SKI.BG
     Сряда, 24 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: geo969

Изпратено: 09-03-2017 10:23:54
Мнения за тези модели ски

Здравейте,пиша за първи път,но редовно посещавам форума.Знам,че темата за избор на ски е доста изтъркана,но мисля че винаги е актуална.Решил съм да си взема ски и съм се спрял на тези модели,но понеже нямам възможност да тествам(теста ще бъде след покупката)искам да събера максимално информация за да направя избор:
-SUPERSHAPE I.RALLY(156 , 163 )
-PROGRESSOR F18 (160)
-REDSTER EDGE SL + XT12(157)
Висок съм 173 см,77 кг, като ски умения се определям като напреднал,но не съм експерт или състезател,карам предимно по писти.Ако някой има опит с тези модели моля за мнения.

Автор: speedlimit

Изпратено: 14-03-2017 17:18:36
Това което споделя Miro253 до голяма степен потвърждава и моето предположение , че ски като Rally и Titan  са нелош вариант за Боровец при смесица от нов мек сняг и твърда до заледена писта на едно спускане и особено за колеги , които не биха могли да си позволят повече от един чифт ски. Както рейс ските така и фрирайд и пудра моделите са доста тясно профилирани и за смесени от трудни условия , когато пистите не са идеално гладки,човек трябва да търси някакъв компромис. Rally и Titan са точно такъв добър компромис и тук говорим за скиори с утвърдени умения . За начинаещ до интермедиер има други по добри варианти.
Автор: geo969

Изпратено: 14-03-2017 15:02:12
Много подробно и точно описание miro253,за което благодаря,със сигурност ще ми бъде полезно.Така че на базата на професионалните мнения,които прочетох тук пък и по начало се бях спрял на iRally ще рискувам да ги взема без да съм ги пробвал и каквото стане.Надявам се все пак да позволяват прогрес и напредък.
Автор: miro253

Изпратено: 14-03-2017 12:07:17
Здравейте, аз успях да отида на тестовете на Хед в Боровец. Лошото е, че времето не позволи реално да покарам с възможностите си и не знам дали ще ви дам реална информация за моделите, които тествах, но ще ви пресъсдам моите усещания и дано да ви е от полза. Както споменах времето беше мъгливо със снеговалеж и доста нов сняг, а пистата сутринта рано беше обработена, но издържа около 1 час и се изрови. Моята цел беше ако мога да сравня за себе си Супершейп серията със т.нар. състезателна, но в предвид условията пробвах само Супершейп Спийд, Магнум и Рали, а до Титан не се доредих. Слаломна ска реших, че в тези условия въобще няма смисъл да пробвам, защото нищо няма да разбера. Та така, започнах със Спийд. Имах късмета, че я пробвах първа, защото пистата все още беше в що годе добро състояние. Тази ска иска постоянно да завива, без завои ако се кара обаче е трудна и с нея трябва да се внимава на ски пътеките. Много стабилна е в завой, но силата и според мен ще е на обработена твърда писта. Возене, а не каране ще позволи само на хора, разполагащи с добра техника за останалите едно отпускане върху нея много лесно ще приключи с падане. След нея успях да се добера до Рали. Лошото беше, че докато бях с него видимостта на пистата беше почти никаква и реално не виждах терена пред себе си, а пистата беше се поизровила вече. успях да я покарам чак в долната час на Ястребец 2. Тази ска, в тези условия ме слушаше много добре. Позволи ми да завивам където си поискам - на лед, на разбит дълбок сняг, на бабуни и както я описват в рекламите - забавна е. Изнаглях да я взема още веднъж пистата беше още по-зле и пак ми хареса. Между двата пъти с Ралито карах Магнума. Не е лош, разликата със Ралито му е малка, но в тези условия изисква по-внимателно каране, защото в определени моменти напр. рохкав сняг ските малко започват да се борят за независимост, но на твърда писта със сигурност ще е по-добра от Ралито, но според мен не много. Така, че моят фаворит е Рали. Друго, което мисля е, че тези ски са Олмаунтийн, но изискват доста добри да не казвам отлични умения, защото са доста твърди. Сравнявам ги със Salomon Tornado Xwing Ti - черните и разликата в твърдостта не е малка. Ще натоварват много хора на средно ниво и не съм сигурен, че ще позволят напредък, но аз не съм експерт в тази област - може и да не е така. Съдя от мой приятел с подобно ниво, който не хареса нито една. Казвам това, защото тук във форума започваме доста да се отклоняваме към рейс ските, но за хора като мен, които поддържат само един чифт ски едва ли е разумно. Май малко прекалих. Дано да съм бил полезен.
Автор: geo969

Изпратено: 14-03-2017 11:53:17
Здравейте,isd77 за съжаление тази събота няма да мога да отида до Пампорово,но може да отскоча до Боровец и мисля този път да взема някакви гардеробни ски от там,ама ще видя откъде точно.
Автор: isd77

Изпратено: 13-03-2017 20:37:07
Здравейте, уикенда пропуснах тестовете на Хед в Боровец, но тази  събота и неделя ще са в Пампорово, geo969 ако имаш възможност тествай това е най добрия начин. Първите ски си ги купих без тест и ги карах половин сезон
Автор: geo969

Изпратено: 13-03-2017 12:22:03
Ее супер ако и isd сподели мнение след теста.Аз за сега съм решил ще бъде iRally-то,ако стане.
Автор: speedlimit

Изпратено: 12-03-2017 18:33:28
Titan го препоръчах на един друг колега от форума,който вероятно ще го тества тези дни. Общо взето е добра стабилна ска и  подходящ за по тежки и агресивни скиори. Rally e малко по мек и отзивчив в добрия смисъл на думата. Titan иска малко повече натиск към върховете на ските. Общо взето и двете опции Titan и Rally са добри според мен. Ще е интересно ако колегат Isd го тества и също  даде  своето мнение.
Автор: geo969

Изпратено: 12-03-2017 17:01:41
Отново благодаря за точното и подробно сравнение,а какво е твоето мнение за Titana , къде се намира той спрямо iRalli-то. Четох теоритичното описание в сайта,но по-скоро ме интересува какво впечатление ооставя след реален тест на пистата.
Автор: speedlimit

Изпратено: 12-03-2017 04:01:36
Лично моите предпочитания клонят леко към i Rally при  163 cm за твоя ръст заради малко по голямата им поливалентност от трите изброени модела и за специфичните условията , които се споменават в тази и някои други теми. Разполагат с необходимия за стабилност пласт титанал плюс фиброглас и графен , който е патент на Head. С лек рокер отпред и малко по широка платформа под крака биха минавали доста по добре от другите два в мек сняг, оставайки стабилни на твърда писта.По отношение на Redster Edge Sl ,това е силна слаломна ска, ако не се лъжа е най тежка от трите и при размера ,който си избрал ще иска да завива през цялото време и то на скорост.С радиус 11 ще е малко тегава при GS завоите и ще е проблемна при мек тежък сняг, но при бетонна писта си остава топ пърформър. Прогресора сме го разглеждали и в други теми и той не е лош вариант, 160 см ще е адекватна дължина за теб мисля също че е най лекия от трите модела и с технологията която Fischer са вкарали е постигната стабилност и лекота едновременно. Леко отстъпва на Атомика  върху бетон и лед ,както и на i Rally в поливалентност, но си остава добър вариант за писта при добри условия.
Автор: geo969

Изпратено: 11-03-2017 21:38:55
Благoдаря ,speedlimit,карам в България - Боровец и т.н.,условията са ясни : малко лед,малко не добре обработени и разорани писти,но това е положението.Иначе и аз се бях насочил към iRally , но доста ми похвалиха и Atomica-бил стабилен при по- скоростни спускания,а iRally не е ли?Затова исках да видя мненията на хора,карали и двата модела.Знам че е строго индивидуално,но все пак ми е интересно да разбера какви разлики откриват,какво е различно (да кажем при различни снежни условия). 


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре