SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: emzi

Изпратено: 05-12-2018 19:27:00
Фриистаил ски

Здравейте!!!Смятам нивото си за доста добро като се има предвид че карам от 10 години(като съм пропускал някои друг сезон). Досега съм карал ROSSIGNOL WORLD CUP 2009.Спускам всякакви писти обичам широките завои със вискоа скорост, също така скачам на някакви "скокчета", карам на зад, обичам да излизам и извън пистата.Но ските не  го позволяват.Въпросът ми е какви ски да си си взема allmountain или freestyle ски, и мога ли да карам на карвинг със ски за фриисаил.Ако може някакви примерни модели и от къде мога да си взема в България.И каква е  разликата в техниката (ако има такава)между карвинг ските и тези за фриистаил.Благодаря предвварително!!!

Автор: speedlimit

Изпратено: 06-12-2018 15:52:19
Малко допълнение към поста на jas за парк енд пайп ските с които се минават модули ,кара се пайп и джиб и т.н. Те са от типа туин тип ,най често фул камбър с подвити нагоре върхове и опашки обяснимо защо.Отличават се със средна мекота и са с дървена сърцевина от поплар или биич леко изтънена към краищата.Напоследък производителите започнаха да се отклоняват от този стандарт опитвайки се да вкарат някои от парк ските в ол маунтин сегмента , добри за всичко отлични никъде обяснимо защо.Добри модели има при Волкл,Армада и К2.
Автор: jas

Изпратено: 06-12-2018 12:18:20
Супер тема!!!

Първо да отбележа, че фрийстайл ски може да кара всеки, въпрос на умения и настроение. Твърдението, че фрийстайл ските са само за младежи, които искат да си махнат главите, защото няма нищо в тях, е невярно.

Факт е, че фрийстайл ски култура съществува и е въпрос на лични разбирания и чувства. За някои това е само външно излъчване и показност, за други на душевно състояние. Ски индустрията се е погрижила всеки да е задоволен.

По въпроса, Спийдлимит е описал разликите между отделните фрийстайл ски течения, аз накратко ще се спра на ските за парк и пайп /park&pipe/, които имат известни особености. Точно тази група ски е разработена за желаещите скиори хем да са бесни по пистите, хем да могат да нападат всяка изпречила им се неравност на пътя и безстрашно да я прескачат, плъзгат, блъскат или премазват без последствия за ски материала, последното не винаги е безопасно за каращия..

Еднозначно мога да кажа, че има фрийстайл ски с които може да се прави карвинг на писта, както и да се кара в пудра. Нещо като универсален инструмент, но с известни приближения. Такъв модел е Veolkl REVOLT 87 или предходните Veolkl Kink и Wall. От Elan също се стараят..

 
Автор: speedlimit

Изпратено: 06-12-2018 06:44:56
Фристайл,фрирайд,парк,могълс,жиб,пистов карвинг, за всичко си има подходящи и по малко подходящи ски.За нивото което съобщаваш би трябвало сам да знаеш отговорите на твоите въпроси, но няма лошо,че питаш,така и други ще могат да прочетат. С една дума за това,което обичаш да караш един чифт ски няма да стигне.Ще ти трябват най малко два ,а най добре 3 различни модела. Какви са основните разлики ? Много просто.Карвинг ските са твърди ,сърцевина дърво ,две пластини метал 3,4,5 мм малък или никакъв рокер, 66 до 72 мм под обувката ,,квадратна опашка добре закантваща в завоя ,агресивни настройки на кантовете.Фрирайдната ска е по мека с добро количество рокер отпред и отзад,от 90 нагоре под обувката , без метал или само една пластина , заоблена често опашка ,която те пуска лесно от завоя,с една дума повече пивот по малко карвинг. И ол маунтин ските са всичко, което се вмества между тези два стила. Да не забравяме и паудър ските от 110 нагоре за щастливците които карат на места като Япония или Юта , но за българските условия сигурно няма да опреш до тях.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре