SKI.BG
     Неделя, 23 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Nikld19

Изпратено: 06-03-2017 15:18:19
Fischer RC4 SL 165

От днес съм горд собственик на Фишер RC4 SL. Имам и модела SC,  но SL е съвсем друга бира. Продадоха ми ги с 18 динови автомати Тироля. Те са надписани като Фишер но автомата си е Тироля 8-18 метални.
    В следващите месеци ми предстои избор на обувка за такива ски. Чувам добри отзиви за Хед Раптор, както е на скоро гледах на Атомик 130 флексови с 95мм. Няма да бързам. Това са ми ски за новия сезон и до края на този нямам да ги карам. Важното е да уцеля обувките.
      Приемам съвет/препоръка за обувки...
    И накрая да са ми честити. 

Автор: speedlimit

Изпратено: 11-03-2017 07:10:50
Няма проблем!
Автор: isd77

Изпратено: 11-03-2017 06:41:44
Там условията сигурно са страхотни. Ще чакаме края на годината да махнат визите и идваме при теб :-)
Автор: speedlimit

Изпратено: 10-03-2017 23:03:16
Да
Автор: isd77

Изпратено: 10-03-2017 20:11:11
В Неделя ще има тестове на Хед, и задължително ще пробвам Титан.
speedlimit ти в Канада ли си?
Автор: speedlimit

Изпратено: 10-03-2017 19:29:40
Isd ,ако условията са лед плюс мек тежък сняг , тогава задачата малко се усложнява.RD ските фул камбър са отлични за лед, тежки са, имат много метал и ако кантовете са добре наточени не би трябвало да имат проблем. Минат ли обаче в тежък мек сняг , става мъка, особено ако базите нямат адекватна вакса и ако се кара на ниска скорост. От друга страна повечето фрирайд модели с дълбок рокер отпред и отзад са супер лесни в дълбокия сняг,но минат ли на твърда писта да не говорим за лед са кръгла нула. Затова дадох идеята за ски от типа на Хед Титан , ски с метална подсилка, с лек рокер само отпред , умерена ширина под крака , които ще плуват добре в по дълбок сняг , но едновременно ще останат стабилни върху бетонна писта. Може би това е вариант за Боровец , но все пак не съм 100% сигурен ,тъй като нямам лични скорошни впечатления.Само да добавя още ,че над линията на дърветата почти никъде терена не се обработва и се кара върху това,което природата е решила да даде.
Автор: miro253

Изпратено: 09-03-2017 16:54:00
Аз не разбирам много от правене на писти, но мисля, че проблема се състои в силното експлоатиране на пистите. Сутрин рано според мен Ястребец 2 и 3 са обработени добре, но сме много хората, които ги ползваме и няма как да издържат. То май основното каране на Боровец е по тях или поне за мен. Когато съм с децата караме на Ситняково и Мартинови бараки и там е същата работа. Нови писти и съоръжения трябват, но за съжаление любимият ми Боровец май върви по пътя на Витоша. Говореше се за заснежаване на Ястребец 1, но ...... 
Поради причината, че и аз трябва да си сменям ските много ми се ще нещо твърдо и слаломно, но разума май насочва дилемата ми между Рали и Титан на Хед въпреки, че май Спийд и Магнум също са променени в посока "универсалност" с някакъв рокер. В събота мисля да ги пробвам на Ястребец. Ако не се объркам още повече ще споделя мнение, кои ски са най-добри на Ястребец за мен:).
Автор: isd77

Изпратено: 09-03-2017 09:09:15
speedlimit, моделите които споменаваш ще свършат ли работа при комбинацията от лед и мек сняг, така е на Боровец. В началото на Ястребец е участък от лед и после идва комбинация от остъргани до лед места и натрупан тежък сняг.
Автор: speedlimit

Изпратено: 09-03-2017 07:49:22
Не за първи път тук се коментират необработените писти на Боровец и аз винаги повтарям едно и също , трябват адекватни ски според условията. До колкото мога да преценя от разстояние ,мисля че ски от категорията ол маунтин биха вършили по добра работа за Боровец. Например ски като Head Titan или Fischer pro mnt 86ti биха могли да измъкнат човек от всяка ситуация.Много хора от форума се увличат да купуват само RD ски , но по необработени или лошо подготвени писти ми се струва че ще има страдания.
Автор: isd77

Изпратено: 08-03-2017 22:18:25
Прав си за Боровец,  дали е заради липсата на сняг но не са добре обработени, според мен на Пампорово ги обработват доста по добре.
Автор: Nikld19

Изпратено: 08-03-2017 16:11:24
Единствения минус на тези ски е че забравям с тях за Боровец. Не знам кой е отговорен за обработката на пистите в Боровец, но супер некадърен. Разбира се трябва да се отчете и че нямат достатъчно оръдия  за сняг, като например Маркуджици и др писти. Но нещата там стават все по зле. Нищо лично против сноубордистите но именно заради това последните години Боро е пълно с тях.
    Затова ще си пазя другите два чифта ски и с тези само в Чепеларе и Пампорово. На Банско също са доста добре направени пистите но мястото не ми е сред любимите.
      Но пак да си върна на Боровец. Не знам какви ги вършат дали крадат от горивото на ратраковете, дали не разбират, дали не си дават зор, липса на бюджет или нещо друго. Но пистите са в ужасно състояние. Явно за там трябва да си взимам фрийрайд ски и обувки за пантете. Казвам го защото е близо до София и ми става смешно, когато се заговори за строежи на нови писти, камо ли курорти и прочие... Това което имаме не можеме в България да управляваме, а сме тръгнали да си мерим оня работа с австрийци, швейцарци и да се говори как тук, ще имаме хиляди километри писти. 


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре