SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: 123^

Изпратено: 22-01-2010 16:42:53
Стигнаха ли дъното българските ски ?

По-малко от месец преди Олимпийските игри за голямо съжаление мисля, че националният ни отбор по алпийски ски записва най-слабия си сезон от доста години насам. След като гледах днешния първи слалом за Европейската купа съм категорично убеден, че наистина сме много далеч от нивото на Европейската купа, а да не говорим за Световната купа. Това, което видях бе само един що годе не лош първи манш на Стефан Георгиев и доста слаб втори за него, а за останалите просто не е нужен коментар. Утре изобщо няма да гледам втория слалом, защото едва ли някой от нашите ще съумее да се спусне "прилично". Но изводите си остават, че положението е наистина трагично особено този сезон....и като аргумент: Колко от нашите скиори са направили дори един резултат този сезон под 20.00 ФИС точки ? (то не че са участвали и на кой знае колко състезания)..... Отговорът е НУЛА !!!

Автор: vorwarts

Изпратено: 19-02-2010 10:42:13
Рахо не се връзвай на младежта... в световен мащаб затъпяването е факт... то е свързано с глобалното затопляне... на по-младите черепите им са по-тънки и бързо се загряват, така вътречерепното налагане рязко се повишава, и предизвиква оглупяване и обезумяване... :))))))))))))))) , голяма глупост, нали....

Иначе, надявам се, Деян да влезе в отбора отново! Вчера видях в класирането не е завършил втория манш, пожелавам му днес първото място.... 
Автор: rescue_raho

Изпратено: 09-02-2010 22:10:54
Деян все още може и иска да се състезава,но това което прави е  абсолютно на  издръжка на семейството кой решава Деян дали ще се върне,честно,за сега нямам идея От една страна ше видим постиженията му докрая на сезона,от друга дали неучастието му във големите тренировки няма да са фатални за развитието му,трето, ще му се даде ли възможност да се развива индивидуално,или ще участва като при дойчо в масовки-юруш всички на спу скане,утре на слалом-няма значение кой в каква форма и в каква дисциплина е профилирал Въпроси,въпроси!                                                    И няма как да не споделя със  ски -ман:Ако си любител скиор ти желая още дълги години пързаляне по белите писти,няма как да ти се обяснят неща когато не си бил" вътре"Обаче ако си бил състезател,се заклевам се че  си стигнал до юноши старша възраст,после си видял че няма смисъл да ти замръзва сопола на Ястребец 2 щото няма переспектива в ските,осбено със тия треньори,този студен сняг,пък и никой не те разбире и тн и тн Осъзнай се драги!! Живееш в България!НЕ търси"умрялото куче" при спортистите!
Автор: svetomail

Изпратено: 09-02-2010 22:06:12
Аз имам отборче по ски в Якоруда! На мен ми помагат от Германия, а най-интересното е, че получих и покана от Тиролска Италия /Bolzano - с около 1200 влека и лифта и цена на картата около 23 евро/, като за мен разходите по хотела и лифта ги поема човека, който ме е поканил, ... е те такова нещо в България - НЯМА! Бюрокращина, лицензии... глупости... а нещата за да тръгнат са много прости!!!Стига човек да има идея и желание - което не намирам - ТУК!
null
.
Автор: vorwarts

Изпратено: 09-02-2010 18:48:53
Айде стига.. Килиан, Стефан... и двамата са OFF... участието им на Олимпиадата е само признание за отминалите им заслуги... дайте да говорим за младите...

Рахо, виждам, че Деян участва в Германия и добре се представя, може ли да кажем, че се завръща в отбора!? 
Автор: skiman

Изпратено: 09-02-2010 10:55:41
А преди да дойде Албрехт, какви значими успехи постигнаха величните ни алпийци? Нещо точки, нещо различно от последно място на 12 секунди от първият? Тогава какво им е пречело? Може би факта, че Боде и компания се пързалят на 2 крака? Трябва да им вържат единият отзад...и пак ще ги бият.
Автор: rescue_raho

Изпратено: 08-02-2010 20:39:57
Е,скиман, отговори точно,само не разбрах ако ти помага комшията,на тебе ще ти се оправят ли проблемите?тук питам не за домашни драми а отново за приноса на Килиан Тоз добър иначе скиор не е провел една тренировка с отбора!И няма лична квота за Ванкувър,а зае едно от двете места за Българи от първите 500 във ранглистите на ФИС Продължавам да смятам че този човек уби мотивацията на стотината скиори! Така де колкото и да тренираш,все ще има някой изгонен от Австрия,Италия или,що не от Норвегия дето за сметка на българския данъкоплатец ще задоволява егото си!
Автор: skiman

Изпратено: 08-02-2010 16:00:57
"Е,скиман,само не ми говори за Килиан и неговата "помощ"Ще те питам,но отговори точно-Представи си че ти се е разболяла половата апаратура(недай боже!) Е,ще ходищ ли на доктор,или ще извикаш комшията да "помогне"на жена ти?? "

Да се е разболяла, колко да се е разболяла?
Ако е неличама и е останала само на кожа(какъвто е случая с пенсионера), ще викам не комшията, ами и съседа. В същтност тя сама ще си и де при него.
Аналогиите сам си ги прави. 
Автор: 123^

Изпратено: 08-02-2010 15:57:35
Относно Килиан Албрехт мисля, че само може да се радваме, че се състезава за България...последните три сезона редовно кара на Световните купи в слалома...направи някои много добре резултати, а не му и достигна малко шанс в определени моменти...но както и да е..."приказката" България да има скиор на световно ниво вреоятно ще свърши още този сезон...надявам се Килиан да не се откаже след Олимпиадата, но май това ще се случи...Между другото мисля, че Килиан Албрехт може да изкара още един олимпийски цикъл и пак никой български скиор да не може да го победи :))
Иначе за Стефан Георгиев....видях някои неточни факти...93-то място не е най-доброто му класиране в Световната купа, а най-предното му класиране в ранглистата на ФИС на дисциплината слалом...това не е никак малко..само две причини..друг наш скиор(без да броя К.Албрехт) не го е постигал в последните 15 години...а трябва да се каже, че в първите 100 на слалом в тази ранглиста половината са от Австрия, Италия и Франция...и това 93-място си е успех, а за Световната купа доколкото си спомням преди 5-6 години може и повече имаше добри карания на слалом за Световната купа и на няколко пъти беше близо до влизане в първите 30..така че някъде около 35-36 място е най-доброто му постижение на слалом за СК.
Иначе за останалите...последните резултати и състава на националния отбор са в известен смисъл обнадеждаващи. Едната част караха на Световното за младежи..където най-добре се представи като цяло Димитър Тотев...после Тотев, Присъдов, Светослав Георгиев и Красногорски бяха на състезания в Словения..където мога да отбележа, че Светослав Георгиев показа, че може да се представя добре и на слалом :)) Другата част от отбора гледам в сайта на ФИС е стартирала в Германия...там е бил и Деян Тодоров...може би са се вразумили и са го върнали в отбора...незнам...иначе там гледам много силно представяне на втория слалом...Чонгаров го печели, Д.Тодоров е 3-ти, а Г.Георгиев е 4-ти....за съжаление обаче ФИС точките са пак над 20, но все пак са най-добрите за тях този сезон... 
Автор: rescue_raho

Изпратено: 07-02-2010 08:18:57
Е,скиман,само не ми говори за Килиан и неговата "помощ"Ще те питам,но отговори точно-Представи си че ти се е разболяла половата апаратура(недай боже!) Е,ще ходищ ли на доктор,или ще извикаш комшията да "помогне"на жена ти??
Автор: skiman

Изпратено: 05-02-2010 11:14:56
СТЕФАН ГЕОРГИЕВ – ГОЛЯМА УСТА И МАЛКО СЪРЦЕ
Пет, 2010-02-05 11:15

А кой точно беше Стефан Георгиев?!? А, да! Онзи прекрасен теоретик на ските, който за вече 16 години състезателна кариера не можа да се отърси от лежерния стил на ски учител. Онзи прекрасен теоретик на ските, който обича номерата от 50 и нагоре.Не на последно място - онзи прекрасен теоретик на ските, който всяко лято тренира усилено на гледчерите и всяка зима стечението на обстоятелствата, природните явления, световният заговор срещу „малките" и извънземните му пречат да разгърне потенциала си. Е да, ама няма кой да го чака на 33 да се „разгръща" и тази година се подготвяше извън националния отбор.

Стефан Георгиев е онзи - същият, който вместо да се засрами, че един австрийски пенсионер го прави за смях по пистите /за Килиан говоря/ не пропуска да се изцепи, където види микрофон и да си покаже простотията.  Последният връх на дебелоочието беше уникалното му изказване пред журналисти преди заминаването на българските олимпийци за Ванкувър. Там въздебеличкият „спортист" за пореден път оплю своя съотборник в националния отбор Килиан Албрехт и не скри задоволството си, че 37-годишният ентусиаст се бил „издънил". В какво се е „издънил" бе, шампионе? Със сигурност би се издънил в 10-минутен анализ пред Кедъра на тема „Защо завърших 74-ти от 75 стартирали."  Със сигурност би се издънил в изброяването на тъмните сили, които пречат за просперитета на българските ски и ни пращат разни австрийци да ни развалят стила. А той стилът е ясен: Кесене пред  ски-гардероба от 9 до 17, „я тая с готиния задник да я обуча", а след това участие в слаломче на „Лалето", щот е по лекичко.

Същият този герой си има сайт http://stefangeorgiev.bg , където е изброил успехите си. Между другото, снимката на налятия атлет на заглавната страница е с №32. Сигурно това е най-предният номер, с който е стартирал шампионът Стефан. Във въпросния сайт /трябва да отбележим, че Георгиев понаписва нещо в него и го поддържа/ виждаме „успехите" на големия шампион от 1997-ма година до ден днешен. Там се мъдри и следното чутовно постижение: „Най-добро класиране за световната купа - 93-то място в сезон 2007-2008." Е, мерси! Нямаше нужда... 93-то място за световната купа може да постигне всеки посредствен 12 годишен австрийски ученик, да не говорим за „провалили" се спортисти като Килиан Албрехт. Виж републиканските титли са безброй, сигурно защото състезанията се провеждат на „Лалето"... „ако успеем да подредим 40 врати"....

Стефане, шампионе, българино! Трябва да целуваш краката на този австрийски пенсионер, който дойде да спечели някоя точка за България, защото без Килиан спонсорите трудно ще се навият да ти дават пари /е те вече не ти и дават/, за да тормозиш гледчерите лятно време и да се излагаш в световната купа през зимата. А без спонсорите....мисля, че споменнах вече: Ски-гардеробът, „Лалето", „Маркуджиците", дома...

Емил Йорданов


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре