SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Elinos

Изпратено: 19-01-2008 23:11:35
Съвет за екипировка(отново...)

Да започна с това че съм малко над начинаещ скиор (карал съм няколко години но по 2-5 пъти на сезон) До сега карах "старите" прави ски, и сега съм решил да си купувам нови (карвинг) Но тъй като не съм запознат с най-добрите марки в момента а и незнам точно с какви характеристики(височина и т.н.) и кой точно модел да взема реших да помоля за помощ. Висок съм 183см. 72-75кг. Карам почти изцяло само по пистите. Та ако може да ми препоръчате някой модел подходящ за мен. По възможност да не е екстремно скъп, но и все пак достатъчно качествени. Също така ако може да ми препоръчате и автомати и обувки за тези ски, а ако ми кажете и в кой магазин в София мога да ги намерия направо... :)
Мерси предварително на всички

Автор: vorwarts

Изпратено: 24-01-2008 19:31:40
Айде Еланите и Хеда чукнаха големите намаления! Докато има размери сега е момента да пазарувате и да карате, че време не остана, после пак ще се ходи до Австрия.

Взимаш най-евтиния Хед XRC 170см макс и спиш щастливо:) Обувки каквито си харесаш на цвят, но по-твърди около 100, препоръчвам ти Ланге.
Автор: BBB

Изпратено: 22-01-2008 16:38:19
Добре, това е някаква насока.

Моето скромно мнение е че дори да вземеш по-нисък клас от състезателните ски, няма да разбереш разликата, защото доколкото схващам не си нито експерт нито състезател в този спорт. Това биха били ски от най-високия любителски клас като твърдост,материалир екстри и т.н.т. Тук ценовия диапазон е от 700 до 1000лв. Моделите и марките са най различни!! Пак Атомик Суперкрос, Хед xrc 1200 и нагоре, Росиньол Зенит 9 или 11 и всички други модели ски на най известните марки. Просто обиколи основните представители и там ще ти разкажат доста неща по отнощение на класовете ски които предлагат, ще го съчетаеш с цената и ще избистриш картинката. Има и още нещо което е важно, ските под състезателния клас са универсални по отношение на радиусите на завоя там има преходни радиуси от типа    13-16метра което не ги определя като типично слаломни или за гигантски слалом. Това дава възможност след като напреднеш на такива ски да направиш своето предпочитание как да караш, дали на къси или дълги завои. И ако решиш да ставаш перфекционист на стила тогава вземи едни състезателни под наем спусни ги един два пъти и ако не намираш разлика продължавай със старите, а ако откриеш такава то тогава купувай състезателните. Цените най-вероятно ще бъдат същите но прогреса струва пари.

За обувките!! С тези около 75кг. флекс индекс 90-110 максимум иначе по-твърди ще са ти трудни да ги натиснеш напред защото освен техника ще трябва сила маса тежест и т.н.т.  Марки много, ей тук по долу се изписа за Лангето във Фалконспорт. Има една серия М на Атомик с подходящата твърдост, става и някоя Нордика от този клас. Избор голям но цените пак около 400-600лв. Иначе среден клас обувки с твърдост м/у  60-80 идват на 250-400лв. Но разбери правилото, по скъпата инвестиция се избива с времето иначе трябва да смениш два чифта ски и два чифта обувки и направи си сметка колко ще трябва да похарчиш !!!! Така че мисли,смятай и накрая решавай.

Автор: Elinos

Изпратено: 22-01-2008 15:20:58
Да наистина 1000лв ми идват малко множко, ще съм благодарен ако ме препоръчате някаква по евтина комбинация
Автор: BBB

Изпратено: 21-01-2008 17:32:10
lichinko, привърженик съм на това за което го съветваш но имам опасението че  този клас ски влизат в понятието "екстремно скъпи", защото тук става въпрос за 1200-1500лв, освен ако човека не намери нещо изостанало от предишния сезон за да се включи до 1000лв. А за да сме най полезни нека да определи колко пари е решил да похарчи за да умуваме какво да му препоръчаме.
Автор: lichinko

Изпратено: 21-01-2008 15:02:52
Виж сега, марка ски няма да ти налагам, защото си мисля, че тук не е място за реклама. А и честно съмнявам се някой от посетителите на този сайт да може да намери истинската разлика между два модела ски на различни производители от еднакъв клас, особено от по-високите.
Моят съвет е да се ориентираш към ски на по известните производители като Атомик, Фишер, Близард, Хед, Соломон, Елан, Виолки та дори и Росиньол. Голяма значение има за какво ще ги използваш и как обичаш да караш. Ако си падаш по късите завои и не толкова големите скорости размерът за теб е може би около 169-172 с радиус около 11-14 метра в тези граници. Караш ли на скорост малко по дълги и с радиус около 16-20 метра. Автоматите при повечето марки ски са направени за съответния модел, като са съобразени спрямо класа на ската и цветово разбира се.
Моята любима ска е на Атомик и това е модела SL 12, но това си е мое мнение. Горещо ти я препоръчвам.
А и нещо последно. Щом търсиши ценово решение ти препоръчвам да се спреш на един и същи клас ски от различни производители и да вземеш най-евтините. Това съм го изпитал и няма да сбъркаш, особено от високите класове разлика няма да усетиш.
До колкото разбирам от нивото ти на каране на ски изборът, който ще направи сега ще е от огромно значение за развитието ти. Или иначе казано търси ски които са за над твойто ниво за да можеш да имаш напредък, в противен случай си "копаем" на едно място.
Успех в избора на ски и приятно каране!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре