SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Voinata

Изпратено: 23-03-2009 18:06:05
Удължаване на сезона?!

Здравейте! При новата снежна покривка ( около 100-150 см ) ,възможно ли е да удължат сезона? По последни данни на Безбог има 4 м!!! ,а на Банско 3.50 ! Не би трябвало да закриват сезона след този хубав сняг! Май ще се кара до края на Април,но дали ще има кой да обработва пистите?,защото някои хора са решили,че няма достатъчно хора,които да карат?! Надявам се да не стане по български пак - няма хора,съоръженията не работят,а сняг много! Ако някой има инфо,моля да сподели! Да си направим една Априлска ваканция:) !  Peace! \/

Автор: skibum

Изпратено: 16-04-2009 23:32:28
ne uduljavane na sezona a skasiavane.
eto vi za primer Bansko.
Oglaseno navsiakade che sezona shte prikluchi na 30 April no kakvo stava ---
prikluchva na 15ti .
Takova chudo go nema nikade po sveta.
Ako pishe data -do tazi data shte se kara i shte rabotat liftovete ako shte da niama puknat chovek.
V BG  pravilata sa suvsem drugi.
A inache  shte se kara oshte niakolko dena v pochti vseki kurort iz Alpite a niakoi kato Val Thorens, Tignes etc  karaneto produljava i prez Mai i niakade dori pochti ne spira.
I e mnogo evtino.
Автор: dimcho

Изпратено: 29-03-2009 20:35:34
Туко-що се връщам от планината. Чета темата и се чудя какво точно искате. Удължаване на сезона? ...е, това си е работа на природата.

Сняг има ли...?

HEAD ви го обясни най-добре.

По-малко на клавитурата и повече със ски на краката!

Поздрави!

Автор: msg

Изпратено: 26-03-2009 15:19:40
  BBB, пич, абсолютно си прав в твоето изложение! Обаче как няма да е такова положението, като и ските ни са както всичко останало в държавицата ни. Иде реч за монопола - изградена е една олигархична структура, която включва в себе си ски-зоната, ски-федерацията, паркинга пред лифта, заведенията за хранене в ски-зоната, най-хубавите хотели, ски-училищата и т.н.! Това е класическия модел в Банско! Идеята е - трябва да изгоним всички, да няма конкуренция - само ние да сме си! И защо трябва един концесионер да притежава две ски-зони? С две думи - монополът се разраства!!! Ето затова е така и няма какво да се чудим! За потребителя на никой не му дреме... Държавните пари влязоха в джоба на концесионера покрай състезанието за Световната купа и сега сезонът може да бъде закрит! А ние тук във форума сме едни нежелани посетители на ски-курортите, защото заради такива като нас се налага да работят съореженията и през април... А онзи, дето е обявил война на всички тук в този форум и обижда наред всички хора, е човек, който трябва да отиде на лекар-специалист, да се прегледа и да му се постави диагноза! Още по-лошото е, че твърди, че е обиколил света... Този човек живее в някакво постоянно противоречие със себе си. Това е. Готино каране на всички.
Автор: BBB

Изпратено: 26-03-2009 11:30:53
Хора,

Драма няма, просто бих желал да провокирам в хората отговарящи за организацията по нашите зимни курорти, това да се замислят, че света е отворена общност. И ние сме неразделна част от нея. И няма как да е друго яче, нали сме членове на ЕС.
Опитвайки се да  критикувам градивно аз бих желал да акцентирам върху няколко много важни момента.

1. За да стигне един турист до определено място, той пътува с един или друг вид превоз. И да се почуства той като добре дошъл за там за където се е запътил, трябва да усети това нещо още по време на пътуването си. Състоянието на пътя, потдръжката му, почистването, маркирането и много други дребни но важни неща.
2. Селището - задължително, място за паркиране. Почистване на улиците, организиран и безплатен транспорт чрез ШАТЪЛ БУСОВЕ до ски зоната. Информационна ТВ програма на локалния доставчик, с информация за състоянието на пистите, температура, сила на вятъра, влажност на въздуха, оперативно състояние на съораженията. За капацитета на легловата база просто нямям думи, но това нещо пазара ще го регулира от само себе си!!!!!
3. Ски зоната - Първото нещо, това е пъркингът. На вместо да се увеличават хотелите, трябва да се увеличи капацитета на паркинга и задължително да бъде безплатен, както и подготвен безупречно за нормалното му функциониране. Цената на ски картите трябва да бъде флексабилна и да се променя освен сезонно, но и часово. Това което също липсва е правилната и навременна обработката на пистите и ски пътищата.
Ясно е че е скъпо и без пари не става, ама няма как, ако искаш да правиш конкурентен туризъм трябва всичко да ти е на ред дори и в свръх тежки условия. В противен случай центробежната сила на пазара те изхвърля много далеч и падаш лошо. Услугата и цените на заведенията не би трябвало да се различава от тази в селищата. Отношението и поведението на персонала по съораженията от нацупени и псуващи люде с бръкнати с ръце в джобовете  готови да пребият  всеки скьор потърсил от тях обяснение за съответните неуредици трябва да се трансформира в любезно усмихнато и вежливо отношение, защото хората за това си плащат и така искат да ги обслужват!!!!!!!!! И за де не ви е мокро като седнете на лифта, от производителя Допелмаер са се погрижили да  направят седалките сгъваеми така че като натрупа сняг по тях да се изтупват, много лесно, това става с половин усмивка и само с едната ръка в джоба.
4. Манталитета на българина. Тук важи приказката, за рибата, която се вмерисва от към главата. Няма да започвам вечния спор дали първо е било яйцето или кокошката обаче в нашия случай, народните изедници (управници) погубват родината ни и  харчат свидните ни парички зад граница. Където най нагло разказват каква смотана и лайняна държава сме. И всичкото това благодарение на тях. Очевидно че с революция няма да стане защото и революционерите са продажници. Но хората чрез пазарната конюктура ще ги изхвърлят и съм сигурен че ако не се вземат мерки то това ще стане скоро.
А ние спокойно можем да потъркваме ръце и да чакаме това да стане защото ИМАМЕ ДОБЪР ИЗБОР.
         
Автор: miro_vl

Изпратено: 26-03-2009 07:51:59
A be vorwarts, ti nqma li da spresh da rugaesh i da obijdash bulgarite be ! Koi si ti ta taka ocenqvash celiq narod i bulgarskata ski obshtnost?!? Vzemi malko popatuvai i vij za kakvo stava vupros! Po celiq svqt naprimer kapacitetat na ski suorajeniqta e suobrazen s leglovata baza na kurorta, koeto v ni naj malka stepen ne vaji za bansko! Spri da se durjish kato tipi4en baj ganiovec i obijdash vsi4ko 4ujdo, a sushtevremenno i svoq narod, ot koito 4ast si i ti! Ve4e po4vam da si mislq 4e ne si bulgarin ! Ne horata v tozi forum pokazvat bulgarshtina, a TI samiq !
Автор: HEAD

Изпратено: 25-03-2009 15:54:33
          Пичове не се карайте безцелно........Карах в дните,които валя хора никакви..........пистите наистина не бяха пипани,но за това след малко.На който му се КАРАТ ски и МОЖЕ да го прави не мрънка дали е утъпкано или не /за това има различни типове на каране,а вече и подходящи ски/,а просто си доставя удоволствие.Който не може почва да се учи и усъвършенства. Причината да не се обработват пистите е,че тук се чака да спре валежа и ако той е няколко дни става страшно /с цел икономисване/ и след това излизат машините.Друг е въпросът,че е доста опасно за по неопитните скиори поради възможност за  тежки контузии / но това е друга тема/. За големите курорти в Алпите и отношението към клиента няма да коментирам там положението е ясно.Просто нека се радваме заедно всички на снега с много каране, защото като се стопи ,който може ще ходи до Чили и др,курорти,а който не може,а обича ски спорта ще си остане само с форума и филмите............
Автор: BBB

Изпратено: 25-03-2009 14:26:32
Друже,

Ти май наистина си доста далеч от действителноста, както отбеляза един колега по-долу!!!!!
А относно Алпите, мога да ти кажа че в шест от седемте дни през които бях там не спря да вали. И за твое сведение не само че не затвориха ски зоната но  обработваха и през деня. И нямаше затворени писти и съоражения. Така че както изглежда най вероятно си гледал някакъв друг филм или просто не можеш или не искаш да погледнеш по-далече от носа си.
Автор: vorwarts

Изпратено: 25-03-2009 13:33:29
Недоволни, "прецакани", нихилисти по природа.. българчета.. това е причината нищо добро да не се случва в страната..

Вземете пример от агитките по футболните мачове.. пълна мизерия, но се държат заедно и викат за отбора..

А за миналия уийкенд, без да съм ходил още през седмицата като видях прогнозите ми беше ясно, че времето няма да позволи да се кара на обработена писта. Ако сте ходили по Алпите трябва да сте видели, че при подобно време затварят дори и цялата ски зона до стабилизиране на обстановката.

В края на краищата, като не искате и не ви е изгодно не ходете на ски.. Алпите са хубаво място.. Пиринеите също.. Татрите са наблизо.. какво чакате.. да но проблемът не е в това, къде да карате.. проблемът е, повтарям, във вашата културна бедност..
Автор: BBB

Изпратено: 25-03-2009 08:53:01
На автора на темата ще отговоря, че в една нормална държава няма да ти се налага да задаваш този въпрос.
Елементарното обяснение е че там ски сезона е фиксиран до 30,04 или до 15,05 зависи от курорта. Но като ти казвам това имай в пред вид че снега бил той 4 метра или 0 е абсолютно гарантиран, ако няма естествен  ще произведат. А пък парите, които ти вземат ще отговарят напълно на това което ти предлагат!!!!

И в подкрепа на колегата Скибум ще кажа, че аз нашите вече съм ги отписал и една стотинка няма да им дам повече, докато не си ремонтират продукта!!! Така че да го насочат към туриста а не само в провеждане на състезания. Дано да не ги отпишат и от ФИС защото тогава ще им остане да продават глинени сачове и лакирани шишарки. Но може би трябва и това да се случи за да започнат да правят нещата както трябва. А до тогава ще се наслаждаваме на истинските ски курорти по белия свят.

Хайде със здраве.
Автор: miro_vl

Изпратено: 25-03-2009 08:45:27
БББ, нормално е след като е валяло цяла нощ на сутринта да е необработено, не се притеснявай. Трябва да идеш в петък сега например! А относно този Форвартс , не му обръщайте внимание, той така си пише всеки път! Повече е тук във форума отколкото на пистата, даже си мисля, че може би не е и скиор, някакво комплексарче, ама жив и здрав да е ! Карайте ски и не се притеснявайте , сезона ще е до 30 април, поне на Банско, а на Езерата може и до Май да е, стига да не станат някои жеги!


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре