SKI.BG
     Четвъртък, 27 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: denispetrov90

Изпратено: 09-01-2019 16:56:00
Мнение за Atomic Nomad и Vantage

Здравейте,

Следя форума от години, член съм на БФС, но чак сега събрах смелост да се регистрирам. Та директно на въпроса...

До сега съм карал с Atomic Beta Race (много стари, но хубави ски) 180см, но ми е време да се ъпгрейдвам.  Имам и Fisher Air 174, който карам от време на време.
Висок съм 188, тежа 80кг. Нивото ми е Intermediate към Advanced(по средата). Карам от малък, но съм пропускал сезони, като последните 4, 5 съм доста активен. Карам Витошкото лале, Боровец(предимно маркуджиците) и други не толков популярни дестинации. Обичам да излизам от пистата, да минавам малко измежду борчета, скокчета и тн.

Доста четох по форуми и сайтове за ревюта на различни марки и модели ски. Признавам си, харесвам много Atomic, но и K2 имат доста добри модели. Дизайнерските ски са най-добри, но не са ми по джоба. Търся нещо 2ра употреба, което може да се намери на българския пазар.

Това което съм харесал е Nomad и Vantage сериите. Имах възможност да карам Nomad Blackeye Ti 167см(първия модел, мисля че е 2014) и съм очарован. 4 дена карах на Безбог(на обработена и необработена писта, както и в гората) и въпреки, че мислех, че ще са ми много къси, беше супер. Сега същото момче ми предлага почти на безценица Nomad S Tune 174см, които вече мисля, че ще са ми точно по размер. (167см бая трепереха върховете на обработената писта, но въпреки това  се държеше стабилно).
От Vantage серята съм си харесал 90 CTI, което е най-оптималния размер според мен. Не съм пробвал, но не ги и намирам 2ра ръка за сега никъде.

Моля за мнения относно посочените модели, както и за предложения за други подобни. Приемам критики, предложения и съвети от всеки.
Bulgarian Ski Federation Member
.

Автор: speedlimit

Изпратено: 09-01-2019 21:19:58
Отговора на твоя въпрос е много лесен и той е следния. Щом си имал възможност да тестваш определен модел и го определяш като супер , допаднал е на твоя стил и възможности , това е идеалната ситуация.Просто затвори очи , не гледай нищо друго и купувай и то точно този размер,който си карал. Това е най доброто,което може да направиш.Трудно ще намериш нещо по добро за себе си от това което сам определяш като супер.Ако не бъркам Blackeye Ti имат съвсем леко подвита нагоре опашка , което осигурява лесно освобождаване от завоя и релаксиращ райд. Подходящи са и за леки излизания извън писта въпреки талията и металната пластина . Това че върховете са треперели е заради рокера, но той пък помага извън писта.Що се отнася до 90 CTI имал съм възможност да ги тествам ,това са сериозни ски в категорията 50/50 фронтсайд/ баксайд аз лично предпочитам версията 100 с повече качества за разоран сняг, гора и bumps,но и 90 е отличен компромис за каране писта/извън писта,щом имаш възможност за това там където караш.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре