, което според мен е много удачно като основна подходна точка - големият паркинг вдясно веднага при влизането в Боровец. Ако се разшири още, за да поема повече коли, точно над него в гората би могло да се направи и начална станция на седалков лифт, който или да обслужва Ястребец-1 или да бъде връзка до долна станция на Експреса. Боровец е на голяма площ и е хубаво да има няколко подходни места към ски зоната, за да се отпуши, а не всички да се ръгаме като някакво стадо през Ястребец експрес. То в почивни дни там е направо нечовешко.
За катуна пред хотел Рила - грозно и долнопробно! Там пак може да си има заведения за хранене, но да бъдат проектирани и подредени по друг начин.
За нови писти няма смисъл въобще да говорим. Възможности има, ама...

   
Автор: ivo1974

Изпратено: 29-04-2016 00:18:58
Два месеца на ски, браво, поздрави!?  За съжаление положението с Витоша е като с Чернобил: Всичко е спряло някъде там 86! Тайно се надявам на Боровец нещо да се промени, но за това си трябват много инвестиции. Аз също живея в София и искам да карам ски с детето на Витоша.
Автор: rewal

Изпратено: 28-04-2016 20:42:24
Рейдовете към Алпите са хубаво нещо. Определено,Да!  Уви, аз и цялото ми семейство караме поне 48-56 пъти на сезон, заедно с бабта и внуците и не е обсесия, приеми го като традиция!? И няма да се преселваме в Австирия за сега. Но пък живея в София и не желая да работят само три лифта на Витоша защото, разбираш ли са" стари"?  Не бих давал на никого ниво, нито бих корил някого?  София-Пале е горе-долу София-Варна?
Автор: ivo1974

Изпратено: 28-04-2016 19:03:51
Rewal. Предоказан скиор е силно казано, средно ниво любител. Рейдовете към Алпите са хубаво нещо, защото се вижда разликата между техните и нашите ски курорти. Когато си виждал Витоша и Боровец само на кого какво да препоръчаш и с какво даги сравниш. Трябват нови лифтове, не слама. 
Автор: rewal

Изпратено: 28-04-2016 13:37:04
Витоша може да бъде извадена от "медикаментозната кома"  много лесно. Само с направата на снежна инсталация на зелената, плюс дървена рампа по влектрасето на "Помагалски" за да е по-лесно и за децата и за учителите. Да се почисти от камъни от междинна на "Романски" до долу.  Един нов стълб на "Заека", който е концесионен (не е собственост) и около 50-60 бали слама между морените на "Стената" тези иновации ще отнемат около 80% от училищата, които сега в10.30часа се изсипват вкупом на "Лалето" това е в общи линии. И започването в 8.30ч на съоръженията според всички е задължително.  Минимални разходи, максимална приложимост на влековете съчетано с природните дадености на самият район.  jas и пак ти повтарям! Не съм нито "зелен", нито "пембен"!  За добро или лошо имам роднини в Сараево, където не плащам квартира а и купуването на храна от моя страна се приема в повечето пъти като дълбока обида. Просто видях как възстановиха олимпийския център "Яхорина" за по-малко от 2години, а там бяха падали снаряди.
Автор: jas

Изпратено: 28-04-2016 11:47:49
@rewal
Какви са твоите предложения за Витоша, за Боровец, конкретно по темата?

Да, служителите и управата на Бороспорт се стараят да възстановят старата слава на Боровец, подобрения има и то не малко спрямо предходните диви 20 години. Но все пак е 2016-та, конкуренцията не спи и ски туристите са в пъти по-информирани от безинтернетното минало. Иво е напълно прав, няма сила, която при настоящото положение в Боровец и общото отношение към клиентите на курорта да върне самоуважаващите се, състоятелни и цивилизовани скиори в най-стария ски център в България.

За това отправям призива, Боровец да бъде изчистен от паразитните постройки, магазини и заведения. От това ще спечелят всички!   
Автор: rewal

Изпратено: 28-04-2016 08:49:18
С техническа грешка или не, кометарът ми го няма? Нямам намерение да го преписвам на 100% , но просто ще намекна, че "Свещената крава" Витоша може без изключително имагинерни проекти да стане едно добро място за ски, каквото всъщност беше преди само 5-6г  И да допълня и за Боровец: Да, има скари-бири, пистите не са свързани,кабинката е стара, но...има едно НО, с главни букви всички в Боровец и служителите и общината се опитват от известно време да работят на ниво, което е видно.  Съоръжениятя са стари, обаче добре подържани и всичко това работи от 8.30ч сутринта и най-важното, когато  влизаш в курорта не виждаш изоставени строежи на всякакви архитектурни приумици. 


2  3  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре