SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: moniii9898

Изпратено: 20-07-2022 11:12:33
Съвети към начинаеща

Здравейте,
Казвам се Моника и бих искала да попитам по-опитните за няколко неща.
Карала съм ски около 10 пъти но вече съм понапреднала и бих искала да си купя собствени ски
видях че сега имат промоции в emag примерно тези модели бюджета ми е 300 400 лв
https://www.emag.bg/ski-fischer-aspire-s-avtomati-rs9-slr-za-zheni-150-sm-cheren-9002972487248/pd/DN3SDXMBM/
https://www.emag.bg/ski-fischer-s-rc-trend-s-avtomati-150-sm-sin-9002972477607/pd/D73SDXMBM/
чудя също и за ски от kupiski.com
Висока съм 168 60кг
Благодаря на всички предварително!
Поздрави!

Автор: moniii9898

Изпратено: 25-07-2022 09:31:15
Благодаря за дискусията на всички!

Но трябва да призная, че съветите ви са полезни и малко противоречиви. За ските, мисля че периода на покупка е лятото поради доста по ниските цени. За дължината, аз съм карала с 147 и 157 и с по-късите ми беше много по-лесно. Между другото, предпочитам по-късите и динамични завой а не голямата скорост. Може би поради скромния ми опит.

С най-добри пожелания за хубаво лято,
Моника.
Автор: skiale

Изпратено: 24-07-2022 22:47:10
Страхотно да сравняваме трениран състезател от световната купа с начинаещ... Еднаква физика, еднакви реакции.... Ценхойзер е строг профилирана слаломист ограничен и от правилата на ФИС
На начинаещите всяко залитане е като "последно" та да търсим маневреност при къси ски. А като натисне рязко с цялата тежест на тия мини ски с малкия радиус  и извърши лупинг насред пистата, затова не коментираме. Госпожата да си обуе едни ски обувки  и да си вземе едни ски между брадата и носа и това е. За мен няма нищо по хубаво от  ски с размер на височината 
Автор: jas

Изпратено: 24-07-2022 02:53:19
Тук ще се спретне една лятна дискусия по въпроса за дължината на ските, което е интересно все пак :)

Ramon Zenhäusern е висок 2,02м и кара стандартен размер ФИС ски 165см на Световна купа напълно сериозно.

Аз лично съм за по-късите дължини дори и при използване от по-високи скиори, особено от начинаещи и прогресиращи. Доводите са няколко, но най-същественият е маневреността. Освен това по-късите allmountain ски имат по-малки радиуси на завой и са в известна степен "по-твърди" от по-дългите размери, това ги прави по-стабилни и маневрени на писта, което е предимство при използване в рамките на обработваемите ски зони.

В действителност размерът на комфорта при алпийските ски се определя индивидулно с тест на различните височини ски. Но когато няма тази възможност се върви по пътя на най-безболезнената геометрия, т.е. от къси към дълги ски или по-просто казано, по-къси ски значи повече контрол с по-малка скорост, а по-дълги ски по-голяма стабилност при висока скорост.

Иначе от цитираните модели на Fischer може да си изберете този, който повече Ви харесва визуално, но аз бих заложил на FISCHER ASPIRE. Успех!

Автор: skiale

Изпратено: 22-07-2022 21:13:11
Жена висока 170 със ски 150 не е сериозно. Дългите са в пъти по стабилни оправят стойката и нещата вървят напред. В България пистите се разправят следобед жестоко и дългите пак са по добре, а относно новите 1 2 камъка и вече не са нови, язък за покупката
Автор: moniii9898

Изпратено: 22-07-2022 19:28:06
Здравейте!
Благодаря за отговорите!
Бих искала да попитам кой модел според вас е по-добрият?
Аз съм карала досега с 147 и ми бяха доста удобни бихте ли ми обяснили защо препоръчвате поне 160 см. ?
Автор: jas

Изпратено: 22-07-2022 12:07:01
Здравей Моника,
Малко странен въпрос насред лятото, но има смисъл с оглед цените и рекламата :)
Категорично по-добре е покупката на нови ски. Посочените модели са подходящи. Дължината също е добра, поради универсалната allmountain геометрия по-късите ски имат "по-слаломен", малък радиус на завой и могат да се използват прилично на твърда писта.
Успех!

Автор: skiale

Изпратено: 22-07-2022 00:25:29
Всичко е прекрасно просто си вземи малко по дълги ски.
от 160 нагоре 160, 163, 165
Много по добре ще е.
Втората употреба също е добър вариант
Поздрави


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре