SKI.BG
     Понеделник, 24 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: speed_fan

Изпратено: 25-02-2019 13:41:00
Отново въпрос за ски.

Здравейте,
Накратко: обмислям да сменям ските.Сегашните са Volkl Motion Carver V-Sport,
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/voelkl-v-sport-motion-carver-175-cm/1030908463-230-18783.
за които не успях да намеря информация колко са стари,но май ще излезе,че са около 2000г.Размерите са :175 / 105/65/93.
Като цяло са в добро състояние,очевидно малко карани,защото имат все още доста кант,а и козметично са добре.При мен са от 2012г.(внос от Германия или Австрия,не помня вече).Карам сравнително рядко -10 качвания на сезон,като посоката в която се опитвам да се развивам са по-дълги карвинг завои.Предполагам,че и радиуса на ските е около 18-20м? Висок съм 180,тежа 75кг.
Какъв размер ски бихте ми препоръчали и дали изобщо има смисъл да ги сменям?

Търсих доста по отношение на различните типове( или може би класове )ски за писта,но не можах да намеря тема която да синтезира и обобщава,така както за ски обувките примерно.Би било добре да има такава.Извинявам се ако вече има.
Поздрави.

Автор: speed_fan

Изпратено: 07-03-2019 14:34:17
jas,
Благодаря!
Автор: jas

Изпратено: 05-03-2019 23:12:48
Здравей speed_fan,
Определено трябва да смениш ските. Моделът който използваш е остарял, на първо място материално- физически и второ геометрично. Дори и при десет дни на писта тези ски ще задържат и дори
регресират ски техниката ти в сравнение с някой даже посредствен съвременен ски модел.

Относно систематизацията, обобщението за типовете ски, за което пишеш, то е направено в разделите на Световния ски тест - World Ski test, на който предстои да направим също основно обновяване, но въпреки това  може да добиеш представа за съвременните концепции и течения в пистовите ски.

Аз бих ти препоръчал ски от типа на ELAN Amphibio 14 например, дължина ~168см, радиус ~14м. Твърдостта им е достатъчна както за къси, така и за дълги завои с отлична карвинг маневреност. С аналогични характеристики се предлагат модели и от другите марки ски.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре