SKI.BG
     Неделя, 12 Юли 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: vanvan

Изпратено: 12-09-2008 00:21:49
Препоръчайте екипировка

Здравейте!
Искам за новия сезон 2008/2009 да си купя нов комплект ски, автомати, обувки, щеки. Не съм много добър в карането, но имам желание, а и съм от Банско и е грехота да не практикувам този прекрасен спорт при тези обстоятелства. Висок съм 189 см и тежа около 76 кг. Все още съм на "ВИЕ" със хубавата техника на каране и за това искам да попитам за съвет по-опитните тук. За финансова граница съм си определил таван около 2000 лева за всичко...

Поздрави на всички!

Автор: Inna

Изпратено: 26-09-2008 13:52:30
Не съм специалистка, даже имах две теми по надолу и аз молех за съвет обносно избора на ски, но ми се струва, че не е най добрата идея да си вземеш ски от най-висок клас. Първо, че ще са ти тежички и второ, не е необходимо да се изхварляш толкова пари за нещо, което така или иначе няма да можеш да оцениш. (не искам да обидя другите, които са писали, просто пиша въз основа на опита ми с мои приятели, които се решиха да си купят най-доброто а после се измачиха с него, защото просто не беше за тях). Според мен за теб са подходящи  от Atomic -  Metron 10 или 11, Supercross също стават, Elan (не подценявай марката, нищо че не е много разпространена в бг) Speed Wave 10 или 12 (поне ги виж и разпитай онсултанта, мисля, че ще ти допаднат, при това сега са и на добра цена - някъде около 600 лв , магазина се намира в хотел Вила Рока), Volkl - Tigershark ( нямам лични впечатления, но доколкото съм чела отзиви и характеристики, много добри). Единствената грешка, която не трябва да правиш, е да си взимаш Rossignol!
Автор: wilson

Изпратено: 25-09-2008 13:30:54
Естествено Atomic за тези пари сте си вземеш много добър модел ски.Може би SL12 сте ти доиде малко твърда но опитай с SL9.Намаления GS10 видях на 830 лв. с автоматите.Успех с покупката!
Автор: babar

Изпратено: 17-09-2008 17:22:47
kupi si Orion ski - za 250lv, a sa perfektni. Obuvki - zaduljitelno udobni - Atomic ili Lange.
6te ti ostanat pari za lift karti ;-)
Автор: BBB

Изпратено: 15-09-2008 12:01:08
Забравих да тикажа също че, ако в Макс Спорт няма Атомик от тези модели, виж също и Фьокл, модела е Рейстайгър и също състезателния модел на Блицард.
Автор: BBB

Изпратено: 15-09-2008 11:00:50
Здрасти колега,

Отиди в Макс Спорт, под хотел Стражите!
Там премери едни ски с ръст между върха на носа и средната част на брадичката.
Тоова е като размер, а като модел може да се хвърлиш смело на Суперкрос серията нещо от рода на Атомик SX 10,12.
Това е ска от състезателния клас но е с радиус около 14м. което я прави универсална т.е нещо между слалом и гигантски. А ако харесваш само слалома или гигантския си вземи профилирана ска Атомик SL 12 или Атомик GS 12. Обувката е от огромно значение, затова вземаш нещо от състезателния клас с флекс индекс от 90 до 110. Номера ще ти го измерят на място (задължително с термо чорап), но вземи 0,5 по-голямо защото от надморската височина и от умората крака се подува.
Ако там не свършиш работа пресече улицата под диагонал и отиди в Хед, там търсиш аналога на това което ти писах за Атомик!!!!
Препоръчвам ти да ги купиш преди да е излязла новата серия защото сега има 30% отстъпка и ще спестиш някой лев.
Мисля че около 1300 лв. ще ти свършат работа!! А за новата колекция 2008/2009 ще ти трябват около 2000лв.

Успех и се похвали като вземеш нещо


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре