SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: pi6man_ski

Изпратено: 21-11-2008 22:03:40
Ски Стара Планина

Къде в Стара Планина има ски писти за начинаещи и напреднали т.е. поне 2 писти.

Автор: lichinko

Изпратено: 25-11-2008 13:07:13
Да наистина и аз препоръчвам х. Плевен. Единственото нещо е, че до там се стига пеша (1 час) а багажа се качва с товарен лифт. Иначе мястото е супе има 4 писти (2 основни, 1 помощна и 1 детска зад хижата). Много е добре да се отиде за няколко дни (3-4), а вечерите са незабравими. Пистата се обработва редовно и не можеш да се оплачеш - с инерцията от пистата направо ловиш влечката понякога толкова е "пренаселено". Ако ти се кара това е едно от точните места, ако искаш да си покажеш екипчето не сеи за там.
Автор: ого

Изпратено: 23-11-2008 20:48:32
Pishman,не си губи времето да ходиш до Узана.Там с всяка изминала година се спускат надолу образно казано и имам чувството,че вместо глави имат тикви на раменете.Става дума да дългата писта.Dunbar описа нещата точно и ясно.Пробвай х.Плевен над гр.Априлци.Райско място,вр.Ботев е насреща.Ако искаш,напиши си мейла да ти пратя наколко снимки от там да се увериш.
Автор: dpetrov

Изпратено: 22-11-2008 18:34:28
Забравяте и пистата на връх Бузлуджа! Там има две писти едната от които е подходяща за начинаещи. Гардероба е отчайващ но пък и цените са такива - 6 лева за лифта и 5 лв за обувки+ски+щеки :)
Автор: dimcho

Изпратено: 22-11-2008 14:41:05
Ако си от София, най-близо са Пършевица над Враца и при х. Ком. Подробности не знам. Има и някаква писта над Етрополе, но и тя не знам дали функционира.
Автор: dpetrov

Изпратено: 22-11-2008 10:38:36
Забравяте и пистата на връх Бузлуджа! Там има две писти едната от които е подходяща за начинаещи. Гардероба е отчайващ но пък и цените са такива - 6 лева за лифта и 5 лв за обувки+ски+щеки :)
Автор: kalata_n

Изпратено: 22-11-2008 10:02:12
На х. Плевен има още една писта - къса, лесна с POMAGALSKI влек. Има и бейби влекче. Става за начинаещи или за дива компания по-напреднали :)))) Картата беше около 15 лв. но не съм сигурен дали не бъркам. Паркинга е на един час пеша, а пътеката ако е снежна се заледява доста. От паркинга до хижата има товарен лифт за багажа, ските и обувките. Плаща се 15 лв. на курс, но обикновенно кофата се дели на няколко човека и си струва. Хижата не е лоша, природата е уникална. Хубаво място!!!
Автор: Dunbar

Изпратено: 21-11-2008 22:55:16
В Централна Стара планина има 2 места с такива писти - Узана(над Габрово) и Беклемето(над Троян).
На Узана е по-лоша организацията. Не винаги по-трудната писта работи в делничен ден. Не винаги е обработена както трябва. Не винаги отварят навреме. Хората които работят на пистата обикновено са сърдити и бързат да си тръгнат, понеже им е студено:-) Дължината и е около 1км и половина и в горната си част е червена, а в долната синя. За разлика от нея пистата за начинаещи работи всеки ден. Тя е разделена на две части - за такива дето изобщо не са карали и за такива дето имат зад гърба си повече от 10 часа тренировки:-). Влековете са малко смотани и освен яки крака трябват и доста яки ръце! Има и още 2-3 пистички за начинаещи. Няма свестен ски-гардероб!!!!.Ските са по-стари от паметника на Рачо Ковача и са много опасни за здравето!!! На всичкото отгоре в Габрово няма и магазин за ски. Най-близкия е в мола във В. Търново.
Въпреки че съм родом от Габрово моите симпатии са за пистата(те) на Беклемето. Организацията е перфектна. Обещаха да пуснат по-трудната част на пистата за тази зима и знам че ще го направят. Има ски-гардероб с нови ски. Влековете са много подходящи за начинаещи. Като цяло пистата е синя и напредналите няма да останат изцяло доволни, но местността си струва.  Работят всеки ден. Персоналът е изключително любезен. Работното време се спазва като разписание на швейцарски влак, независимо от атмосферните условия и броя на клиентите.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре