SKI.BG
     Четвъртък, 27 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: tweakinfreak

Изпратено: 06-01-2019 17:42:00
избор на ски

Здравейте и честита 2019, здрава, успешна и радостна.
Пред избор на ски съм, защото карам често и наемането вече не е опция. Определят ме като агресивен, средно напреднал скиор, наемала съм доста модели, но не съм карала това, на което съм се спряла на старо. Тежа 64кг., висока съм 182см.
Спрях се на няколко модела:
1. BLIZZARD Racing WRC
2. NORDICA DOBERMANN SPITFIRE PRO
3. Fischer Progressor - различни години.
Благодаря за мненията и препоръките относно дължината и талията на ските, титан-пластината е задължителна, може и предложения за други модели, но съм ограничена от бюджет и това, което е налично в момента.
С пожелания за много сняг!

Автор: jas

Изпратено: 13-02-2019 12:53:12
Здравей Julep,
Въпросът ти е за самостоятелна тема. Няма от какво да се притесняваш, в SKI.BG се игнорира надменността.

По въпроса, за да има адекватен отговор е по-добре да напишеш и точния модел на ските. Въпреки това, ако ските са за фийстайл, т.е. Twin Tip за парк и пайп трикове, утвърдително може да се карат на писта. Разбира се при много висока скорост няма да са толкова устойчиви, но ако моделът е качествен нестабилност няма да се усеща. Но, ако става дума за фрийрайд ски, има места на които и тези ски се определят като фрийстайл ски, тогава много зависи кой точно е модела, защото не всички са пригодни за пистово каране.
Автор: Julep

Изпратено: 13-02-2019 12:19:41
Здравейте,

Търся си подходящи ски и имам един въпрос, който се надявам да не разгневи хората, които разбират много от ски. 😊

Могат ли фристайл ски да се карат и на писти и това пречи или помага, ако си на сравнително добро ниво?

Имам доста добра оферта за такива и се чудя дали няма да си блъскам главата после, ако си ги взема. За сега не мисля да излизам от пистите, но човек никога не знае...
Автор: tweakinfreak

Изпратено: 09-01-2019 17:03:57
Благодаря Speedlimit. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 08-01-2019 15:52:03
Относно дължината имайки предвид вашето ниво и габарити така да се каже дължина около 168 - 170 см  би трябвало да е точната за вас , а и ще изглеждате елегантно на пистата с такава дължина ски.Прогресор 18,800 и 900 са добри модели и биха свършили добра работа ако има от вашата дължина.
Автор: tweakinfreak

Изпратено: 08-01-2019 15:33:55
Много благодаря за изчерпателния отговор, Speedlimit. Определено насочихте вниманието ми към Прогресор-а в момента има ски от този вид в моя бюджет. Намирам 18, 800 и 900. Карам по български писти и искам да развивам уменията си на писта с по-високи скорости. Сплитфайър-а също ме интригува по описанието, което давате и определено не съм за WRC, защото имам доста да надграждам до ниво Експерт. А относно дължината на ските за моите 64кг-182см? Доколкото знам е най-добре да са около 165-170см. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 08-01-2019 06:16:04
И трите изброени модела са добър вариант за писта и фронтсайд като цяло и ако това е предпочитаната от вас част от планината за каране не бихте могли да сбъркате с нито един от тези модели.Лично аз съм имал възможност да тествам и трите модела разбира се с уговорката,че има няколко WRC, няколко различни прогресора и аз не знам тук дори за кои точно години става дума.Моят личен фаворит е WRC ,който за ски от рейс раздела е доста приятен за пилотаж,с лесна инисиация и стабилно закантване вътре във виража,но разбира се си остава модел за напреднали и експерти.Ако ви определят като средно напреднал агресивен стил скиор,може би ще е добре да се насочите към гамата прогресор.Ските от тази гама са отличен избор за средно напреднали скиори,които непрекъснато развиват своите умения на писта.Имено в това е силен прогреспра ,дава възможност за развитие без да е супер претенциозен.Що се отнася до доберман Спитфайър това е друг от любимите ми в миналото модели и тези които познават специфичния Nordica feel знаят за какво става дума.Конструкция от слаломна спатула и джиесна талия ,средно твърд до твърд флекс , изключителна стабилност в завоите и същевременно толерантни към рязка смяна на ритъма и дължината на завоя.Със сигурност и цената ще е някакъв фактор при избора , така че има върху какво да се помисли.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре