SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: nmnikolov

Изпратено: 09-01-2019 10:51:00
Избор на Narrow ски обувки (flex 100)

Здравей,

предстои ми да си купувам нови ски обувки. Нивото ми на каране е от средно напреднал  до напреднал. Насочил съм се към flex 100. Принципно съм нисък 170 и тежа около 63-63 кг. Mondo размера ми е малък 25, а ширината на стъпалото ми е едва 90. В такъв случай определено ми трябват narrow обувки. Засега пробвах единствено на Atomic (там ми измериха ширината на стъпалото) модела им Hawx Ultra 100. Като цяло постоях в тях около 30 минути и изпитвах известен дискомфорт в глезените и на двата крака от вътрешната страна. Естествено знам, че след няколко карания ще се отпуснат и би трябвало да станат една идея по-удобни. Освен това и в магазина ми казаха, че след няколко карания може да се изпекат и да паснат още по-добре. Въпросът ми към вас е към какви марки и модели бихте ме насочили и съответно в кои магазини в София може да ги пробвам? Мисля да посетя SLS за Rosignol, както и Спорт Бокс за Solomon. Като пари съм готов да дам до 800лв. както и бих инвестирал в boot fitting за да направя обувките максимално удобни. Стила ми на каране е на къси и чести завои, като не гоня толнова висока скорост. Бих се радвал да чуя отзиви за добър boot fitting в София

Автор: miro253

Изпратено: 10-01-2019 10:13:50
Разгледай и обувките на Фишер. Не съм сигурен в Макс Спорт дали имат всички модели. Тази година всичките са направени с тясно стъпало, което мен лично много ме учудва и се питам защо, но моделът RC4 Podium 110 е с ширина 92 мм. Явно материала подлежи на силно формоване по краката. Аз също съм твоя размер, но с по-широко стъпало и много трудно си намирам обувки.
От флекса не се плаши, защото той е само обозначение на производителите към какви скиори е насочена обувката. Няма точен стандарт и никой реално не го измерва така, че щом напредваш бързо спокойно си мери обувки от 110 до 130. Понеже Speedlimit спомена К2 мога да допълня, че ги има у нас. Аз лично ги купих от Адвенчършоп. Моите бяха Spyne 130, Много добра обувка с инвестирани много иноваций и добри материали в нея. Единствения минус за мен беше, че аз карам само на писта, а обувката е с по-голям ъгъл т.е. по-изправена и ориентирана да е подходяща за всякакви терени, което на мен лично не ми допадна. Сега съм с Fischer RC4 The CURV Vacuum ful fit 120 тя пък ми е мека :).
Автор: nmnikolov

Изпратено: 09-01-2019 16:52:55
Благодаря, speedlimit. Като разгледах в BoardShop RS модела имат вариант с 97mm. Имат и wide 100mm, който мисля да избегна. Естествено mondo размерите са ограничени и единственото налично на 25 mondo e RS 110 S.C. (Short Cuff), за които пише, че са с 1 см по-ниски и са по-подходящи за подрастващи, младежи и не високи скиори, така че тези ми се виждат подходящи и няма да е проблем, че са по-ниски. А и цената е много добра - намелени от 700 на 350... 
Автор: speedlimit

Изпратено: 09-01-2019 16:12:56
Ето и моите 0.02 цента по тази тема.Проблема ти представлява класически пример за неволите на средно напредналия скиор с тясно стъпало.Работата е в това,че по някаква причина производителите на ски обувки са решили , че щом си начинаещ или средно напреднал ще караш само широки обувки, а щом си напреднал или експерт, тесни. И това си и произвеждат. Не ги интересува , че може да има напреднали хора с широко стъпало и средно напреднали с тясно.Това в техния свят не съществува. Е какво да правим тогава? Ще търсим някакво решение. Конкретно по това което гледаш в момента.Атомик Хоукс не успяха да ме спечелят по някаква причина и аз изпитвам дискомфорт от тях. Вариантите с Lange трябва да ги сведеш до един единствен RS oт най ниския флекс, не съм сигурен дали е 120 или 110. Аз лично карам 140. Не се плаши от флекса ,по принцип Lange не са най твърдите обувки на пазара.Друга валидна опция за теб е Head Raptor RS отново в най ниския флекс.Ако трябва влез и в джуниър раздела.Това са обувките ,които ще те направят скиор.Виж също и при К2 ако се продават в България.Те са с интюишън лайнер който се пече и след това пасва отлично, но е различен от всички останали които се пекат.И трите модела за които говоря са в раздвла тесни за напреднали.И накрая две думи за стелките custom made. Tе служат не толкова за комфорт колкото за мощна и прецизна трансмисия на всяко движение към ските.
Автор: nmnikolov

Изпратено: 09-01-2019 14:34:38
Благодаря за съветите. Четох за Скишарки тези дни и след като и вие ги споменавате може би ще си запиша час.
Jas, доколкото видях разликата в моделите на Lange с LV и без е в ширината на обувката  - 100mm срещу 97mm. Има ли някакви други разлики? Отделно грешка ли е ако си взема широки обувки 100mm да кажем при условие, че моето стъпало е 90mm? Lange видях че продават в SLS като си закарах миналата седмица ските за сервиз. Днес като отида да ги взема ще проверя какви модели имат. Прегледах и Board Shop и там имат точно RX 100 LV и то моя номер - 25.

Иначе 120 може би ще ми е прекалено твърдо. По-скоро съм склонен до 110 flex да взема пък след време ако се наложи може да мина на 120. 
Автор: jas

Изпратено: 09-01-2019 14:11:02
Здравейте, препоръчвам да се пробват моделите на Lange-Rossignol RX110, RX120, евентуално RX100 LV. RX120 ще помогне за бързия прогрес на ски уменията.

В BOARD SHOP правят висококачествени настройки на ски обувки Lange-Rossignol, както и изработка на персонални стелки Sidas за ски обувки. Персоналните стелки биха решили практически почти всички затруднения с комфорта на стъпалата в ски обувките.
Автор: miro253

Изпратено: 09-01-2019 13:17:36
Отиди в Скишарки. Момчетата разбират и ще ти посочат точния размер и обувка за крака ти, но не купувай преди да пробваш всичко, което се предлага на пазара. Ако имаш какво да караш за момента, след около месец, месец и половина ще започнат и намаленията. Успех!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре