SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Silmarilion

Изпратено: 12-02-2009 13:32:14
Маркуджиците свързват ли се с Ястребец ?

Здравейте!!
Интересува ме дали от Маркуджиците  можеш директно да отидеш на някоя от пистите на Ястребец, както на Басно примерно ??
Или не са свързани по между си ??

Автор: quentin

Изпратено: 17-02-2009 12:56:11
Здравейте пичове и благодаря за полезната информация на KISSfan i kiki  :)) ! Ще го пробвам със сигурност събота или неделя, звучи приятно...

Поздрави и пожелания за мнооого сняг!
Автор: kiki

Изпратено: 15-02-2009 15:29:54
Kissfan е точен. Отбивката за пистата Ястребец е точно преди да започнеш да се катериш в подножието на върха. Всъщност ако решиш да се пуснеш от връх Ястребец, можеш да ползваш "асансьора" за 100м. Ако отбиеш по пътя, губиш само 100-150м. от пистата. От връх Ястребец има и един друг "номер" - точно под кабинковият лифт можеш да караш  извън писта. Има много добра видимост и слизаш доста по-долу на пистата.
Лично аз обикновено на прибиране карам шус по "Сухар" и от там по пътя /200-300м./ до пистата. Пистата от връх Ястребец до разклонението е един от най-добрите терени за шус /само да няма много народ/.
Ако в Боровец не ги мързеше толкова, на прибиране от Маркуджиците до курорта имаш над 10км. каране. Но за това трябва долните части на Ястребец да са добре обработени или съответно Мусаленската пътека.
Шускайте, докато има пресен сняг!
Автор: KISSfan

Изпратено: 14-02-2009 10:22:48
  Quentin, здрасти пич! :)
  Този ски-път, за който Kiki казва, всъщност минава по самия склон отстрани на връх Ястребец и дефакто го заобикаля. Когато се спуснеш по Сухар (билото на Маркуджик) и минеш през учебната писта (Маркуджик 0) стигаш до подножието на връх Ястребец и просто продължаваш в дясната страна на върха по пътеката и това е ски-пътя към Ястребец. Обаче точно там в подножието на върха има един участък от около 20-ина метра с лек обратен наклон и ако нямаш добра скорост, отиваш на ски - северни дисциплини. :))))))) Но не е страшно, малко е - 10-ина забутвания. И оттам - надолу...
          Хубаво каране този уикенд! Има много сняг!!! :)))))
Автор: Silmarilion

Изпратено: 12-02-2009 22:43:20
Много благодаря :) Тази седмица ако имам късмет ще ги пробвам :)
Автор: quentin

Изпратено: 12-02-2009 16:58:27
kiki, браво пич, запознат си доста по - добре от мен :). А дали можеш да ми дадеш малко яснота за пътя, който излиза под връх Ястребец на пистата? Това ми звучи интересно и може би е най-добрият вариант за връзка м/у Марк и Ястр.
От къде по - точно започва?

Благодаря ти предварително
Автор: kiki

Изпратено: 12-02-2009 15:59:59
Още малко информация - Маркуджиците са свързани с път откъм горната си част. Този път продължава до подножието на връх Ястребец и излиза на пистата под върха. След около 3км. по-надолу по  Ястребец пистата се разклонява на Ястребец 1,2,3.
Маркуджик 2А, 2В и 3 са свързани също помежду си в долната част. От там се тръгва по Мусаленската пътека и слизаш до Кабината. От Маркуджик 1 може да се слиза до долната част на Маркуджик 2.
До долната станция на лифта слиза също Ястребец 1. Ястребец 2 и 3 имат собствен лифт и връзка с Ястребец 1. Т.е. ако в долната част на Ястребец пистите са зле - пускаш до "междинна" на лифта и от там - долу.
Няма връзка единствено между Мусаленската пътека и пистите Ястребец.
Автор: quentin

Изпратено: 12-02-2009 15:10:28
http://www.xtdev.com/ski/bgresorts_bg.php?men=6&res=borovets
Хвърли едно око да ти стане ясно.
Когато слезеш от кабинката на горна станция имаш два варианта - 1. Да се спуснеш обратно към началото и или към Ястребец експрес. 2. Да се спуснеш в другата посока(май се пада на юг) към зона Маркуджиците.
За да се върнеш обратно към Ястребец и кабината имаш два варианта - 1. Има влек, който те качва от Маркуджици до кабината, оттам продължаваш надолу по Ястребец(дефакто Маркуджиците се падат на по - ниска надморска височинаот кабината, нищо че на картата на пистите, за която съм дал линк не изглежда така. 2. Има ски - път, който започва от края на Маркуджик 2 и свършва долу...мисля при начална станция на кабината.

Имай предвид че Маркуджици работят до 15:30, а кабината и Ястребец експрес - до 16:30.

Поздрави и успех.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре