SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: ivcata

Изпратено: 24-11-2008 23:21:01
4ujdi turisti

da go ... 4ujdite turisti . zaradi tiax cenite sa tolkova skapi. samo ... za tiax da ne se vra6tat obratno v bg, da gi vidim selianite ot bansko dali 6te prodavat edno kafe za 5 leva
i ski karta za 50 lv pri polojenie 4e zaplatata v bg e 500 leva .

Автор: kalata_n

Изпратено: 26-11-2008 14:00:03
Масов бойкот на чайните! Всеки да се качва с термус. Хем и чая ще си е направил както си го харесва! И сандвичите сам да си ги направи човек и да знае какво точно има между филийките е най-добре! А в Банско може и да карам (то на другите места да не е много по-евтина картата), но в така наречения КУРОРТ няма да остана да нощувам за нищо на света! Това не може да е място, където да си изкараш няколко дни отпуска.
Автор: bobsn

Изпратено: 25-11-2008 19:50:22
Не бива и всички банскалии да слагаме под един знаменател. Повечето са свестни хорица, като голяма част от тях нямат нищо общо с туризма и ските. Имам семейни познати в Банско - мужете са дърводелци , трудолюбиви хора, който се възмущават от "доенето" на клиентите повече и от самите нас. Те пък имат роднини, които са си направили къщата на семейно хотелче - при тях цените са си направо ниски за нощуване. Ама кожодерите и тях ги цакат с безумни цени, когато им паднат. Точно по тази тема съм говорил с тях и те споделят, че едни и същи търгаши от време оно са си оградили планината като бащиния, от която само те да лапат. Това са всичките по капанчетата, ски-гардеробите, лифтовете, ски-училищата. Викат: как да не дерат кожи като цяла година тия тутмаци нищо друго не правят освен да точат секирите за сезона, те друго не работят, искат с 2000-3000 продадени чая, кебапчета или бирички да изкарат цяла година и те, че и техните семейства.
Автор: lichinko

Изпратено: 25-11-2008 12:56:23
Е това се казва отговор!!! Добре казано bobsn!

Не винете чуждите туристи за простотията на малцина български селяни!

Моят малък принос към тази обща кауза е, че съм си поставил като цел никога вече кракът ми да не стъпва на Банско и прочей. Не обичам да се заричам, но наистина до този момент го спазвам това.
Истината е Австия! Съберете малко повечеко парички (разликата е в траспорта до там) и ще си прекарате невероятно при обслужване на космическо ниво, без тЮлени и банскалии.

Надявам се някой ден тия прости хорица в това бивше китно селце (град Банско) да се осъзнаят и да разберат кои са истинските ценности и защо ще виждат все по-малко български туристи (а вече и чуждестранни - то се видя какво става по Черноморието, сега идва редът и на зимните курорти).

Стискайте палци да натрупа още сняг пък тия селяндури по прехвалените курорти не са за мислене.

Приятен и безопасен сезон от мен! И много да карате!
Автор: bobsn

Изпратено: 25-11-2008 11:36:14
Приятелю,
ако се поразровиш из чуждите ски форуми навсякъде, където стане дума за булгаристански курорти се коментират високите цени, обаче никой чужденец не си позволява да упреква за това булгаристанските туристи, какъвто съм и аз, а и ти. Проявяваш много лошо отношение без да си се замислил кой е виновника за това. Задавал ли си си въпроса защо нощувките по курортите са евтини, защото там не може да се осъществи картелно споразумение и пазарния принцип в условията на директна конкуренция не позволяват на повечето хотелчета да си правят квото си искат с цените. Така донякъде е и с цените по заведенията в градчетата или комплексите. Обаче това правило не важи за местата където некви концесии не позволяват свободен бизнес. Защо тЮлените държат най-високите цени спрямо качеството и дължината на пистите може би в цяла Европа - щото са сами на тоя баир, я да имаше на съседния склон над Разлог още един ски курорт с поне 100 км. писти и три кабинкови лифта и двайсетина влека, дали щяха да си позволяват подобни волности. А за чайчето и кафенцето на пистите дали ако всеки имаше право, при това на разумен наем да отвори чайна, дали шяха да държат подобни цени. Пак нямаше да са по 60 стинки, ама вместо 5-6 лв.  щяха да са по 2 лв. Там системата е като при мутренските базари, молове и т.п. - аз щи скъсам гъза от наем или концесийка, ама ти гарантирам, че до тоя влек само ти ше сипваш в пластмасови чашки блудкав чаец за балъците. И тук като се намеси селяндурския манталитет, който си изградиха Банскалии (да ме извиняват няколкото поснати в Банско, които са изключение), че и Самоковчани и Чепеларци покрай тях, ден година храни и ей ти как се получават тия цени. Да ти споделя какво видях аз пък миналата година на Витоша: понеже заради подобни волности на заведенията в предишни години почти всички дето се качваме само през деня на ски вече си носим храна и чай в термоси от вкъщи, та малкото заведения решили да се вразумят. И какво виждат очите ми, че после и стомаха ми усети: чайче, кафенце - левче, биричка - под 2 лв., шкембе чорбица - 2.20 лв. ако не се лъжа, скаричка с гарнитурка около 3-5 лв. И от тогава спрях да си нося с мене храна и топли напитки. Вярно е че заради близостта с големия град  Витоша е по-специфичен град, щото повечето се качваме само за едното пързаляне, а не да ядем и пием горе, но просто пазарните принципи там вече са уреголирали цените в по-нормални граници. Обаче ако ... прилапат цяла Витоша, както правят постоянни опити, и премахнат с концесии и преотдаване само на определени търговци и ресторантьори правото какво и къде да се предлага, пак ще се усере въпроса с чайчето...
Не са виновни туристите, особено чуждите - всички тия съоръжения са изградени с нашите пари, а не с откраднатите от бай ..., тях той си ги държи скрити. Просто трябва ние да упражняваме контрол, дори чрез бойкот над качеството и цената на услугите. А когато имаме поне десетина свестни курорта, те самите бай ... ще се усетят как трябва да правят цените привлекателни за нас.
А пък ако тебе не те вълнува толкова всичко това просто не си купувай чай, никой не ти го налива насила в гърлото.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре