SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Hristo93

Изпратено: 12-11-2021 10:41:47
Ски за първи път

Здравейте,

За първи път ще ходим на ски аз и моята приятелка.
Можете ли да ни препоръчате курорт в България?
Лесни ски писти, лесно достъпни и малко опашки.
Подходяща ски дестинация като за първи път.
Витоша, Боровец, Банско, Пампорово, Чепеларе?

Поздрави,
Христо

Автор: jas

Изпратено: 23-11-2021 09:43:14
Аз бих добавил и Мальовица. Ски центърът има тенденция за раздвижване и дава възможност за първи стъпки в ски спорта, както за алпийски ски така и за беккънтри ски ходене. Местата за отсядане са ограничени, но пък няма презастрояване и досадни гледки на обрезобразена природа от човешката алчност, както е в Боровец, Пампорово и Банско.

Интерсно е, ако Христо се престраши да сподели, какви са му вижданията за ски обучението. Дали би наел ски учител или ще разчита на собствените си усилия за първите опити със ски?

Автор: skiale

Изпратено: 20-11-2021 19:51:52
Лесни ски писти - Банско, Пампорово
лесно достъпни - Банско, Пампорово
малко опашки - такива няма
Подходяща ски дестинация като за първи път. - Банско, Пампорово
Витоша,  една червена писта не става за начинаещ една синя само Март работи
Боровец,  2-3 зелени с влекове много народ
Банско - дълга зелена ски път но трябва да има сняг до Банско, всичко друго е синьо и червено
Пампорово - има дълга зелена, комбинира се с 3 лифта много народ
, Чепеларе - червена
Автор: ivopetroff

Изпратено: 18-11-2021 23:18:13
Опашки по лифтовете според деня и сезона ,Мечи чал на Чепеларе не е за начинаещи , по голямата част от Боровец също .От изброените на  Пампорово има добри условия за първи стъпки  в ските.И на някои  от  по малките ски дестинации също..На Витоша е нещо като да хвърляш боб.Банско е добре извън сезона..Ако има сняг на Безбог не е зле,
Важното е най вече желанието и  колко силно ще те хване  'крастата'.
Автор: jas

Изпратено: 13-11-2021 10:49:35
Здравей Христо,
Много хубава тема откриваш в началото на новия ски сезон. Приеми и поздравления за желанието ти да участваш в ски форума.

Естествено е да има нови почитатели на ски спорта и техния стремеж за действие трябва да го подкрепим с информация.

В днешно време възможностите за ски спорт в България са разнообразни и за начинаещите трябват някои насоки. Всеки от цитираните ски центрове има условия за навлизащи в ски спорта, но като за първи път аз мисля, че е по-важно мястото за ски, като цяло, да предизвика положителни емоции и от там последващо желание да се продължат заниманията със ски. За това смятам, че Банско е ски центърът, който до някъде ще задоволи това условие. Трябва да отбележа, че това не е реклама, а констатация въз основа на сбора от предимствата и недостатъците на различните ски центрове в България. Моята оценка се отнася за възможностите, както за апийски ски така и за беккънтри ски, ходене със ски.

При еднодневни занимания, за начинаещи от София е подходящо на Витоша. За скиори от околностите на Пловдив е хубаво на х.Здравец. Оттатък Стара планина най-добре е на Беклемето.

Тази година струпване на ски лифтовете не очаквам, с изключение на някоя слънчева неделя през януари и февруари.

Най-важното, след като изберете мястото, е да започнете с хубаво време. Важно е да има сняг и слънце, но да не вали сняг или дъжд и да няма мъгла. Ако тръгнете на ски чак пролетта ще имате най-много предимства за начинаещи скиори, като ниски цени, хубаво слънчево време, вероятно повече сняг, но малко по-мек, което понякога е добре за начинаещи, както и по-малко други скиори, които да Ви притесняват на пистата.

Сигурно ще има и други въпроси които Ви вълнуват, за това питайте, удоволствие ще е да споделим опита си на ски. Успех!
 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре