SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: zentavar

Изпратено: 26-02-2010 13:20:32
За кражбите на ски

Преди няколко седмици на Банско бях свидетел как скиори,предимно чуждоговорящи,свалят ските от краката си и след това влизат в капанчета край пистата и никой от тази група не се постара да пази тези ски.Явно са напълно сигурни ,че никой няма да посегне и да си ''напазарува' безплатни скъпи ски от реномирана  марка.споделям това именно защото бях неволен свидетел именно на такова ''пазаруване''.....И как после да решиш да си купиш ски по обява,който твърди,че ските са негови...А за ските,които се продават на т.нареченият Битак!?...

Автор: stefanaky

Изпратено: 09-03-2010 17:05:14
Извинявам се, но мисля че бъркате насоката за кражбите. Не е отговорна търговията с употребявани стоки - каквито и да са, а липсата на спазване на закона и най - вече прилагането му! Защото ако се замислите трябва да се спрат продажбите на автомобили втора употреба, но автокражбите едва ли ще спрат. Трябват жестоки закони въпреки EU и най вече воля за прилагането им! А решението за крадците на ски е много просто и елементарно както винаги. Един скоромен компютър + 1 до 2 скромни камери със средна разделителна способност. Но тука идва проблема че тези които държат заведението никога няма да се бръкнат за 600-1000лв. въпреки, че чая горе струва по 2-3 лв. Така че няма нужда да се търси под вола теле и разни сложни теорий. Топлата вода е открита отдавна!
Автор: bobsn

Изпратено: 02-03-2010 16:50:35
Темата за "Юнак" е много обширна, през годините това място претърпя трансформация подобна на всичко случващо се през последните 21 години в Булгаристан. В началото на 80-те, когато за пръв път чух за това място, и малко по-късно посетих там се събираха основно добронамерени граждани и трудещи се, които основно подменяха помежду си различна зимна екипировка като ски, обувки и кънки за лед и хокей, понякога и срещу доплащане. Тогава особено за децата това беше единственият шанс да имат собствена екипировка, кой можеше да ни купува през 2-3 години мнови ски и обувки, щото сме пораснали? Е имаше ги и тогава търгашите, които подобно на Магураждиите се криеха по кьошетата и предлагаха дефицитни лъскави стоки, но не бяха много. А сега са само "Горублянски Автоджамбази", които са или окрали или изкупили на безценица иначе бракуваните ски гардероби, но не от Алпийските курорти, щото там обикновено се кара само 1-2 години с екипировка за даване под наем, а кой знае откъде. Да не говорим, че и тази стока я изкарват по сергиите от бая години. А за кражбите, кво да ви кажа: трябва да си много застрелян чужденец, за да дойдеш да караш в Бг, и трябва да си още по-застрелян че да си  свалиш ските от краката, да не говорим да ги оставиш без надзор, тия хора не четат ли чужди брошурки за Бг, дето с дебели букви пише: ТАМ КРАДАТ НА ПОРАЗИЯ, НЕ САМО ЕВРОФОНДОВЕ, А ДОРИ И ЛИЧНИТЕ ВЕЩИ НА ТУРИСТИТЕ. Аз лично съм виждал как преди години един лифтаджия дръпна зад бараката едни лъскави щеки, и когато собственика им се върна да ги си търси, оня се правеше на луд, че не бил виждал никви щеки наоколо. Чак когато се обадихме няколко човека излиза ортака му от кабината и ни лук ял - ни лук мирисал му ги измъкна, че и му прави забележка да не ги зарязва на открито. А човека ги бодна за 5 минутки точно там, щото разчиташе че пред влека има повече народ и едва ли някой ще им посегне, докато той си вземе едно чайче. 
Автор: крадец

Изпратено: 01-03-2010 22:39:00
На така нареченият "битак"наистина се появяват хора които се опитват  да пласират крадени ски ,бордове ,обувки и какво ли не!Жалко е,че някои  от там намиращитесе,ги купуват!но и да го няма това място,електронната търговия,обявите в този или в други сайтове,също дават възможност за такива"сделки"

Иначе,стоките втора употреба,колкото и да не искаме да ни се прдлагат,определените икономическа обстоятелства ни ги налагат!да кажете нещо за магазините 4втора  употреба"-коли,бяла техника,дрехи!Нещо за  т.н магазини  аутлет"/незнам точното изписване/
този дето много говори за Алпите и страните разположени  там,дали е видял подобни места и магазини?за сведение  такива има почти в цяла Западна  Европа!Нали това ни е примера!Прав  е единственно за това ,че мястото на "Юнак" не е регламентирано !А когато се регламентира,ще може да минава  поспокойно или да не минава  ако иска!
Автор: vorwarts

Изпратено: 28-02-2010 11:29:22
И по тази причина битака трябва най-спешно да изчезне...

Кражби на ски в булгарландия винаги е имало.. Боровец, Банско на Витоша... и ще продължи да има..

Кражби на ски има и в Алпите... Австрия, Франция.. по-малко в Швейцария... но има.. крадат скъпи лични ски... коментирал съм с няколко шефове на австрийски курорти какво правят и отговорът е, че ако се получат повече от 2-3 оплаквания наемат детектив... , но както казаха, рядко хващат някой.. , но пък хванат ли го и имат доказателства.. , затвор и глоби... , затова местните не пипат, а гастрольорите са малко... , но докато има търсене на ски ще има и кражби..
Автор: cdmb

Изпратено: 28-02-2010 08:40:54
Мисля ,че грешите с коментара на тази тема.Битакаджиите четът и те форума и вече поръчват на дребните крадци поредният чифт ски,дано не съм прав.
Автор: Decho

Изпратено: 27-02-2010 23:00:29
В Австрия го забелязвам същото нещо ,бях на едни писти в малък курорт и на обяд пред ресторанта без да преувеличавам 300 -400 чифта ски и щеки .хората хапват пийват и никой нищо не гледа пипа ли някой ,оглежда ли .аз се чудих ,чудих пък и аз като тях.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре