SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Zvan76

Изпратено: 02-04-2018 22:50:11
Помощ, обувки flex 120/130

Здравейте, имам нужда от съвет за покупка на нови обувки. В момента карам с Head Vector Evo 110 (last 100), опитвам се да карам агресивно, основно на писта и по цял ден при възможност. Висок съм 180 см и тежа около 85/90кл. За да се чувствам стабилен ми се налага да затягам обувките на макс и краката ми изтръпват и затова реших, че ми трябват по-твърди обувки. Моля Ви за съвет за  обувки, за сега съм се спрял на  Salomon x-pro, Lange RX и Head Vector Evo, като се чудя за твърдост 120 или 130. Благодаря предварително!

Автор: miro253

Изпратено: 04-04-2018 11:08:13
Именно заради това няма как да се препоръча марка. Обувки се купуват като се обуе всичко, което се предлага в магазините, защото производителите постоянно прилагат нови маркетингови трикове, но има и доста иноваций в новите модели и няма как да се каже "старите ми бяха такива и новите ще са същите". Момента с изтръпването и аз го имам, но често се дължи на не добра настройка на щраймерите от моя страна, защото винаги като пристигна на пистата бързам да карам, а са доста факторите, които влияят на обувката за да бъдат оставени с настройката от предното каране.
За флекса истината за мен е една колкото по-твърда, толкова по-добър контрол върху ските. Аз лично минах от флекс 130 - К2 на флекс 120 - Фишер - ами твърдоста малко ми липсва. Също така е важно да се гледа за градусите на наклона на обувката. В нашите магазини ако не попиташ, никой не казва нищо за това. Ако караш само на писта, обувката е хубаво да е по-наклонена напред. Това ми липсваше при К2. 
Автор: Zvan76

Изпратено: 03-04-2018 17:13:19
Благодаря за отговорите. Нямам никакъв опит с различните марки обувки, но доколкото съм запознат няма стандарт за твърдост и еднакъв flex може да означава различна твърдост при различните марки. Кои от марките са с най-голяма твърдост? Някъде бях чел, че Atomic hawk prime 120 са едни от най-меките 120-ки. Презатягах си обувките, не защото са ми големи, а за да постигна по-голяма твърдост, но всъщност си спирах кръвообръщението и нищо повече. И въпрос също, дали да са 120 или 130 flex, като идеята ми е да затварям най-горния щраймер без усилие и въпреки това да си ги натискам обувките. Благодатря за отговорите предварително!
Автор: miro253

Изпратено: 03-04-2018 13:55:00
Трябва да се обуват и пробват. Всичко зависи от крака, който имаш. Имай предвид, че при тази твърдост няма пълен комфорт или поне аз не съм го намерил. Понеже и аз скоро си сменях обувките и обиколих всички магазини и накрая купих Fischer RC4 120, но живея с мисълта, че сбърках, защото много добро впечатление ми направи Nordica Speedmashin 130. Хубаво нека да ти измерят крака и компромис с размера не прави. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 03-04-2018 06:30:41
Ако ти  се налага да затягаш обувките на макс , това означава че са големи, най вероятно един или два номера . С прекомерното затягане нарушаваш нормалното кръвообращение и от там идва изтръпването на краката. От трите модела които изброяваш бих сложил на първо място Lange RX 130 .Те са с класа над останалите два ако гледаме само чистия пърформанс. Salomon X pro e доста комфортна , но и лимитирана  едновременно. Става за релакс каране на средни скорости. Ако се спреш на нея спокойно можеш да слезеш в размера с един и дори два номера, обувката  дава тази възможност. От Vector нямам а впечатления , но щом в момента караш с него би трябвало да знаеш най добре.





 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре