SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: lilliana

Изпратено: 29-11-2008 18:06:56
Preporuchaite ekipirovka

Zdraveite,
ne sum mnogo orientirana i zatova ako moje nqkoi da me posuvetva kakvi ski i obuvki da si vzema. Karam ot 10 godini, visoka sum 170, 58kg.

Автор: miro_vl

Изпратено: 04-12-2008 18:33:04
ne go slushai tozi vorwarts ---samo vuzduh pod nalqgane e ! Kakvito i ski da si vzemesh e po dobre da investirash po golqma suma za neshto po dobro --tvurdi4ko toest. Nqma mnogo mnogo zna4enie markata . Az li4no si vzeh Salomon!
Автор: vorwarts

Изпратено: 02-12-2008 23:01:35
Логично iSUPERSHAPE speed, както модел с по-голям радиус да е по-твърд независимо от сходността на конструкцията и окраската с iSUPERSHAPE. Чистият iSUPERSHAPE speed е с една идея по-твърд за да обира вибрациите при по-високата скорост която позволява, как се постига това трябва да питате инженерите от Хед.

За Зенита трябва да уточниш кой от 8-те подвида те интересува. По принцип това са универсални ски предимно за карвинг на писта, а във вискокия клас на серията стават и за фрийрайд извън писта. На мен са ми мекички и не са стабилни при висока скорост. Могат да се използват и от жени.
Автор: lilliana

Изпратено: 02-12-2008 22:46:33
A kakvo ste kajete za Rossignol Zenith?
Автор: dpetrov

Изпратено: 02-12-2008 20:26:22
Оф, какво става с този "форум" ... как така отговор който съм публикувал сутринта, излиза със стара дата.. тотално се губи хронологията на събитията ....
Автор: Georgo

Изпратено: 02-12-2008 13:33:03
С vorwarts :)))
нещо си отплеснахме от темата,както и да е.lilliana ако си харесала HEAD iSUPERSHAPE,взимай.Целият комплект ските,обувки RAPTOR 90 или SUPERSHAPE RS с  Flex Index:  110/100  и автомати FREEFLEX PRO 11 си заслужава.Успех с покупките:)))

Автор: Georgo

Изпратено: 02-12-2008 13:10:15
vorwarts.,
двата модела ски са обозначени и стават за  top skiers и excellent skiing technique.Разликите в ските са че при височина 170,радиуса на завой при iSupershape е 12.1 м. водят се fast , червено-бели са и са за кьси и средни завой,докато  при iSUPERSHAPE SPEED радиуса на завой е 15 м. водят се superfast ,черно-бели са и са за средни и дьлги завой.Като качество и технически характеристики са абсолютно едни и сьщи


Автор: vorwarts

Изпратено: 02-12-2008 11:54:41
Лиляна говори за iSUPERSHAPE, което не е същото като iSUPERSHAPE speed, и дват амодела са в най-твърдата гама на Хед, но има разлика в полза на втория модел. Т.е. iSUPERSHAPE е най-мекия от серията и позволява използване и от не експерти. Същевременно не е толкова страшно да караш по-твърди ски. Ако човека е по-тежък и пистата е направена дори е препоръчително. Отделно едни ски повече в гардероба не са излишни никога, Хед си заслужават.
Автор: erikson

Изпратено: 02-12-2008 09:36:18
dpetrov,
тези ски са racing и не са  за теб,ските са много твьрди.Georgo е прав тези ски са  за много добри скиори и ако не си такьв просто няма да усетиш удоволствието от управлението им
Автор: Georgo

Изпратено: 02-12-2008 09:24:50
Здравей dpetrov,
както написах в предишен пост този модел ски са за много добри и отлични скиори,който могат да усетят ските,самите ски са твьрди и задьлжават скиора да е постоянно в завой,изискват 100 процента концентрация не позволяват отпускане и наказват всяка грешка.На  вьпроса защо ските започват да треперят целите при шус,това не е от ските а е твоя лична грешка,нямаш  достатачно добьр контрол вьрху ските,седиш пракалено назад ,тежеста ти предимно е вьрху задния край на ските и така вьрха на ските няма достатачно тежест,завоя не може да започне от вьрха на ските и почва да играе и при най-малка скорост.Препорьчвам ти да си вземеш учител за  един или два дена,той ще ти каже каде и как грешиш и как може да си  поправиш грешките
Автор: dpetrov

Изпратено: 01-12-2008 19:53:01
И таз добра ... ами, вече е късно. Така или иначе ги купих. Четох за тях, че са изключително гъвкави, и пасвали идеално за всеки скиор. Един може-би глупав въпрос - но какво точно означава това, че ските са много твърди? В какво се изразява тази твърдост при карането? Тоест по какъв начин се усеща тази твърдост? При закантване? При завиване? При прехвърлянето на тежестта или?
Моля да ме извините, но не съм много наясно с тези неща и ще се радвам ако някой обясни по-подробно. Знам също така, че тези ски немога да ги карам с текущите си обувки (Rossignol flex index 40/50) Също така би ми било интересно, ако някой може да обяси и комбинацията от обувки с висок индекс + "твърди" ски и защо двете вървят "ръка за ръка"?

Благодаря за съветите от страна на Georgo и erikson.

Поздрави,
Данаил Петров


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре