SKI.BG
     Понеделник, 17 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: iv_aleksan

Изпратено: 12-04-2018 13:20:52
Моля за помощ!!!

Здравейте,
Студентка съм и имам да проектирам ски влек, но тъй като в интернет не открих никаква информация стигнах до тук. Моля, ако имате някакви материали, които могат да ми помогнат и да ми дадат повече яснота по темата ще съм много благодарна!!!

Автор: jas

Изпратено: 13-04-2018 13:26:42
Предайте на г-н Чичанов поздрави от SKI.BG !

И моля споделете тук за резултата от проекта на ски влек! 
Автор: iv_aleksan

Изпратено: 13-04-2018 13:13:59
Аз се свързах с инженер от Реа Тех и той се съгласи да ми помогне. Така че благодаря за помощта!
Автор: jas

Изпратено: 13-04-2018 13:11:25
Шокиращо! Първоначално си мислех, че става дума за някоя курсова работа в УНСС :-) , но явно положението в ТУ е ударило дъното и по темата с въжения транспорт.

Как да помогнем, освен с частни консултации, тук ще се опитам да дам връзки към чуждоезикови източници за проектиране на ски влекове. Който може нека да помогне също, не толкова на iv_aleksan, колкото на ски общноста в България, която е крайно невежа и така спъва собственото си развитие. 
Автор: iv_aleksan

Изпратено: 13-04-2018 12:07:08
Става дума за ТУ София. И за мен също е много учудващо, че ми дават да правя нещо, което те самите не знаят. Иначе заданието е да се проектира цялата линия. Имам зададени няколко параметъра: хоризонтални разстояния на горна и долна станция; коти на горна и долна станция; скорост; и диаметър на шайбата. И от тук започвам да гадая абсолютно всичко, защото когато попитах преподавателя да ми даде насоки, той каза, че не може да ми помогне и трябва да се оправям сама.
Автор: jas

Изпратено: 13-04-2018 11:41:53
Хубаво, но за кой университет става дума?
Интересно е как преподавател без познания в областта на въжените лифтове провокира студентите да му свършат работата!?

Въпреки всичко, какво точно е заданието? Конструиране на механичните части или проектиране на цялата линия съобразно терена? Неизвестните на задачата са твърде много, а литературата е крайно ограничена.

Ски клуб Славия направиха сами ски влек с подръчни средства в двора на залата за кънки на лед Славия, т.е. не трудно да се направи ски влек, трудно е да се направи технически документално издържан проект. Надявам се темата да е полезна за в бъдеще, защото с проектирането и изграждането на ски влекове и лифтове в България има голямо неразбиране, а потенциала за създаване на нови съоръжения е огромен.
Автор: iv_aleksan

Изпратено: 13-04-2018 10:27:11
Абсолютно съм съгласна, че темата не е никак лесна, но преподавателят ми ми даде едно задание и един учебник и каза, че до сега не е давал такова, и че иска да го направя и после да използва на готово проекта ми , за да може да помага на следващите. Той си няма никаква идея от влекове и лифтове, и каза че не може да ми помогне и просто вече започвам да се отчайвам затова писах тук и всяка помощ ще ми дойде добре.
Сигурно ще потърся някой с когото да се консултирам. Благодаря!!
Автор: jas

Изпратено: 12-04-2018 17:21:12
Темата и въпросът са зашеметяващи!

Проектирането на лифтове и влекове не е шега и изисква значително по-компетентни източници от Интернет.

В България с обучение по темата се занимава факултет по Транспорт, специалност Транспортна техника и технологии в Технически университет. В библиотеката на университета има достъпни материали по въпроса. Фирми, които извършват проектиране и монтаж на лифтови съоръжения в България са Балкан Пома, Алекс Мечков, Реа Тех и други. Там също могат да Ви консултират.

Ако Ви интересуват чуждоезични Интернет източници и изпитвате затруднение в намирането им, то поне уточнете заданието, за да Ви помогнем. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре