SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: AirBog

Изпратено: 25-11-2008 15:34:12
Въпроси около избора на ски обувки.

Напреднал начинаещ съм. Карал съм две зими по 5 дни на Пампорово. Искам да си купя ски обувки, които да ми са удобни естествено и да са достатъчно твърди за да не ги сменя след като напредна още. До сега съм карал със ски под наем, но искам да си купя мои обувки поради ред известни причини. Ските ще продължа да си ги наемам, тях догодина ще купя. :) Проблема идва от това, че съм от Варна и тук има ограничена възможност за шопинг. В МЕТРО гледах HEAD, но бяха до Flex70, нямаха и Walk система, аве много стари outlet-и ми се сториха. Ако има запалени "Алпийски Чайки" моля да споделят възможните опции за магазини, както и до колко има значение марката за обувките? Гледам LOWA имат добри цени, изглеждат добре, но като материали и техническо изпълнение как са? HEAD ми грабват окото, както и доста по реномирани марки, но бюджета не знам там дали ше ми издържи..искам и да са твърдички. Разполагам с около 300-500 лева за обувки. Изчетох няколко статии за избора на обувки, въпросите ми са по скоро относно местата с избор на обувки както и добри, и лоши страни на отделните марки. Мисля Flex Index 90-100 е добър избор, дали?.. а останалото?

Автор: AirBog

Изпратено: 16-12-2008 10:30:23
dpetrov - Купих си обувки и ти споделям това, на което се спрях, както беше помолил. Rossignol Zenith100 Sensor3. Не знам до колко ще са ефективни и качествени, но на първо четене добре ми паснаха на прекалено кльощавия крак, отнесено към номера който нося 29. Макар, че щраймерите са почти нацяло обрани, голямото макро (болтовото съединение) на максимум, макрото на пред или попредпоследен зъб, а микрото в неутрална позиция. Тва е... Сподели и ти какво взема ако си го направил вече.
Автор: AirBog

Изпратено: 26-11-2008 17:41:28
Валери, мерси за отзивчивоста, но аз съм 45ти номер, ако може си измери петата да видим какво значи тясна... :) И сподели защо не харесваш Росниьол.
Автор: VALERI

Изпратено: 26-11-2008 17:27:59
Walk-демек ходене е много силно казано за коя и да е слаломна ски обувка(стандартна)на Солумона а и на повечето обувки SKI e 70 a WALK e 60 сменя се на повечето обувки с копче или преплъзване отзад на самата обувка. И реално разликата е никаква ако трябва повечко да се ходи просто, аз поне откупчавам горните щраимери. А за петета аз сам с тясна пета и като купувах солумона несаобразих това, те са с масивен силиконов чорап и доста се поотпуснаха поне на моя крак брат ми е с моя номер и сам му го оставил тои няма тоя проблем. Моя савет е да не гледаш толкова микро характеристикитеа да си вземеш най-удобната за твоя крак обувка, малко рискуваш да ги вземеш през нета аз купувам такива неща от София обикновенно от магазините на Черни Връх, все пак като купуваш обувки трябва да постоиш-походиш поне 20-30 мин с тях. Една обувка поне според мен изморява краката повече ако е неудобна, това че могат да отекат глезените ако не си спирал цял ден е наи-сладката болка.
П.С. ако искаш да видиш соломона званни нали си градски 27.5- 42.5 номер е 0878452398
Автор: AirBog

Изпратено: 26-11-2008 16:27:11
Rossignol ZENITH 90 - това ми предложиха в Спорт Депото на Палах центъра. 480 лева. Обиколих и останалите магазини но избора е ограничен. Атомиците които отговарят на изискванията и имат моя номер са по-скъпи от тавана на бюджета ми. Далбелото са с някакви техни си индекси които така и не можаха да ми обяснят към колко  се приравняват. А и не знам до колко е качествена пластмасата. :) Все пак няма да купувам чеесто , ще трябва да носи на стареене. :)  Долу на Преслав ми предложиха без да могат да ми ги покажат, били в магазина в Пампорово: HEAD edge9+ на 350 лева преди две години модел. Взе ми телефона да ми звъни за други оферти ако има. Та като цяло избора ми е на тези три обувки за сега: Соломона от предишния пост, Росиниола от този и тоя HEAD, който ме съмнява малко, защото тутк: http://www.head.com/ski/boots.php?region=eu&tag=all_mountain_comfort&id=1673 пише, че е Флекс 60/70, а господина каза, че е 90. Много мразя да ме мотат продавачи по принцип.
Автор: bobsn

Изпратено: 26-11-2008 15:19:01
Виж в раздела на екипировка/ски-обувки или в сайтовете на LOWA, GARMONT...
Автор: Sati

Изпратено: 26-11-2008 14:14:43
bobsn гледам си написал, че за пантене ски обувките са различни. Тази година смятам да си купя обувки, които да стават за писта и за пантене.
Моля кажете как да ги различавам и за какво да внимавам при покупка. Смятам, да се отбия и до
пазара за ски да потърся и там (може пък да ми излезе късмета :))
Да доуточня тази година за сефте ще се захващам с баккънтри скиинг ;)
Автор: bobsn

Изпратено: 26-11-2008 09:45:22
Що да даваш 200-300 лв. отгоре само щото са колекция 08-09. Дори и 5-6 годишни модели, стига да ти пасват на крака и на вкуса ти не са за подценяване, важното е да са нови. При стари модели ски обувки единствения проблем би трябвало да е ако не са съхранявани правилно и пластмасата е почнала да старее или пък да им е е мухлясал чорапа в някой склад-мазе. По принцип не купувай мострени модели, щото може да са стояли 3-4 години на някоя витрина и да са хванали тен вече.
Автор: bobsn

Изпратено: 26-11-2008 09:38:12
А микро-регулирането е една винтова система с която можеш чрез навиване на шпилката в гнездото да регулираш щраймерите с много по-голяма прецизност. Аз лично не съм много повече доволен от това, че мога с точност до половин милиметър да си регулирам закопчаването, по скоро чрез хода на винта може още повече да се намали или увеличи хода на щраймерите. Ако си избереш точната обувка за твоя крак, тя за 2-3 дена ще се оформи точно по твоя крак и не би трябвало да имаш проблеми със застояването в обувката. А и никой не те кара целия ден да си държиш обувките с натегнати щраймери. Аз ги стягам само надолу, като се наредя на влека ги разкопчавам или само отхлабвам стягането, е разбира се не им позволявам да ми се изхлузват от нозете
Автор: bobsn

Изпратено: 26-11-2008 09:28:43
Тия уолк системи не вършат никаква работа, това е само маркетингов трик да привлекат тая маргет група евентуални клиенти, който искат повече удобство когато не са със ските на обувките. Обаче не би - уолк-системата не дава и 5градуса да се сгъне обувката, а дори и да я сгъне повече това е крайно недостатъчно за нормално ходене, да не говорим за пантене по чукилите. За ски с пантене си има специални модели, които са с доста различна конструкция и обикновено долната част на подметката с гума и е пригодена за катерени и по камънаци. Там вече има модели и с флекс над 120. А при класическите ски обувки обикновено щом имат уолкинг не са с повече от 70-80, което говори, че са по-масови продукти.
A конкретно за този модел не знам да е с уолкинг система, иначе си е както се казва "тамънка кат за тебе"...
Автор: AirBog

Изпратено: 26-11-2008 08:24:02
гледам в онлайн шоп "Salomon Performa2 8" за 390 лева, флекс 85 какво ще кажете за тях? Коя година са модел (не са от тази, но и не ме интересува)? А инак тези дни ще пообиколя описаните магазини. 500 лева е тавана и не ми се дават толкова...:) А тези май нямат Walk система, върши ли тя работа или пак ходиш кофти? И да пазарувам ли онлайн или си е опасно, иначе предлагат връщане на продукта дори и да няма тяхна вина или причина около продукта. И това микро и макро регулиране на щраймерите кое какво точно представлява и ако имат микро имат ли макро и обратното? Аз когато съм наемал обувки са имали две настройки, едната е зъбчета през няколко милиметрта на коиро се закача щраймера и другия е една пластинка като тресчотка, която може да приплъзне подвижната констртукция на шраймера напред назад. Това ли е то или има и други гевезелъци, защото в описанието на гореописаните обувки присъства само "микрорегулиране"

п.п. Валери, петата ми е 6 сантиметра, тясна ли е не знам, не съм имал друга. :) Всички Соломонки ли са с конструкция за широка пета и дефинирай с дименсия "широка" :) И с Flex85 ще мога ли комфортно да карам цял ден от сутрин до вечер, както обичам да правя или крака ми ще се смаже? Една от причините да се откажа от много високия флекс е тази, попрочетох тук тама че твърдите обувки дават добър контрол, ама ако седиш цял ден с тях ще се сбръчкаш. Така е нали?
п.п.2 dpetrov, не знам дали си струва да се чакат новите модели след като те ще са на "модни" цени, а аз съм човек който държи на съдържанието не на визията. Та не е ли по-добре да се дадат 400 лева за аутлети, отколкото 700-800 за актуални, като новите ще предложат някой и друг фешън щраймер или една идея по-качествен чорап?


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре