SKI.BG
     Понеделник, 17 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: hristov73

Изпратено: 17-03-2017 22:39:39
избор на ски за напреднали

здравейте, тежа 70кг ръст 178 и търся ски висок клас с радиус около 15-16.Последната година карам ски nordica dobermann spitfire edt 13радиус/162см 2014г. Препоръчаха ми ги като по- твърди ски от висок клас,относително стабилни са ,но при малко по висока скорост по нашите писти почват да вибрират.Сега взех обувки nordika 120 flex и както споменах по-горе искам  по--добри, по-твърди и стабилни ски за писти ,като може и да не са последен модел,Моля за помощ от професионалисти ,че без тест ми е трудно да се ориентирам.

Автор: hristov73

Изпратено: 20-03-2017 20:47:49
благодаря за съвета!и аз си мислех ,че може би им е свършил животв на моите ,защото съм чувал само добри неща за този модел.Ще огледам това ,което предлагаш.Ако се сещаш за друг вариант пиши.Не е лошо да има повече варианти за размисъл.
Автор: speedlimit

Изпратено: 19-03-2017 23:13:09
Ако са от 2012 има реална възможност да са надхвърлили 100 - 150  ски дена и сърцевината да е доста поубита. Вибрациите на са учудващи тогава.Време е за смяна. Мисля че Racetiger Uvo SC e горе долу това което търсиш . Радиус около 15 , стабилни ски при средни завои.
Добре преминават от къси на дълги и обратно и са сравнително лесни за пилотиране. Ако ти харесва специфичния фиилинг , който дават ските Nordica и не искаш да сменяш марката, погледни Dobermann GSR , които са си GS бойна машина, но може да се насочиш към най късия вариант 167 см , който за твоите размери ще е ок и с радиус около 16 ще има добра поливалентност.
Автор: hristov73

Изпратено: 19-03-2017 22:00:59
сега като поразгледах в нета се оказва ,че модела е едт от 2012г.Не знам дали има разлика в технологията на този модел за последните години .
Автор: hristov73

Изпратено: 19-03-2017 21:16:15
Модела е едт 162см,но за годината не съм сигурен,защото ги взех втора употреба.Наскоро пробвах други нордика доберман от серията rase/wc с голям радиус и забелязах по-голяма бързина и стабилност при големи завои на скорост.При такова каране с моите ,при неравните писти с бабуни,направих разликата между двата модела .При къси завои моите са ок,но искам понякога да карам по различен начин,а не искам два чифта ски.Затова си мислех за други ски с малко по-голям радиус .Може би не мисля в правилната посока и затова търся професионално мнение.Има ли модели с които бих се чувствал достатъчно комфортно и стабилно при разнообразно каране?Не карам прекалено екстремно и силово .Решил съм да ги сменям само ако има модел ,който да е по добър за моето каране. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 19-03-2017 03:23:57
Имам известна неяснота около това което казваш. Първо spitfire edit са едни от най безкомпромисните фронтсайд карвъри с доста твърдо шаси , които просто плачат за висока скорост, отличават се с изключителна стабилност
и ми е трудно да повярвам че вибрират при правилна езда разбира се.Платката Edt допълнително втвърдява флекса на тези ски и обира допълнителните вибрации.Ските изискват доста динамично атлетично каране ,чист карвинг с бърза смяна на кантовете и са доста тегави при по бавен ритъм и релаксиращо каране, като имат по скоро лоша маневреност на ниски обороти. Второ за 2014 година до колкото знам серията излезе в размери 152,160,168,176 , а ти казваш че караш 162см от същата година,което ме навежда на мисълта ,че може би не говорим за едни и същи ски. Вероятно е да караш някоя от другите версии , Pro ,Ti или друга. Лично аз имам в колекцията си един от моделите на Нордика с ЕДТ fire arrow 74 , който е с малко по широка платформа от твоите и мога да гарантирам, че откъм твърдост и стабилност ските са 6 от 6. Имат някои други недостатъци, но стабилността им е безупречна. Ако твърдо си решил да си сменяш ските и според това което казваш че търсиш има логика да погледнеш към Racetiger Uvo на Volkl  моделите SC или Sl 165 см или Bilizzard SRC 165 или 170 см.Разбира се има и други опции.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре