SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: machtech

Изпратено: 20-02-2021 00:22:21
Коя е FISCHER алтернативата на Rossignol HERO ELITE Multi Turn

Здравейте! Висок съм 170/70 кг. Карам ски главно в Италия-Доломитите, и Австрия. Един-два пъти на сезон, по 8-10 дни на пътуване.
През 2013 имах тежко падане при скорост на Боровец, на гигантски слалом, извадено рамо, разкъсвания, счупена става, имам си три винта в рамото. Реших да понамаля скоростите, и да мина на слалом.
През 2016 си купих в Австрия FISCHER, RC4, World Cup SC, 150 см, R-11, 119-68-101, A 065 G1. Чисто слаломни, твърди, състезателни. Модел 2015/16. Автомати FISCHER Z12. Консултанта в магазина ме пита за какво каране, казах- скорост, слалом.
На пистите в Италия и Австрия нямах проблемr, и червени и черни. Но тази седмица бях на Банско, и доста зор видях. Само на платото имах някакъв комфорт.Освен това годинките напреднаха, над 60 съм, и краката вече не ме държат както преди при слалом, с малки завои на дълга дистанция. Затова отвреме навреме минавам на хибрид между слалом и гигантски. Навън проблем няма, но на нашите писти тези къси ски не ме държат при преминаване на по-големи завои, тя и конструкцията им не е за гигантски. Заиграват и върховете, стават неустойчиви.
Пробвах няколко спускания със ските на мой приятел- ROSSIGNOL HERO ELITE Multi Turn, с Titanal, 159 см, R= 13 m, 123/74/109, модел 2019/2020. Ами...имах чувството, че и спящ мога да ги карам! Много леко, плавно преминават от малък на голям радиус при завоите, т.е. слалом, гигантски слалом, хибриден. С една дума за всякакви завои, стабилни, и никаква вибрация или заиграване на върховете. Никаква умора, или напрежение.
Проблема е, че съм фен на FISCHER.
Въпрос: FISCHER имат ли алтернативен модел на този ROSSIGNOL? И да не  е на 100%, поне на 90! И не е нужно да е модел 2020/21, може и година-две-три по-стар. Малко по-меки, и един клас под състезателните. Абе, като за пенсионери! :):):)

Автор: jas

Изпратено: 26-03-2021 15:31:02
Браво, честито, със здраве да ги караш!
Автор: machtech

Изпратено: 19-03-2021 18:30:53
Здравей, jas,
Намерих моя размер, френска фирма- Snowleader.com. Малко по-дебела цена от sport-conrad.com (там бяха свършили размера)- 455 евра, но иначе са точни. За 5 дни ми ги доставиха до врата с DHL.
Днес ги тествах на Мальовица- страхотни!! Точно това, което исках. Хиляди благодарности за съвета!
Другата седмица ще ги пусна няколко дни на Банско, на по-мазните писти.
Бъди здрав!
Автор: jas

Изпратено: 11-03-2021 14:17:32
Здравей Мачтех,
Надявам се да има време за тест на ските. Виждам, че предстоят доста студени дни с обилен снеговалеж по планините.

Дано да намериш от желания размер ски. Истината е, че всички производители на ски тази година силно са редуцирали броя на произведните ски за всички пистови серии и модели. Както се вижда, имало е защо. Това което се разбра е, че от големите марки ски са наблегнали на туринг ски моделите. Търсенето на подобни ски в Алпите, Скандинавия, Северна Америка и Япония поставя  нови рекорди.

Автор: machtech

Изпратено: 06-03-2021 14:24:26
Здравей, jas,
Засилих се в sport-conrad.com, там има F RC4 RCS AR + RC4 Z11 GW, и то на добра намалена цена 389 евра, но...за беля моите 160см ги няма. Има 155 и 170.
В други австрийски и немски сайтове се намират, но на цени от 445-550 евра. А и не знам доколко са сигурни. В самоковския kupiski.com са ги пуснали на 980 лв, плюс доставка от Европа 59 лв до Самоков, плюс Еконт до София...
Ще изчакам малко- или ще изчезнат съвсем, или ще се появи моя размер.
Автор: machtech

Изпратено: 06-03-2021 00:01:05
Здравей, jas,

Хиляди благодарности! Знам, че съм попаднал на правилното място. Вероятно ще ги взема, въпреки че времето за тест тази година май се изпари!

Бъди здрав!!!
Автор: jas

Изпратено: 20-02-2021 17:35:31
Здравей Мачтех,
Радвам се, че с твоята тема откри сезона в ски форума за тази година :)
Възрастта е без значение, когато човек е на ски. Планината прави хората вечно млади!

По въпроса ти, аз лично съм впечатлен от F RC4 RCS AR + Z12 PR и то в златната им среда 160см с R14м. При много ограничените възможности за тест в началото на годината ги пробвах и съм на мнение, че от Fischer са направили нещо подобно на VIST Revolution, универсален хибрид, който изумително лесно влиза и излиза от къси на дълги завои. За мен това е нещо като конкурент на R Hero Elite Mt Ti. Ако имаш възможност пробвай ги и после сподели как са според теб. Сега в sport-conrad.com са намалени почти на половин цена.

Пожелавам ти здраве и успех!
   


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре