SKI.BG
     Вторник, 23 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: kalata_n

Изпратено: 20-11-2008 11:32:20
Къде са твърдите обувки???

Не са много Софийските магазини и се обикалят за един или два дни. Вярно е, че не са извадили новата стока навсякъде, но какво научих като поразпитах за състезателните модели на различните фирми: В 90% от случаите 3-те състезателни модела на различните фирми (повечето имат по три модела) в софииските магазини я пристиге един я не пристигне. Ако пристигне ще са един-два номера. В един от представителните ми казаха даже, че за тези модели правели спецално заявка, когато от някой отбор поръчат повечко бройки. Питам "ЗАЩО?"
Е сега аз какво да направя. Как да си избера фирма и модел, като съм решил или по-скоро ми се налага да изсипа една бая тежка кошница пари. Много ме е яд, че старите са вече за смяна (отлагам смяната отдавна).

Автор: kalata_n

Изпратено: 19-12-2008 15:17:54
Не споделям лошото ви мнение за Нордика. Затова и в момента се радвам на нови обувки от тази марка. И едно предупреждение към останалите мераклии за нови обувки - в момента няма (а и вероятно няма да докарат) половинки номера (на пр. 27.5 няма а има 27 и 28) това е много неприятен момент. Ако направим едно сравнение обаче с Атомик - в представителния магазин имат само две бройки от беличките обувки (не помня каква твърдост) - единия е направо детси номер, а другия - огромен плавник (46 или нещо от сорта). И няма да докарват повече. Фишер и Росиньол си имат всички размери. (Очарован съм от услужливостта и учтивостта в магазина на Фишер). Ланг - така и не намерих магазин с моделите които ме интересуват. На едно място ги поразгледах, но едната от обувките беше 94 mm широка и дори не се опитах да влезна.
Весело каране на всички!
Автор: nyonkov

Изпратено: 07-12-2008 22:05:46
доберман .. мойто мнение за нордика е ужасно .. :) за мен хубава обувка е рос, ланге и фишър .. поне за моя крак ..
Автор: nyonkov

Изпратено: 07-12-2008 22:02:14
bob .. пак си много прав аз карам с рос. от голд линията 140 про састезатрелен който съм го слагал само за състезания няколко пъти и ланге 160 който съм го слагал само 1 път и който ми разказа играта .. обувката за састезание е различна от тази с която тренираш .... поне аз бях така .. малко по-мек варянт ползвах 120-30 .. сега карам с рос 120 или сома 4 130 про .. в чепеларе могат да ти направят састезателен атомик .. но тя не е да караш цял ден с нея .. или трябва да си нон-стоп с отворен щтраймер .. и само пускането да го правиш с закопчн .. ако си тарсиш твърда обувка .. в фишър имат останали и ски клас А .. нова и старата колекция .. както и састезателни обувки .. в роси. също има карбона 140 индекс .. но той не е типичния рейс .. ами си е сериния .. но и той е твърд . пробвах го .. комфортна обувка е... но на мен лично самоата ми допада повече ... ако искаш има и Лангета .. на по 160 индекс .. и 140 рейс, но 1 не е гаранция че ще са ти удобно и 2то това наистина е ужасно твърда обувка  .. но ако не си карал с обувка по-твърда от 130 .. не се хварляй на таква .. по-дпбре да имаш алтернатива и с по-мека ..
Автор: kalata_n

Изпратено: 24-11-2008 13:28:30
А някой да има лични впечатления от Доберман-а ???
Автор: funcarver

Изпратено: 23-11-2008 19:45:17
И аз имам тоя проблем. Мисля, че най-твърдото, което има е Nordica Dobermann - Pro или Agressor. Другият проблем е, че такива обувки задължително искат донастройване - специална подложка по стъпалото и "поизпиляване" на неудобните места по черупката. Не знам в България кой може да направи такива настройки на обувките.
Автор: carvirai

Изпратено: 23-11-2008 02:59:02
PI4,STOM SI TAKAW MAXIMALIST,NEMA LO6O,VSE PAK TOVA SA KRAKATA TI I 6TE TI TREBVAT I SLED SKI SEZONA,TA AKO KINTITE NE SA TI PROBLEM BEGAI V 4EPELARE I SI NAPRAVI PO PORA4KA ZA TVOITE KRAKA,KILOGRAMI,SVODOVE NA HODILOTO,VISO4INA I TAKA NATATAK,6TOM NA HERMAN MAYER GI PRAVAT TAM NADJAVAM SE DA ZADOVOLAT I TVOJA KAPRIZ,NO E CIFRA.AKO VMAGAZINA MODELA E ....... LEVA,TAM E SA6TATA CIFRA NO EVRO.ZA PODROBNOSTI TARSI ROSEN SKI U4ILI6TE MOTEN NA VITO6A,INA4E E OT BISTRICA.
Автор: dimcho

Изпратено: 22-11-2008 14:45:47
Ти ще се състезаваш ли?
Автор: vorwarts

Изпратено: 21-11-2008 11:49:56
Драги приятелю, не гледай на пътуването в чужбина само като шопинг. Направи си една екскурзия и в добавка си купи качествени обувки на място където ще го помниш с кеф цял живот.

Факт е, че вносителите в България на ски екипировка наблягат на ниския клас екипировка по финансови причини. Пазарът е ограничен, а тези които имат средства просто не пазаруват от местните магазини, затова няма наличности от топ моделите.
Автор: kalata_n

Изпратено: 21-11-2008 10:53:05
Е няма що, разходка до Австрия. Те ще ми излезнат златни тия обувки!!! Според мен ако си официален представител на фирма, а не обикновен магазин, редно е да имаш всички артикули под ръка.
Автор: vorwarts

Изпратено: 20-11-2008 20:03:54
Логично, твърдите обувки са за разбирачи, а не за лапачи. В България преобладава втората категория. Не мисля, че ще останеш удовлетворен. Аз, за обувки ходя до Австрия. Ако си направиш една екскурзия за два дни ще се накефиш максимално.

Относно индекса, по лични наблюдения има малка ралика между обувки 130 сериино производство и 130 правени за състезания. Малко по-твърди са отборните обувки независимо, че са с един и същи индекс като сериините.


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре