SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: vellagio

Изпратено: 25-02-2010 13:57:04
избор на ски

Здравейте. Бихте ли ми препоръчали какви ски да си взема. Сегашните са ми с140 на Хед, но явно вече са ми много меки, и като набера скорост и започвам да чувствам нестабилност и по 1-2 пъти на ден оплитам ските докато завивам и се пребивам. Искам нещо по твърдо, но в същото време леки и лесни за завиване. Средно напреднал съм, но все още сис е пребивам от време на време, защото тежеста ми пада малко назад. Нямам предпочитания за марки, единствено да не са росиньол. Мерси предварително

Автор: vellagio

Изпратено: 27-02-2010 16:22:31
реших да изчакам новия модел на на SL RACE  на елан, че е с waveflex :) Благодаря на всички за мненията
Автор: BBB

Изпратено: 26-02-2010 15:03:40
Човече, ти докато още се давиш в собсвените си размисли и тревоги, той снега ще се стопи!! Отивай и вземай талигите и не му мисли. Избирай само по-цена. Друга разлика няма да намериш. Не и ти, и не на този етап.
Автор: vellagio

Изпратено: 26-02-2010 12:58:43
Добре, убедихте ме :) Кажете ми какви са предимствата и недостатъците на двата модела на елан - gs и sl?
Автор: Bgduck

Изпратено: 25-02-2010 23:28:40
И моя милост да вмъкне нещо.Веладжио бой,мисля че първо трябва да се научиш да що годе да караш ски,защото от написаното си мисля,че май си още доста в началото.Всички марки ски имат добри и не дотам добри модели.Да сравняваш тая с оная марка е нелепо.Дали си с Елан,Хед,Росиньол,Атомик или други няма абсолютно никакво значение когато ти се изпречи заледена  и изровена писта.То не става тая работа,да си "бастун" на пистата с Елан,но като се качиш на Хед  да станеш "Дъ бест".Или го можеш или не го можеш.Миналата година гледах  с възхищение на Пампорово едни планински спасители към то  60 год.със стари прави ски как събраха погледите на хората.Не обичам да се изтъквам,но ще ти споделя,че предпочитам да карам бързо с дълги завои когато условията  позволяват и вземах под наем  различни ски доста време,докато реших преди две години какви да си купя нови.Не са кой знае какви,/парите излетяха в други посоки /-Росиньол Актис 200,любителски модел с радиус 17 м.но съм доволен,само на лед ме подмятат насам натам,но  на лед.....Така че,не се обиждай,понаучи се и тогава снобарски сравнявай тая с оня марка.А за обувките-много пъти е коментирано тук,пък и не само тук.С твоите габарити-твърди обувки,никакъв компромис с тях.Успех и безаварийно каране.
Автор: stela

Изпратено: 25-02-2010 23:18:48
Забравих.Имам и HEAD peak 71 с автомати HEAD-SL -100  118-71-103 радиус 14  170см.Автоматите не са монтирани-300лева.
Автор: vorwarts

Изпратено: 25-02-2010 23:13:10
За цитираните от тебе два модела Хед и предложените от мен два модела Елан, аз си залагам главата, че Еланите са по-добри !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Еланите, повтарям, отговарят на isupershape i... серията на Хед, чиито цени са двойни на Елан.. така че няма повече какво да коментирам....

Просто sport 2000 могат да си позволят така да свалят цените, че да начукат канчетата на всеки измислен вносител, като на Хед например...
Автор: stela

Изпратено: 25-02-2010 23:08:56
Мога да ти продам чисто нови ELAN SPEED XGT 110-69-96 радиус 15 с автомати Tirolia EL -100 .Автоматите не са монтирани, но са 168см, а цената е само 290 лева.
Автор: Dunbar

Изпратено: 25-02-2010 22:55:44
Абе веладжио ти съвет ли търсиш или ти е скучно?  Човекът ти дава отличен съвет ! Приеми че ските не са като колите и че дадени модели на една марка са по-добри от други модели на друга марка.
И не си мисли че Хед са Мерцедес - по скоро са Фолксваген :-) Ама защо да си купуваш фолксваген голф, като можеш за същите пари да си вземеш Шкода Суперб .
Аз съм карал CHIP 71 или нещо подобно преди 2 години няколко пъти, но след това си купих Росиньол Радикал (Рено Лагуна ;-)) - просто ми бяха "по-удобни". Струваха 40% повече. Автоматите започнаха да хлопат след 3-тото каране, ама си трая щот все пак съм дал 1300 лева :-). Пък и магазинът на Росиньол е на 40км от къщи, а всички останали са на 240.
Така че послушай хората дето имат повече опит в тези неща или не си губи времето тук.
Автор: vellagio

Изпратено: 25-02-2010 22:20:50
добре, ти твърдиш ли че елана е по добра ска от хед?
Автор: vorwarts

Изпратено: 25-02-2010 22:06:02
Забрави драги дебелоглавко, какво съм писал и си купи това което си си наумил, пък си мисли за "фордове и мерцедеси" колкото си искаш...



2  3  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре