SKI.BG
     Понеделник, 24 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: atanasovbg

Изпратено: 19-02-2019 12:05:00
Моля за мнение относно моето каране

Здравейте приятели, ще Ви помоля да погледнете клипчетата и да ми кажете Вашето мнение относно начина ми на каране и според Вас има ли прогрес между 2018 г. и 2019 г. Нямам претенции да съм "карач", напълно самоук съм. Благодаря!!!
Банско 2018 г.
Банско 2019 г.

Автор: speedlimit

Изпратено: 26-02-2019 15:44:45
Бих препоръчал да се върнеш на лесен ,равен терен и да правиш упражнения  за баланс, балансиране и завои върху една ска, javelin turns и др това много помага.
Автор: atanasovbg

Изпратено: 26-02-2019 11:20:00
Speedlimit, отново благодаря за мнението. Ще опитам да направя това, което ме съветваш. Все още има време до края на сезона :) Само за вътрешния крак да кажа - понякога в завой усещам, че мога изцяло да го вдигна, че е супер лек и сякаш го нямам. Това донякъде ме кара да мисля, че все пак натоварвам верния крак, а именно външния. Естествено това не се получава в 100% от случаите, но в почти всички завои го усещам. Другото, което ме мъчи е, че на по-равен терен и с по-ниска скорост ми е трудно, което пък показва, че техниката все още ми куца доста. Но се надявам с времето да изчистя тези неща. Най-малкото във всяко едно спускане опитвам да упражнявам, надграждам и т.н. :)
Автор: speedlimit

Изпратено: 25-02-2019 22:53:51
Разликата между 2018 и 2019 е че  на единия клип има много хора , а на другия са по малко. Това в кръга на шегата, а сега по същество.Миналата година бях дал някои малки насоки за които виждам че внимаваш.Имам предвид доброто разделяне на горната от долната част на тялото .Това си личи на 0:13,0:16 и 0:18,но трябва още работа в тази насока.Ключа тук е ципа на якето и върховете на ските да не гледат в една и съща посока.От тук нататък бих заострил твоето внимание върху работата с краката и като цяло долната част на тялото.3 са ключовите момента: трансфера на тежеста,нейното разпределяне в самата арка и прехода.Струва ми се че при теб има тенденция да натоварваш доста вътрешния за завоя крак дълбоко вътре а арката и това го виждам на 0:11,0:15,0:16 и по надолу и това е неправилно каране..Обратно ,вътрешния крак трябва да е лек вътре в завоя ,трябва да е флексиран и дръпнат максимално назад с наклон към малкия пръст на стъпалото, създаващ висок ъгъл.В същото време външния крак поема почти цялата тежест ,леко опънат е и с наклон към големия пръст на стъпалото.Точката на допир между двата крака е вътрешната горна част на едната обувка с вътрешната част на коляното на другия крак.В момента на сайта ски.бг има чудесна снимка на Марсел Хиршер най вероятно от последния ивент на Банско ,която много точно илюстрира това което описвам.Знам че теоретично звучи малко отвлечено друго си е око да види.Друг съществен момент при тебе е че прехода ти става с прекалено обтягане  на тялото нагоре (extension) Знам че това е модела ,който повечето ски школи преподават на начинаещи и средно напреднали, но ако се върви към майсторско експертно каране ,то това с extension не става. С две думи - в преход трябва да се стремиш да си по надолу ,като рязко релаксираш двата крака и се опиташ да прехвърлиш тежеста чрез retraction или на български казано коленете се повдигат към гърдите и гърдите се свиват към коленете.Отличен пример за такова високо експертно каране ще намериш в ю туб под името Рейли МакГлашън - един от най добрите фрии скиъри днес.Ако успееш да овладееш retraction това наистина ще изстреля твоето каране в друга орбита.Ако нямаш тази амбиция и това което си постигнал в момента не е малко за самоук и си е едно добро ниво за курортно каране на Банско или другаде


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре