SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: alex13

Изпратено: 05-04-2009 23:34:14
Някои други, не дотам розови моменти на пистата

Думата ми е за ресторант „Витошко лале” (бивша т.нар. “Финална къща”) на писта „Лале 1”. Иначе доста оборотен ресторант, обикновено пълен през уикенда със скиори, туристи и придружители, които почиват и се подсилват там. Наглед уютен и приятен ресторант, но привидното бързо изчезва, щом го посетиш и веднъж дори, благодарение естествено на човешкия фактор.
Всъщност, ресторант „Витошко лале” е другото име на хаоса. Влизаш и заставаш на една предълга опашка, която символично бързо се топи. После, след като си платил, по неведоми пътища поръчката става достояние на кухнята, след което ти носят дори друга супа (истински случай, но това е най-малкото, с което можеш да се отървеш), най-често изстинала. Тъй като организацията е партизанска, от съображения за сигурност на информацията, вероятно, никой от персонала не знае какво върши другия (колега или колежка). Уж им е заложено в компютъра поръчките да се връзват с номерата на масите, ама май си я карат по старому, т.е. по спомен, и грешките май са по-чести от попаденията. За навъсените и неприветливи физиономии на персонала, както и за абсурдното им държание с клиентите, ще разберете малко по-долу. Изобщо не коментирам масите с перманентно неотсервирана мръсна посуда, откровено мръсния под, по който фриволно се търкалят остатъци от храни, мръсните тоалетни, дъската на тоалетната чиния, която по дефиниция не може да стои сама вдигната, винаги течащото и неработещо тоалетно казанче и т.н. Обядът е след 12.00ч, също неясно защо, а ти, ако си карал ски от 09.00ч до 11.00ч и искаш нещо да хапнеш, не е ясно защо трябва да чакаш някой да се натутка. Нали този ресторант е направен за скиорите. По телевизията текат всякакви чалги, тъй като сигурно няма кой да му обясни на все същия тоз персонал, че заведението е покрай ски-спорта и, както е обичайна практика по света и у нас, редно е да тече нон-стоп Eurosport, поне докато трае сезонът на Световната купа. Нищо такова, отиваме да гледаме Световна купа, с участието и на българи, а там се гледа тенис и се молиме като за световно да го сменят, друг път - чалга и така. Дотук с общия рисунък.
И една кратка препратка. Под същата шапка – „Витоша ски”  – има и друг един ресторант, под кабинката, на Алеко - „Панорама” се казва. Коренна отлика – от под земята до над небето. Защо? Защо, бе? Нали шапката е една. Там - хората ведри, усмихнати, услужливи. Чистотата - искряща, тоалетните – чисти, храната винаги топла, дваж по-разнообразна, и не след 12.00ч. На големия екран тече винаги Eurosport, в частност – ски Световна купа, а ако няма Световна купа – друг спорт или Fashion TV. Стените и колоните - облепени с черно-бели снимки на стари ски-величия, атмосфера, в която с кеф се потапяш и даже разтапяш, тъй като форматът горе, на пистата, е от ясен по-ясен - СКИ. Просто заведение с чар и със стил. Заради човешкия фактор.
А сега да видим малко и как “се отнасяме” с клиентелата. Представям ви само няколко култови примера от този сезон, без ни най-малки претенции за  изчерпателност.
Веднъж с моя приятел, когато имаше аварийна ситуация по време на нощното (вероятно заради скиори с летни гуми) и 100 коли се бяха наредили на пътя, влизаме във Финалната къща, беше 21.40ч (работното е до 22.00ч). Даваха Шампионска лига с Бербо („Ман. Юн.” – „Интер”), гордост на цял един народ, само не и на персонала на Къщата, та си падна яка борба да превключим тв-то на правилния канал. Заехме единствената свободна маса, под телевизора, и за да виждаме нещо все пак, я попреместихме с половин метър макс, без да пречим на никого да минава (клиент или персонал). В този миг, за нас не тъй прекрасен, а по-скоро ужасен, младата сервитьор-барманка, барабар с управителката почнаха една през друга да съскат нечленоразделно подире ни, как сме си позволявали да им местим обзавеждането и прочее. Поръчахме си нещо, платихме и седнахме. Бяха ни останали по нкл. глътки уиски и по нкл. парчета шоколад в джобовете (неизменна част от екипировката на всеки уважаващ себе си скиор), и тъкмо ги вкусвахме, когато горните две разбеснели се, вече тенденциозно почнаха да кряскат срещу ни, в хор и в канон, защо сме си внасяли храни и напитки. А 10 мин. преди заветния час 22.00ч (въпреки че в тази извънредна ситуация едва ли щяха да си тръгнат преди 23.00ч), младата келнерка довтаса с припряни движения, на няколко скока до тв-то. След което с апломб и неописуема злостна наслада в очите, рязко и победоносно издърпа картата от приемника, назидавайки ни така в откровено извънградския си стил.
Веднъж поискахме (нещо нормално на пистата) от същата барманка да ни стопли едно бурканче пюре на бебето. С погнуса „прие” пюрето. Чакахме после 30-40 мин., ни вест, ни кост. След което намерихме пюрето, захвърлено на шубера, та така и не разбрахме дали изобщо е било топлено. Отношение повече от прекрасно.
Вече на следващия път, уж заради историята с Големото местене на масата под тв-то, директно отказа да ни обслужи все същата малка фурия от н’ам ’де си, без никакъв свян, а управителката й пригласяше съзаклятнически. След 5-минутни обяснения защо и как така, казахме, че жената на моя приятел ще ни купи нещо, отговорът бе – “И на нея ще откажем!”. А за още по-голяма категоричност, някоя от двете (а май и двете) избълва: „Няма да обслужим цялата ви компания!” (защото имаше и други хора с нас). Представяте ли си каква наглост и неадекватност, какви ярки соц-реминисценции, саморазправа с клиенти?!
И така, от известно време, двамата с моя приятел, жените, децата, приятелите ни, приятелите на приятелите ни, приятелите на приятелите на приятелите ни и т.н. дружно, с отвращение подминаваме иначе хубавото като замисъл заведение. И защо? Заради едни бесни селянки, без грам представа от бизнес и много други неща, от това, че сме в 21-и век, в ЕС, че Софийската публика е взискателна и претенциозна, и с право, и такива неща трудно ще оцелеят, както и те! Сигурен съм, че има и други потърпевши от тези самозабравили се “блюстителки на реда” около пистата и ще споделят историите си. Ние казахме баста и сега е на ход уважаваното от нас „Витоша ски” АД, иначе има и други писти и други курорти, а най-вече – и други заведения.
Ааа, щях да забравя, главните героини на нашия разказ си имат и имена, а те са – Димитринка Славчева (управител на ресторанта) и Дияна Петрова Димитрова (сервитьор-барман). Дано да си ги харесват шефовете. Ние разказахме една риалити история (цял сериал), която е, меко казано, неуместно да продължава да се повтаря.


гр. София С естествено отвращение

04.04.2009 г. Александър Методиев и Христо Борисов

Автор: miro_vl

Изпратено: 06-04-2009 10:19:27
Mom4eta , taka e po4ti na vsqkade! Istinata e 4ujbina i tova si e ! Purvo obslujvaneto v zavedeniqta i hotelite e na 100 puti po dobro nivo, vtoro usloviqta za ski sa na 100 puti po dobro nivo i treto cenite sa moje bi po niski ot Borovec i Bansko!
eto vi edin sait i dr zima hodete na istinski ski kurort!!!
www.snowtrex.com
Enjoy  qko i ne se kosete , Bulgariq nikoga nqma da se opravi !!!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре