SKI.BG
     Сряда, 26 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: speedlimit

Изпратено: 12-01-2019 17:18:00
Тест Atomic 2019

Темата е главно за тези които харесват Атомик и планират покупка в скоро време.Вчера имах възможност да тествам 4 модела , като за някои от тях имах вече някакви впечатления . Става дума за три пистови модела Redster S9,S7 и Х5 и един ол маунтин Vantage CTI 97. Условията в които тествах моделите бяха ледено студено време около минус 20 ,твърди добре обработени писти и навявания от сняг между дърветата и в някои необработени участъци където успях да карам CTI модела.По отношение на пистовите модели Х5 бих го препоръчал за средно напреднал скиор който се спуска уверено по стръмни и средно стръмни писти.Влизането и излизането от завоя става с лекота, закантването е добро, средно къси  или средно дълги завои са просто песен.Ските имат горна скоростна граница , която бързо успях да установя, но все пак за този калибър ски това не би трябвало да е голям недостатък.Повтарям че тези ски лично аз ги класирам като ски за средно напреднали въпреки че представителя на Атомик настояваше че са за експерти. Що се отнася до S7 и S9 вече съм споменавал за тях в една друга тема , това са топмоделите на Атомик в раздела писта и са насочени към напреднали и експерти скиори.Лично аз все още не мога да си отговоря на въпроса защо Атомик махнаха пластината на Redster дабъл декър и я замениха с тая черна дебела тел ,която наричат серво тек.Какво точно и е предимството нито някой успя да ми отговори нито пък аз го усетих при каране.Ако бях на пазара за нови ски Атомик лично аз щях да търся стария модел.И все пак ако добър скиор се насочи към S 9 не бих го спрял, ската има своите качества за които вече говорих в предишни теми. Горна скоростна граница не успях да установя разбира се в рамките на все пак разумната за курортно каране скорост.И накрая две думи са CTI 97 , който е нов модел за Атомик и заедно със 107 заменя предишния 100. Ските стават за лек фрирайд минават добре през необработени участъци ,между дървета,краищата на пистата,нов сняг 15-20 см,меки бабуни.Лично аз ги усетих като directional ски ,насочваш върховете и давай след тях.На твърда до заледена писта са мъка лично аз очаквах малко повече, но все пак да не бъдем максималисти,това не е терена за които тези ски са направени.Въпреки ,че Аточик ги класират в раздела ол маунтин т е стават за всичко и навсякъде аз не бих ги препоръчал като единствен чифт ски за някой който кара в България поради специфичните условия.По скоро като втори чифт ски ако първият са типично пистови.

Автор: jas

Изпратено: 08-02-2019 13:45:28
Практически ефектът от новата "ос-пластина" на Redster е приблизително като вдигнатия спойлер на PORSCHE 911 GT3 RS, усеща се само при определени условия и скорост на пистата/пътя.
Автор: tantus

Изпратено: 08-02-2019 11:06:42
Старите Д2 бяха много хубави ски, но се разлепваха (макар и не между двете пластини). Не знам дали това има връзка с премахването на горната пластина, но проблеми с разлепването определено имаше.  В нашата група бяхме двама със стария Д2 (единият купен от Германия, другият от България) и двата се разлепиха. Като чета форумите, явно не сме били единствените "късметлии". Иначе феноменални ски. 
Автор: jas

Изпратено: 01-02-2019 12:27:30
Чудесно ревю. Така споделено ски тестът добива смисъл. Мнението ти е ще много полезно за всеки интересуващ се от Atomic.

А трансформациите на Redster са наистина интересни. Ползата от пластината/оста може да се усети, но при идеално обработена писта и достатъчно пространство за пълноценен гигантски слалом.

Ще се радвам и на още коментари по темата.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре