SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: maldezzar

Изпратено: 16-01-2022 18:18:29
Въпрос за ски или тяхната смяна?

Здравейте имам питане относно избора ми на ски? В момента карам ски TECNO PRO PULSE 78 ART , словенски, който купих чисто нови преди година и половина, като аз съм висок 1,78 см някъде , а ските са 170 см. Там от където ги купих ми ги препоръчаха като много добри ски за парите си със интегрирани нови системи и няколко слоя, като имат и дърво. Питането ми произтича от там, че карам само на писти, предимно сини такива, та въпросните ски ми се струват леко тежко, не съм имал други и не съм карал , та не мога да преценя. Като цяло виждам, че са и All Mountain , което предполагам е недостатък ? Тъй като карам мотори, знам, че при екипировката и на тях, всичко универсално прави нещата горе долу добре, но не точно ?

Та тук идва въпроса , според вас заслужава ли си да продам ските и да купя нови, и тъй като ги купувах тогава 420 лв, за нещо около тези пари или малко от горе може ли да се намери нещо читаво и леко , ориентирано повече към пистово каране ? Благодаря !:treeskiing:

Автор: ivopetroff

Изпратено: 19-01-2022 07:56:00
Ако ще караш карвинг вземаш нещо с R13,14,15 ,ако ще спускаш нещо по изправено . Марката почти няма значение - класа е по важен . В момента аз карам с Росиньол  500 и съм много доволен - стабилни са на всякакви писти ,достатъчно маневрени , имат и скорост ,и щадят краката при целодневно каране..Но при всеки е индивидуално.Понякога се случва и ти да се напаснеш към ските - важното е на пистата да изпитваш удоволствие.
Автор: jas

Изпратено: 17-01-2022 12:14:48
Здравей maldezzar,
Добре ще е да опиташ различни ски на писта преди да избереш подходящия модел. Универсалните ски Allmountain са приложими за пистово каране при определени условия, но с компромиси. Аз лично препоръчвам оборудване на втори чифт ски към личния гардероб, които да са само за писта. Трябва да се знае, че пистовите ски са тежки, т.е. вложените материали в самите ски и автоматите имат по-голямо тегло, за да бъдат ските стабилни на пистата, да не вибрират и да позволяват максимален контрол при маневри. Но напоследък се прилагат и олекотени материали, като графен, които постигат нужната твърдост на ските за по-добро управление на писта. Така че потърси подобни модели ски, например като HEAD SUPERSHAPE E-ORIGINAL PERFORMANCE SKI, но цената им винаги ще е над 500 Евро за нови ски. Успех!

Автор: skiale

Изпратено: 16-01-2022 22:03:32
Ските са си много добри. Карай ги и не ги мисли. Лекото не е предимство в спускането, а в качването


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре