SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: atanasovbg

Изпратено: 19-02-2019 18:42:00
Разлика в моделите ски и обувки Фишер

Здравейте, имам питане относно моделите ски, респективно обувки, на Фишер. Каква е разликата между RC4 worldcup rc/sl (rc предполагам е рейс карвинг, sl трябва да е слалом карвинг) и Rc4 Curv? Според мен най-високият клас ски са RC4 worldcup RC (според мен това е предсъстезателен модел), но не съм сигурен дали съм прав? Някой би ли ми помогнал да се ориентирам в моделите на Фишер?

Автор: atanasovbg

Изпратено: 20-02-2019 16:57:38
Миро, благодаря! В момента карам ски rc4 worldcup RC модел 2013, за които са ми казвали, че са предсъстезателен модел. Дължината им е 170см. Супер доволен съм. Но рано или късно трябва да ги сменя и искам пак Фишер, но в никакъв случай по-нисък клас...та за това питам. За обувките също разбрах :) Все пак ще се радвам и на други мнения по темата :)
Автор: miro253

Изпратено: 20-02-2019 10:19:05
Ами първо за ските: аз лично карам SC това е състезателна ска, но за любители и ако си обърнал внимание на сайта на Фишер ще видиш, че се произвежда в няколко размера 150, 155, 160, 165 и 170 см. Аз лично съм влюбен в тази ска. Много е отзивчива, твърда е, но и доста щадяща поне според мен. SL e по стандартите на FIS прави се само в 155 и 158 см. дамски и 165 см. мъжки. Казвали са ми, че разликата между SC и SL е само в дебелината на титанала в тях, съответно 0,8 мм. и 1,2 мм. Дали е така - аз лично няма как да знам, но при почти двойна разлика в цената ...... едва ли.
При обувките е аналогично. Podium е състезателната серия, RC4 THE CURV e комерсиалната. По мое мнение разликата е огромна при тях, но аз лично не се виждам цял ден в обувка с ширина 92 мм. Миналата година се сдобих с RC4 THE CURV 120 - съжалявам, че не си купих 130. Обувката подлежи на всякакъв фит стига да има кой да го направи професионално. В Макс спорт разполагат със стара техника и поне при мен с две изпичания ефекта беше нулев. Та това е, което мога да кажа, но със сигурност има какво още да се добави. Успех с избора! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре