SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: BBB

Изпратено: 19-11-2007 12:00:22
шина за коляно THUASNE

За коланото ми е, след операция на ПКВ и шит менискус. Дали помага и кой модел да си купя

Автор: slavivo

Изпратено: 12-12-2007 19:36:23
Не купувайте продукти на фирма THUASNE - България ул. Люлин 38 - София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Собственичката е изключително некоректна и злобна жена. Не е разбрала истината, че един  доволен клиент води след себе си други клиенти. Дава подкупи на доктори по болниците за да пращат пациентите си при нея. Продуктите на фирмата може и да са добри, но представителството в България е под всякакво ниво. Няма кой да те консултира адекватно. В приемата стои една жена (любезна , за разлика от собственичката), но толкова. Тя не е медицинско лице и реално не може да предложи  добра консултация при избора на продукт, тъй като яжно не е медицинско лице. Освен това и продуктите на THUASNE са доста скъпи.За щастие има и други фирми, предлагащи продукти от същата гама.
Автор: vorwarts

Изпратено: 20-11-2007 13:12:34
Човече, знам какво ти е на душата. Кара ти се та две не виждаш, но сега не трябва, ако искаш да не съжаляваш на стари години. По-разумните люде от традиционните ски страни след подобна травма приемат съвета на лекаря и застрахователя /!!!/ да не практикуват повече алпийски ски. За шините - помагат и то добре, но знай едно - НИКОГА вече няма да си същия, дори за миг да забравиш за травмата и цялата гадна история, то следващия момент мисълта ще те връща в реалността и чувсвото на подсъзнателен "страх" и несигурност в движенията ще са осезателни. Но за да си отново на пистата шината помага, в твоя случай имаш и ПКВ и менискус, затова трябва да си много внимателен. Дано да си удовлетворен накрая.

За доктора емигрант - не се засягай друже, просто бъди естествен и говори направо, като експерт, какъвто твърдиш, че си. Напиши за да знаят и други пациенти, кои модели на кои марки шини са за предпочитане, а не теории. Дуенето как си вършиш работата не струва след, като никой не те знае кой си. Ако пациентът има възможност може да си купи и 5 шини, защо не, здравето си е негово и парите също, важно е какво му е на душата!
Автор: BBB

Изпратено: 20-11-2007 08:39:48
Хора не се карайте, наистина този форум трябва да ни обединява най малкото заради общата краста. А иначе е хубаво доста хора да имат представа за травмите, докторите,рехабилитациите, медикаментите и медицинските помощни средсва защото ски спорта е един от най натоварващите спортове за коленете и границата между здравите крака и лошите травми е много малка. За това на всеки от нас трябва да му присветва червената лампичка защото иначе ходенето по мъките е голямо и дългосрочно. Толкова по този въпрос, а иначе аз по скоро се интересувам от това някой който има същата участ като моята и е изминал този път да даде информация дали е ползвал или още ползва такива предпазни шини,кой модел какви цени и дали е доволен. Толкоз. След като phisio_s предлага своите услуги съм му благодарен и ще го помоля да даде някакви координати на този адрес blagovest.ivanov@bnpparibas.com и благодаря на всички които се включиха по темата.
Автор: physio_s

Изпратено: 19-11-2007 23:58:56
Абе vorwards, ти уш много възпитателен го даваш, а? Нали форума е "средство за възпитатние" (цитирам те)! Ама си и много заядлив май. С тези подхвърляния тук какво възпитаваш ти и у кого?!
Аз на човека ако той иска ще му помогна и един  лев няма да му взема. Какви тарифи? Нали ските ни обединяват тук!??!?
Ти щом разбираш от ски килограми, автомати, наклони и тва онова давай, съветвай, раздавай го гуру по тези въпроси. "Възпитавай"!! По "гуру стил" ти май си най-назидателен в тоя форум.
Колкото до мен, аз където е трябвало да се докажа съм се доказал и съм помогнал на който е трябвало. Ако съм искал да се хваля щях да се хваля. Какво опипвам терена?!  Опитвам да съм колегиален и лоялен към колегите от моя бранш. За тва се цикли по тия ширини в "Булгарията". Щото всеки е експерт в областта в която не е. Ако обичаш ако не си наясно с добрия тон, а съветваш хората да НЕ пазаруват second hand от морална гледна точка, давай съвети за автомати и наклон на ски обувки в другите въпроси, от който рабираш. Дай ценички за карти на Витоша този сезон  примерно.
Ако искаше да си полезен на човека със скъсаната кръстна връзка да беше казал нещо по въпроса му, а не да се чудиш що съм се върнал в Булгаристан и колко пъти си ме гледал по телевизията за последния месец! От работат си разбирам добре и я върша хубаво и качествено. Правя го не само в България. Няма нужда да се ежиш и да се заяждаш с мен най-малко. Нека ако човека има нужда да му се съдейства а не да се натриват нечии носове.
Автор: vorwarts

Изпратено: 19-11-2007 20:55:29
Опсс, още едно гуру :), кой ти говори за "зимай и бегай" в интернет, бре!? Пациентът трябва де много луд за да си направи подобен експеримент. Като си толкова велик що се върна в Булгарията? И какво опипваш терена, дай си телефона на човека, напиши си тарифата и му свърши работа. Като остане доволен ще ти доведе още 10 закъсали с коленете.
Автор: physio_s

Изпратено: 19-11-2007 19:30:57
Тони Георгиев не е особено приказлив! Незнам кой е физиотерапевта ти, но явно щом имаш такъв си стабилен!!!! Поздравявам те! Когато ти казах за по-добри от Thuasne имах предвид точно DonJoy!! Имам контакт с човек, който снабдява мен и мойте пациенти с продукти на DonJoj и AIRCAST. Колкото до уебсайта Kneeshop......по телефона и в нета друже не се вършат тези неща с прегледи и избор на брайсове освен ако не ти пука особено много за здравето ти. И ски по телефона също не става.Или да пазаруваме само от стадион юнак същата работа! Избора на брейс е деликатен момент. Необходим е точен преглед и избор според състоянето ти. Ако си имаш работа с качествен, повтарям качествен физиотерпевт той трябва да се погрижи за всичко това а ти само трябва да си плати шината. Така се действа! Преглед, изерване, тестове, избор, пробване, купуване на шина. Лесно и точно!
От скоро съм в България и малко ме изумява начина по който всеки пациент тук се оправя сам и никой не го съветва. Работя в сверата на спортния травматизъм от 10 години, но тук май само печалбарството процъфтява. Бих ти предложил личната си помощ, но незнам твоят физиотерапевт как би реагирал. Има хиени в бранша!
Автор: vorwarts

Изпратено: 19-11-2007 17:58:13

www.kneeshop.com

Имат безплатен телефон за консултации и приемат плащане с visa, master и AX.
Автор: BBB

Изпратено: 19-11-2007 16:37:27
Аз на моя доктор думите му ги вадя с ченгел от устата, та той ми каза че може да си взема ако искам ама от кои, и вдигна рамене. Моето коляно е на 6 месеца след операцията и след още три (здрав фитнес) ще мога вече да карам ски според него. Физиотерапевтът ми препоръча една американска шина на DONJOY, но като влязах в сайта никъде не видях европейско представителство. Та с две думи аз ще си купя такова чудо но какво да бъде не знам.
Автор: physio_s

Изпратено: 19-11-2007 15:28:48
Правиш много добре, че се интерсуваш и търсиш мнения. Има толкова много безразсъдни люде, които директно се хвърлят като луди да не кажа венага след сваляне на конците. Някои от пациентите ми са "яли и този лют лук" и честно казано работата ми с тях в последствие е доста трудна. Цялото лечение не само започва от начало, но възникват и допълнителни увреждание на съседни лигаментарни и сухожилни структури. Има ужасно много фактрори, които са от значение при избор на брейс или ортеза. Може и да не е на Thuasne. Има доста по-стабилни и по-добри производители  (въпреки, че мога да ползвам намаление в Thuasne). Най-добре е да се консултираш със специалист. Да се направи преглед на структурите и да се определят срокеве, етапи на натоварване със ски и избор на ортеза.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре