SKI.BG
     Понеделник, 27 Януари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: itzo28

Изпратено: 28-03-2017 09:30:37
Какъв флекс на обувки е подходящ за мен

Здравейте, четох много, но никъде не открих инфо обувки с какъв флекс да си купя. От информацията която събрах излиза , че за начинаещ като мен(3 дни на Беклемето, 4 дни на Банско и 4 дни на Пампорово) обувките трябва да са между 60 - 80 флекс, но оставам с убеждението , че колкото по тежък е скиора и обувката трябва да е с по висок флекс индекс. Аз съм 186см и 110кг. Досега съм карал все с различни обувки(ренталски) и едва тази зима на Пампорово уцелих едни Росиньоли с които изкарах цялата ваканция и ми бяха супер удобни, но за жалост бяха доста поизтрити и нито модела се виждаше нито флекс. Номерът ми е 44 2/3 и предполагам обувка 45 ще ми е нормална(тези последните бяха този номер) Ските които карах бяха доста нов модел и според продавача в рент магазина били за средно напреднали на Росиньол 162см и определено останах доволен, но при тях също доколкото разбирам при по тежки скиори е добре да се купят по къси и по твърди ски. Та относно ските какви да си търся (162см са до брадичката ми) Благодаря предварително за помоща.

Автор: itzo28

Изпратено: 30-03-2017 19:47:40
  Благодаря за отделеното време.Аз почти си бях купил едни обувки с флекс 70.Определено ще търся 100+ до 110 според съветите ви. 
Автор: isd77

Изпратено: 29-03-2017 23:57:38
Отдели си време и мини по магазините. Мери обувките и стой с тях поне 20-30 мин.
Дали ще е Росиньол, Хед, Атомик,Нордика, Ланге и тн., си преценяш ти по това как се чувстваш  в обувката, много е индивидуално. За флекса определено 100 или над 100.
Автор: skiale

Изпратено: 28-03-2017 21:37:00
"Понеже си доста тежък не взимай ски обувки с флекс под 100 най -добре или 100 или 110 "
абсолютно точно
Автор: valio76

Изпратено: 28-03-2017 20:57:32
Ако търсиш слаломна ска вземи си HERO ELITE ST RACING (R21 RASING) 167см.
Автор: valio76

Изпратено: 28-03-2017 20:50:19
Вземи си обувки Rossignol HERO World cup SI 110 Medium и ски  Rossignol HERO ELITE ALL TURN CA Konec 170см. С оглед на това че си висок 186см  ски около 15см под височината на скиора е добре. Понеже си доста тежък не взимай ски обувки с флекс под 100 най -добре или 100 или 110


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре