SKI.BG
     Събота, 22 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: speedlimit

Изпратено: 10-12-2018 19:48:00
Wedge ski Decathlon

Някои карал ли е  тези ски ? Тук откриха нов декатлон , на 5 мин драйв и имах възможност да огледам колекцията им за 2019,Пистовите ски са в 3 раздела - начинаещ,утвърден и експерт. Има и два фрирайдни модела.Като цяло цените са доста по ниски от нормалната цена за нови ски и затова се чудя ,дали имат свой собствен отдел  за ски девелопмент или просто режат една добра ска от известна марка и правят копи пейст на това което видят.Говори се,че ските за начинаещи са отличен избор, но за експерти няма инфо.Огъвах ги ръчно в магазина ,като че ли ще имат добър отскок на сняг , но... Продавачите също са нови и не са достоверен източник.Някои от вас има ли впечатления от тези ски.

Автор: toma58

Изпратено: 17-12-2018 11:31:31
Малък недостатък:автоматите са от два модула пръсти и пета.Настройват се според обувката върху релса.При остър завой леко цъкат защото има луфт около 1 mm. при закопчаване.Учудващо добре ми паснаха.Купих ги преди 2  г..от  Декатлон Подуяне. Не Съжалявам.   
Автор: speedlimit

Изпратено: 16-12-2018 21:17:54
Благодаря на Тома58 за отговора.Трудно е да се намери инфо от първа ръка за тези ски ,но може би ще се окажат нелош вариант за писта предвид цената ,а и характеристиките им на хартия са доста добри...
Автор: toma58

Изпратено: 14-12-2018 15:29:20
Wedzee ski -имам такива.Доста гъвкави и леки са .Нещо средно между Фри райд и слалом с r-  13 ,5 м.с пластина и автомати на Саломон произведени за Декатлон/така пише на етикета/ След заточване на кантовете се държат доста добре на писта с къси завой и по -висока скорост. За пресен сняг до 5-6 см.също стават.
също стават
Автор: jas

Изпратено: 11-12-2018 22:53:48
Политиката на фамилия Mulliez, която е собственик на Декатлон е крайно себична, от там и тайнствеността. Всъщност това е и една от причините за успеха на Декатлон. Като самостоятелна фирма те са постигнали статуквото на фирма-държава. За почти всички свои продукти Декатлон държи целия цикъл на проектиране, производство и търговия, осигурен изцяло със собствени средства.

Интересното е, че се прокрадна информация за проектирани и произведени ски за Декатлон от мощностите на Salomon. Дали и фабриката в Чепеларе е замесена, като един от най-големите заводи на Амер груп произвеждащи и Salomon, в някакъв момент ще разберем.

В края на краищата отново всичко опря до китайците, които тези дни купиха Амер груп барабар с чепеларския завод..
Автор: speedlimit

Изпратено: 11-12-2018 17:02:11
Ако наистина имат общо с Росиньол ,както казваш,сигурно ще са добри.От това което видях,пистовия модел за напреднали беше в 3 дължини 163см,170см и 177см.Радиуса не си го спомням точно,но ми се стори адекватен.На ръчно огъване пружинираха добре,Продавача каза ,че сърцевината им е дървена в комбинация с полиамид и файбърглас.Каза още че са доста стабилни на висока скорост и имат добра захапка на кантовете.За цената каза ,че те са производител и е нормално да продават по евтино от останалите.Това което ме озадачава е защо нямат нормален,агресивен маркетинг, не провеждат тестове,а по скоро са обвити в някаква тайнственост.....
Автор: jas

Изпратено: 11-12-2018 11:51:06
Здравей Спийдлимит,
Въпросът ти е интересен, защото Декатлон вече е сериозен играч на ски пазара, но поради традиционната им затворена политика за ПР няма много адекватни тестове на техни ски. Практически в България са почти неизвестни. Проявявали сме желание да тестваме техни модели, но отговорът е пълна незаинтересованост.

Първоначално Декатлон залагаха на нискобюджетните модели, но от няколко сезона предлагат и ски за напреднали. По непотвърдени официално данни продукцията им излиза от линии на Rossignol и напоследък от някои мощности в Китай.

Аз независимо съм тествал един от първите модели на Wedze Samurai, къси и доста широки ски за писта, които ме впечатлиха с много добрата си маневреност и стабилност на мека писта. За съжаление моделът вече не се предлага от Декатлон.

Политиката на Декатлон за дъмпинг обаче позволява наемане на някои модели техни ски при доста изгодни цени. Това дава възможност за тест на някои от сериите. Жалкото е, че ски хардуерът не е приоритет  на Декатлон в България и в техните магазини има по-малко от половината им актуални модели.

Ако действително някой има преки впечатления от Декатлонските ски, ще бъде полезно да сподели тук. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре