SKI.BG
     Вторник, 23 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: atanasovbg

Изпратено: 06-12-2022 20:42:24
Автомати с диагонал и автомати без диагонал

Здравейте, банда, с наближаването на новия сезон се размърдаха нещата и при мен. Досега карах фишер рц4 с 13 дин автомати с диагонал. Днес си взех фьолкл рейстайгър с автомати 12 дин Marker R Motion, но са без диагонал. И тук е въпросът...толкова ли е зле, че са без диагонал и има ли значение диагоналът за настройката на ДИН-а. 182 см, 83 кг съм, карам с висока скорост (и над 100 се случва) и сравнително агресивно по всякакви писти. Настроил съм ги на около 7.5 ДИН (предните и задните). По калкулатори ми го дава 8.5, но ми се вижда доста. Може ли обяснение за диагоналите и съвет за дин-а? Благодаря   

Автор: atanasovbg

Изпратено: 20-12-2022 08:04:36
Отново благодаря! Весели празници! :)
Автор: jas

Изпратено: 19-12-2022 15:49:12
Здравей Атанасов,
VOLKL RACETIGER SL R UVO 2019, които цитираш, са чудесни пистови ски, които имат многогодишен потенциал на писта.

За настройката на автоматите трябва да обърнеш внимание, защото показател под 8 за твоите лични килограми в добавка с теглото на ски обувките и облеклото е недостатъчнен. Рискът е голям от непредвидено отваряне на автомата при маневри с висока скорост. Бъди сигурен, че при падане или усукващо претоварване автоматът ще сработи безотказно за твоите килограми дори и при показател 9. Успех!

Автор: atanasovbg

Изпратено: 09-12-2022 12:11:21
Здравей, Яс, скоро не сме се "засичали". Благодаря отново за отговорът ти. Честно казано като видях, че миналия сезон съм прибрал ските на 7 дин и се изплаших. Ти със сигурност си прав, но може би на мен не ми достигат умения за по-голямо натягане. Ще пробвам със 7.5, а то ще стане ясно. Плаша се от възможността да не се откопчаят.
Не се бях замислил за всичките тестове на които се подлагат автоматите. Логично е автомати от 2018-2019 г да са доста добре изпитани. Просто на другите ми ски има пълен диагонал на автомата - преден и заден се изместват в страни...и така. Благодаря още веднъж и да си пожелаем успешен сезон и без контузии. Нека има сняг!
П.с за ските какво би казал - volkl racetiger SL Uvo 2019 (жълто-сини на цвят). Мисля, че са прилични слаломни ски.
Автор: jas

Изпратено: 08-12-2022 12:48:25
Здравей Атанасов,
Време е да открием сезона и в ски форума :)
Честито за новите ски!

Относно автоматите за алпийски ски "с диагонал" или "без диагонал" в съвременните модели е въпрос на рекламни послания. Теоретично инженерните постижения в автоматите за ски на всички марки са достигнали своя връх през последното десетилетие и осигуряват най-високо ниво на сигурност, дори и при стандатните автомати. Практически всички контрукции използват тримерните схеми за "откачване" на автомата при претоварване във всички рискови за скиора посоки, включително и Marker R Motion. В детайли всеки производител е усъвършенствал и видоизменил основната концепция за 180 градусово освобождаване на автомата на върха на ски обувката, което е най-важно за безопасността на скиора, както и вертикалното освобождаване на петата на обувката, за да се представи най-добре на пазара. Някои марки прилагат и странично сработване на автомата и на петата, което при други се компенсира с механизъм в предния автомат.

Като цяло всички разновидности ски автомати се тестват безмилостно от сертифициращи институти и в резултат работят безупречно на пистата. Естествено при по-интензивна употреба на разнообразен терен и с високи скорости е препоръчително да се използват ски автомати с усилена конструкция, каквито са автоматите тип за ски състезания. Тези автомати се отличават с високи стойности на сработване при претоварване, над 12 по DIN. Логично е такива автомати да се използват от скиори, които знаят какво и как да го правят на пистата и извън нея.

За настройката на автоматите, в твоя случай е по-добре да натегнеш на 8-9. Аз бих го сложил и на 10, но това зависи от твоите умения и сили да управляваш ските с висока скорост.
Пожелавам ти здраве и успех на пистата!



 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре