SKI.BG
     Сряда, 23 Септември 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Dencho

Изпратено: 04-03-2003 13:46:48
Начални ски умения. Избор на ски и екипировка.

Здравейте на всички ски маняци,
Аз съм един начинаещ скиор. Тази година за пръв път се качих на ски и естествено много се запалих. Обаче, както се сещате,  не съм се научил да карам добре, макар че успявам да се движа прилично, без да падам. Като гледам обаче добрите скиори около мен получавам комплекс за малоценност. И понеже сега се опитвам да овладея техниките се притеснявам дали правя всичко по правилния начин т.е. дали няма да си създам грешни навици. Та в тази връзка, питането ми е дали някой може да ми препоръча сайт или книга, където мога да се светна малко повече кое е правилно и кое - не. Също ми ще да попрочета нещо за харктеристиките на различните видове ски, обувки и екипировка.
Още нещо - Ски и Екипировка - нови или second hand ??? -  За и против ??
Имате ли мнение
Предварително благодаря на всички, които имат мнение и пишат по тази тема !!!
P.S. Би ми било и много интересно да разбера мнението на някой добър скиор за начинаещите, които му се пречкат по пистите :) ?!?

Автор: niki

Изпратено: 05-03-2003 13:37:53
Здрасти Денчо:-).Първо-начинаещите не се пречкат.Никой не трябва да забравя ,че и той в един момент е бил такъв.Не зависимо преди колко години.Лично на мен не ми пречат защото там където карам аз няма начинаещи:-).След това-въпросите са много фундаментални и едва ли ще ми стигне мястото тук да ти отговоря на тях.Колкото до екипировката-лично аз смятам ,че е по-добре да се учиш със собствена екипировка.Независимо каква.Така по-бързо се свиква със ските,обувките....всичко.Ако взимаш под наем екипировка-никога няма да станеш добър скиор.Надявам се по-скоро тука в сайта да пуснат раздела за ски училището и предполагам ,че там ще намериш отгоеори на въпросите си.Едно обаче от мен да знаещ-с карвинг ски не можеш да направиш хубаво снежно рало:-)).При тях особенността е извивката.Сложиш ли ги на кант,те веднага тръгват да завиват и се получават неприятни кръстосвания .Научи се първо на завой с прави ски и след това си вземи карвинг да видиш къде е раят:-))


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре